Vill också

Vill också: september 2013

fredag 27 september 2013

Äntligen

Äntligen är det fredag. Väskan är packad och det är dags för konferens. Konferens med jobbet. 120 underbara typer sätter sig om några timmar på ett flyg till Grekland där vi ska work hard och play harder ända till tisdag. Det ska bli mer än fantastiskt. Väckningen är däremot allt annat än fantastisk. En kollega hämtar mig med taxi 03.05 nämligen... 

När var det man skulle sova nu igen?!

Etiketter: ,

fredag 20 september 2013

Några sekunder senare

Några sekunder senare var det plötsligt helg igen. Veckan har susat fram som aldrig förr. Min nya kollega Johan frågade idag om tiden alltid går så här snabbt på jobbet och vi kunde igen en gång konstatera att ja, det gör den. Ungefär varannan dag är fredag nuförtiden. Inget fel på det förvisso.

Just nu sitter jag igen i ett flygplan. Denna gång styr vi kosan mot Helsingfors där två fina typer ska gifta sig i helgen. Det är nämligen dags för Camsan och Niklas att gifta sig. Jag kommer ihåg det som igår när de träffades! Jag och några andra fick nämligen träffa honom redan på deras första dejt. Vad gör man om dejter krockar med födelsedagar liksom. Jo, man kombinerar de två. Bra gick det dessutom.

Min 30 års fest missade bruden, men hon ringde och bad om ursäkt med den bästa orsaken. En liten Per i magen gjorde henne "ofestbar" och allmänt illamående. Det ska bli ett sant nöje att få fira deras kärlek imorgon då man fått följa med sen början.

Det blir inte direkt sämre av att få träffa en hel hög fantastiska vänner igen som jag inte sett på alldeles för länge. Människor man ofta sjungit med och ibland haft ont i håret med.

Peppen, hörni! PEPPEN!!!!!!!

Etiketter: , , ,

torsdag 19 september 2013

After Work

Evigheter sen jag körde en after work med vänner från jobbet, eller kollegor som vissa säger. Igår var det dags igen och det var dessutom första gången med de två. Superbt blev det.

Vi hade så bra diskussioner och satt och förbättrade världen (jobbet) i flera timmar. Vi skulle ha kunnat sitta kvar i timmar och spinna vidare. På ett jobb där det är högt till tak är det bara tiden som saknas, den tog vi oss igår. 

Ja, inte mycket jag skulle få sagt med detta. Bara att härliga kollegor är bäst, och viktiga diskussioner behövs. I övrigt är det mest regn idag.

Etiketter:

onsdag 18 september 2013

En tommare värld

Jag vaknar upp till en värld där Kristian Gidlund inte längre finns. Det är en lite tommare värld. Han har kämpat klart mot döden och fick nästan se sin 30 års dag.

Efter alla intervjuer, sommarprat och artiklar känns han nästan som någon man kände. Ska vi ta vara på livet lite extra mycket idag? Alla får inte den chansen.

Etiketter:

tisdag 17 september 2013

Mera helg, men först en historia om en chaufför på dåligt humör

Ojojoj så jag var trött imorse. Trött alltså. Så otroligt svårt att kliva upp ur sängen. Försökte länge komma på orsaker för att få krypa djupare in under täcket och somna om, men det tjänade inget till. Det var bara att kliva upp.

Väl på väg till jobbet blev jag kidnappad av bussen, som kördes av en lätt instabil chaufför. Riksdagen öppnar tydligen idag så all busstrafik var omdirigerad. Inget som vår chaufför ville upplysa om, utan 15 meter före min hållplats vek han bara av från normala rutten och gasade iväg. 

Alla blev lite förvirrade och frågade vart han riktigt är på väg. Då fick vi höra på text minsann. Han pratade om hur viktigt det är då "de stora gubbarna pratar", hur bussar inte är så viktiga, så varför bryr VI oss vart han kör? Eeeeeh okej... Kanske för att vi sitter i bussen han kör? "Kan du stanna så vi får kliva av då?" -"nej, jag stannar bara på busshållplatsen". Right... Förutom att han INTE gjorde det utan bara susade förbi hur många som helst. Och bad oss ta taxi om det nu var så viktigt. Den killen hade då inte klivit upp på rätt sida.

Min morgontur till jobbet såg alltså ut så här idag: gång från Hem till A, tunnelbana från A till B, buss 7 minuter i formen av ett V från B nästan fram till jobbet och tillbaka lika långt från jobbet som B, gång från helt fel ställe till jobbet. Så kan det gå ibland.

Efter detta blev det en lång dag på jobbet men också effektiv tisdagsträning på lunchen. Heja!

Vi drömmer oss ännu tillbaka till helgen med mera bilder.


Vi invigde ostfonduesäsongen
Promenerade till Frankrike och njöt av fina blommor

Köpte en snygg klocka för hela 13 euro på flyget. Love it!
Byggde ett slott för både hönor och lejon.
Njöt på den fina balkongen.

Kramades och hade det allmänt bra helt enkelt.

Etiketter: , ,

söndag 15 september 2013

Det säkra kortet

Det har blivit en liten tradition att i mån av möjlighet äta en lunch på Le Rectiligne i grannstaden i Frankrike då vi är här. Jag har besökt stället kanske 4 gånger och de har ALLTID serverat utmärkt mat. Dessutom är den alltid så vackert upplagd, det måste stå en riktig konstnär i köket.


Eller vad sägs om de här förrätterna?

Pilgrimsmusslor med kantareller
En duktig bit fois gras med plommon och mirabelle
Jag åt Marulk för första gången och det var otroligt gott. Här med fänkål och anis.
Vi glömde passen hemma, men som tur släppte de in oss tillbaka i Schweiz efter lunchen. För den här lunchen skulle det ha varit värt att bli satt i arrest också i och för sig.

Etiketter: ,

Söndag i mitt hjärta

Den här helgen är jag på en av dom bästa platserna. Vi tillbringar en långhelg hos Prinsessan Alice, hennes lilla store bror (hennes egen benämning av 6 veckors bebisen) och hennes föräldrar. Vi äter gott, myser, busar och har det allmänt bra i Chavannes-de-Bogis.

I fredags åkte vi till Montreaux och njöt av alldeles underbart väder.

Vi matade svanarna med glass

Genevesjön hade jätteklart vatten och solen skapade ett otroligt glitter.

De hade precis haft memorial day vid Freddies staty.



Lover of Life - Singer of Songs, vad skulle väl ha passat bättre?

Vi sökte oss till skuggorna för After Work.
3 liter Cocktails känns rimligt?!
Lillebror är ett riktigt praktexemplar av bebis.



Det är så vackert vid de här städerna som ligger vid sjön. 


Vatten, alper, blå himmel och vackra byggnader. Kan det bli bättre?

Som jag skrev på Facebook, livet hörni - det är nånting fint det!

Etiketter: , ,

lördag 7 september 2013

Obama i stan

Ingen har väl lyckats undgå att Mr President him self har besökt Stockholm. Bor man i Stockholm har man verkligen märkt det. Jag rör mig ju inte med bil så jag har inte haft problem med trafikkaoset alla pratat om. Desto mer har vi njutit av näst intill tomma gator och staden har varit lugn och fin. Förutom alla poliser då. De har verkligen varit ö v e r a l l t. Bussar har man heller inte kunnat åka, men i övrigt har det varit business as usual.

Vi bestämde oss med Christian att passa på och se om vi skulle lyckas få en glimt av Obama nu då han ändå var i stan.

Andra hade lite större kameror.

Obama kan ni föreställa er där bakom dörren...

Ett litet kortege på det.



Ja, så här kan det se ut då Obama är i stan.
Då vi efter att inte lyckats få en glimt av Obama tänkte ge oss iväg på en bit mat, nappade en journalist från Expressen oss. Vi blev alldeles ställda då vi skulle svara på frågor om vad vi vill prata med Obama om. Inte frågor man ställer sig själv varje dag om vi säger som så. Som tur fann vi oss i alla fall till sist. Och därmed för första gången i Expressen, med bild och allt.


Etiketter: ,

fredag 6 september 2013

Vad gör ni nuförtiden?

Varför hör ni aldrig av er?

Intensiva dagar är bakom mig och livet är en fest.

I lördags gifte jag bort en god vän som var vacker som en dag. Sjöng i kyrkan utan att titta på bruden och klarade mig därmed från att börja gråta. Hängde med goda vänner och familjen ännu en sista gång för säsongen på sommarstugan. Vi kom hem på måndag, landade och två timmar senare landade min underbara juvelerare som bor alldeles för lång borta. Fick hänga med henne till onsdag. Med sena kvällar och hög prathastighet hinner man ungefär gå genom vad som hänt på ett år. Sömnbristen och tröttheten därefter. Men totally worth it!

Bröllopsfina och glada

Underbart fin och god mat.


Bästa stället.

Det har med andra ord varit dagar där man kommer ihåg varför man lever.

Etiketter: ,