Vill också

Vill också: december 2013

tisdag 31 december 2013

Läsutmaningen 2013 bok 21 - Sommarboken

Vilken tur att jag tog mig en lässtund idag och läste Tove Janssons Sommarboken. Förra året landade jag nämligen på 20 böcker och nu kom jag till 21! Whoop! Jag klarade ju inte ,ålet, men närmare än ifjol i varje fall.

Sommarboken är en fin bok om en flicka och hennes farmor. Jag tycker om det raka språket som inte förklarar för ingående utan mer med hjälp av stora penseldrag. Ändå känns det som om man är med på den lilla ön ute i skärgården. Jag rekommenderar boken och njut speciellt av författarinnans fina illustrationer i boken! 


Såja! Härmed förklaras Läsutmaningen 2013 avslutad och nästa år ska jag upp till 25 böcker! Så är det bara. Dessutom är mitt nyårslöfte att blogga betydligt mer också. Så här kan vi ju inte ha det! 

Med detta nyårlöfte önskar jag er en alldeles fantastisk nyårsafton! Må champagnen flöda och må ni få allt ni drömmer om!

Etiketter:

Läsutmaningen 2013 bok 20 - Inferno

Jag fortsätter kriga på med mina blogguppdateringar och än är det länge kvar på det här året. Vi sitter hemma och myser och äter superbt god middag, dricker vin och kollar på film.

Men ja, bok 20 - det blev Dan Browns senaste Inferno. Jag läste den nu under julen och den är inte vidare munter i sin handling. Den handlar nämligen om överbefolkningen på jorden och skurken som försöker åtgärda problemet. 

Boken är däremot lika spännande och bra skriven som de tidigare böckerna. Då man väl börjar läsa böckerna går de inte att släppa. Det är en cliffhanger från första stund och också den här boken är skriven så den känns som en film. Om inte filmrättigheterna redan är köpta tar det säkert inte länge innan vi ser den på bio. Läs den om du vill ha lite spänning i fina Florens och om du kan lägga livets stora problem åt sidan, annars blir boken mest bara deprimerande.   


Etiketter:

Läsutmaningen 2013 bok 19 - Skynda att älska

Som bok nr 19 valde jag Alex Schulmans Skynda att älska. Det är den andra boken av honom jag läser och man får minst sagt en helt annan bild av honom än från den generella bilden man får av honom i media.

Boken är hur som helst helt klart en bok jag rekommenderar. I den finns inget av den ytliga, bekräftelsesökande och -beroende Alex Schulman. Här möter vi istället den lilla pojken Alex som barn och vuxen. Han skriver bra, beskrivande och vackert om sina minnen. Mest fokus på hans pappa och relationen mellan dem, men också andra minnen ryms med.


Boken får 4+ och själv fortsätter jag skynda att älska så mycket jag hinner!

Etiketter:

Läsutmaningen 2013 bok 18 - En man som heter Ove

Redan i somras avbröts var och varannan mening av att min syster bara måste läsa något högt ur boken En man som heter Ove. 

Det tog några månader innan den landade i min iPad men väl där bjöd den på ytterst underhållande läsning. En varm bok om en fin och tvär person. Läs denna om du gillade Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Mycket läsvärd alltså.


Etiketter:

Läsutmaningen 2013 bok 17 - Revolt

Den tredje och sista delen i trilogin om Katniss Everdeen är kanske den som gett mig minst. Den är fortfarande välskriven och spännande, men handlingen är inte lika bra som i speciellt den första boken tycker jag. 

Däremot tror jag att den här tredje boken kan göra sig bra på film. Minst sagt ovanligt om det visar sig att filmen är bättre än boken. 

Läs den alltså mest om du vill ha svar på vad som hände sen. Annars kan du lika bra vänta på filmen.


Etiketter:

Läsutmaningen 2013 bok 16 - 1Q84 andra boken

Den andra delen av 1Q84 grep ordentligt tag i mig, till skillnad från den första boken som jag läste typ 90% av innan den började flyta på. Ni som alltså kämpar med del 1 - fortsätt kämpa. Det betalar sig tillbaka i del 2 då förutsättningarna finns på plats och historien kan flöda fritt. Det är väldigt svårt att förklara vad historien handlar om. Läs den bara. 

Jag tror bestämt att tredje delen i trilogin får inleda 2014. Eller i alla fall står den väldig snart på tur.


Etiketter:

Läsutmaningen 2013 bok 15 - Flyga drake

2013 närmar sig sitt slut och jag ska banne mig få hit alla mina böcker för att se var utmaningen landar i år. Det ser inte speciellt bra ut men skam den som ger sig. Har faktiskt läst en bok idag bara för att. Men fler hinner jag inte med i år. Nya tag nästa år alltså.

Några år efter alla andra läste jag Flyga Drake i somras. Jag tyckte om den men hade lite för höga förväntningar efter allas lovord. Jag blev alltså kanske lite besviken trots att den är bra och välskriven.

Etiketter:

Julen som kom och gick

Vilken fin jul vi fick i år. Mycket god mat, vi hann träffa de flesta och hann till och med läsa lite framför brasan. Vi hade julbastu, busade med Cessi och drack glögg.

Julmaten var precis lika god som vanligt.
Mums för alla lådor!
Bäst i år var romkransen. Den brukar va superb men i år var den närmast gudomlig.
Waldorffsalladen är vacker men jag håller mig långt borta från den och dess nötter.
Juldukningen med mommos gamla servis.
Årets julgran brukar skymma havsutsikten lite 
Cessi ville riva skägget av halmbocken
Vi försökte ta en bild på julhunden, men det gick inte alls.
Alla hade varit jättesnälla.
Julgubben kom förbi.
Cessi hittade en perfekt viloplats.
Men först idag kom den bästa julklappen. En liten en som äntligen efter en lång tid fått komma hem från sjukhus. En liten en som hållit oss alla rädda och nervösa under julen.

Etiketter:

torsdag 19 december 2013

Kan jag resa?

Ojojoj så ni har saknat mina inlägg om hur bra jag är på att resa! Det lackar mot jul och jag lackar ur. Nå nej! Så illa är det inte, men det är mycket nu.

Vi skulle ta kvällsbåten till Åbo på fredag kväll. Perfekt med en full sista vecka innan folk och fä sticker iväg på semesterar, mycket som ska ros ihop inför det nya året helt enkelt.

Men Viking Line ville annat och gick på grund med vår båt! Höjden på fräckhet* Och det blev värre för med två dagars varsel avbokade de även vår tur över och det blev att boka om till morgonbåt istället. Vilket betyder en dag mindre att fixa packande osv på... det innebär att jag får packa med mig smutsiga kläder hem, att alla julklappar ännu ligger huller om buller i hemmet osv osv.

Här sitter jag nu kl 21.36 och har precis slutat jobba. Jag har naturligtvis inte ens gått till källaren efter väskan än. Hjälp. Vi ska vara vid hamnen klockan 6.45 och jag kan tänka mig att det tar c 3 timmar att få bilen packad med alla mina väskor och påsar packade.

Så ja, livet är precis sig likt. Julfriden är långt i från här och jag måste ta mig i kragen NU om det här ska bli till nåt. Jeppjepp

*ingen kom till skada.

Etiketter: , ,

onsdag 18 december 2013

Dagens fniss


Etiketter:

tisdag 17 december 2013

Hej hundbloggen

Det här blir mer och mer av en hundblogg, men inget fel på det. Den här sötisen har nämligen idag också hängt med mig på jobbet. Stökat ner som sjutton men fortsatt charma alla som tusan.


Just nu är hon hos veterinären och skaffar sig ett pass. Vi ska ju åka till Finland på fredag. Det ska bli så underbart att komma iväg. Trots att jag ska jobba både måndag och fredag är det ändå något av en semester att åka hem. Speciellt då man som jag är ett enormt fan av julen.

Bara "några" julklappar kvar att skaffa och sen är det klart. Ja, och så en miljon saker att fixa jobbet förstås. Ni vet den eviga drömmen om att börja nytt år med rent bord. Lär inte bli så det här året heller men... Huvudsaken är ju faktiskt att man trivs!

Så jag fortsätter räkna ner till julmyset och dricker en glögg till.

Etiketter: , ,

måndag 16 december 2013

Det finaste tacket

I fredags hade vi julfest på jobbet. Som vanligt då det är partyparty på jobbet blir det succé av stora mått. Vi har helt enkelt väldigt roligt tillsammans.

En återkommande programpunkt är utdelningen av olika awards. Vi röstar fram årets bäst klädda, årets flörtigaste, årets citat och årets blunder till exempel. Vi har också lite mer seriösa kategorier som årets planerare, projektledare och specialist. 

Ska vi säga så här, jag är överlycklig över att ha röstats fram som årets specialist! Allt hårt jobb har alltså gett resultat och jag fick en fin fjäder i hatten. För att visa det stora i detta måste jag ännu lyfta upp att vi är över 40 specialister! Heja mig!


Vi jobbar alltså vidare på samma sätt! Ha en fin vecka!

Etiketter:

fredag 13 december 2013

En sötnöt på kontoret

Alltså kolla bara på hur söt man kan va! Hon är världens fotomodell på jobbet för och med alla kollegor!
 


 

Etiketter: ,

tisdag 10 december 2013

Under och mirakel

Alltså hade jag vetat att det hjälper att gnälla på bloggen hade jag gnällt för länge sen! Vet ni vad Cessi gjort inatt? SOVIT!!! Alltså känslan av att sova en hel natt! Aaaaaah

Livet hörni, bara man kan sova går ju resten som en dans!

Ha en underbar nästan fredag! Och kom ihåg att (nästan) allt idag hänger på ditt eget humör och din inställning!

Etiketter: ,

måndag 9 december 2013

Cirkus och julmys

Livet springer på som vanligt och Cessi smälter alla hon möter med sin blotta uppenbarelse. Hon är alldeles underbar, förutom om nätterna. Att sömnskola barn är säkert bla-ha-bla-ha mot det det vi håller på med om nätterna. Vi har nämligen bestämt att Cessi inte får aova i vår säng, vilket innebär att hon sover 1,5-2 h åt gången och sen gnäller och gnyr och försöker hoppa upp till oss. Jag är med andra ord inte jättepigg just nu. 

I helgen blev det däremot julmys för hela slanten då syster med familj var på besök. Det blev julmarknad på Skansen, julcirkus med Cirkus Skott på Gärdet och julklappsshopping. 

 
 

 


Magiska E körde lite trapetsövning 
Klart man ska testa gå på lina
Magi
Mer magi
Och lite hästar förstås
Livet alltså! Cessikärlek, julmys och cirkus!

Etiketter: , , ,