Vill också

Vill också: juni 2013

tisdag 18 juni 2013

Vardagstestet

Om du nån gång undrar om du är onormalt trött eller normalt vaken kan du testa valfri lokaltrafik som har i fel kasettband* som spelar upp namnet på hållplatserna. 

Om du är normalt vaken blir du riktigt roligt förvirrad då du plötsligt befinner dig på en hållplats långt borta, på en annan färgs linje enligt rösten i högtalaren. Är du onormalt trött drabbas du istället av lätt panik och är halvvägs ut genom dörren innan du inser att det inte ens finns en fysisk möjlighet att tåget flugit dit.

Ni kan nu gissa vilken kategori jag är i...

*måste passa på att använda ordet i sammanhang där jag kan komma undan med det...

måndag 17 juni 2013

Dagens sökord

Gick ju sådär med att få ihop den här dagen. 12 timmars arbetsdag går ju inte att pussla ihop med flytt. Nya tag imorgon!

Länge sen jag spanade in bloggens sökord förresten. Välkommen till "världens bästa karusell"!


Bilden på Elvis har inget med inlägget att göra. Han gillar bara att åka båt.

Etiketter: , ,

Äntligen måndag

Allt ligger väl i attityden, eller hur? Syftar givetvis på rubriken. 

Men ja, idag är det måndag och jag har haft världens kanske längsta helg. Fredagen tillbringades bland åskskurar på en födelsedagsfest, lördagen packades vad som känns som miljoner lådor och efter det började vi till och med flyttstäda. Hur trevligt som helst att tvätta fönster på en lördag kväll om man gör det i gott sällskap och med ett glas rosé inom räckhåll.

Saknar ändå min syster som är i Panama. Förutom att hon är trevligt sällskap brukar hon nämligen tvätta fönster då jag flyttar... 

Men nu är alltså hemmet så klart som det kan bli. Badkaret bländer en då man går på toa och alla skåp är urtorkade. Ikväll blir det att ta itu med kompisens källare dit vi fört allt tjafs som fanns i lägenheten då jag flyttade in.

Långa dagar framför alltså, speciellt som jag är flyttledig på onsdag och jobbet ska  skötas på färre dagar... Men det fixar vi! 

Nu kör vi!

söndag 16 juni 2013

Nu händer det saker

Glad söndag på er! Om ni undrar vad jag håller på med så packar jag. Eller vi för att vara exakta. 39 lådor och 7 väskor så här långt... På onsdag ska vi nämligen FLYTTA!!! 

Det ska bli alldeles underbart. 36 hyrda kvadrater ska bli 70 egna. Fatta - 70!!! Så stort har jag inte bott på evigheter. Vi fattade ett spontant beslut för några månader sedan på väldigt kort tid (från tanke till påskrivna papper på 4,5 dagar) så jag har behövt lite tid att smälta det hela. 

Men ojojoj det är så fint. Det är närmare jobbet för båda, fina parker för Elvis att hänga i, en egen balkong och en innergård och EGEN. Och sa jag att det är 70 kvadrat??????? Alldeles underbart alltså. 

Nu gäller det bara att orka packa det sista, städa det sista (fönstren fick jag tvättade igår...) och flytta fort som attan för på midsommar tänker vi ställa till fest. Varför ha ett lugnt tempo då man kan ha härligt kaos konstant liksom.

Etiketter: , , ,

lördag 15 juni 2013

Gröna fingrar

Alltså kolla på det här!

Det här är tydligen en porslinsblomma. When in doubt, ask Facebook...

Detta är Orkidé nr 2 av 3.

Det går bra nu.

Det är för övrigt det här bloggare ibland kritiseras för - att måla upp en förskönad bild av verkligheten. 

Men seriöst. VILL ni se alla blommor jag tagit livet av? Neh, just det...

Dagens skylt

Etiketter:

måndag 10 juni 2013

Smaka på Stockholm vetja

Förra veckan var igen en vecka med mycket program, sol och sköna stunder. ATT jag kan älska sommaren och allt den medför. Det är fortfarande alldeles för mycket jobb men förra veckan innehöll i alla fall en extra röd dag - mycket välbehövt to say the least. Nationaldagen firade vi med att jobba lite, fixa hemma, ligga på en filt o läsa, svettas i solen, Smaka på Stockholm och en båtutflykt. Kan man ha det bättre?


Smaka på Stockholm är ett event där många av Stockholms krogar slår upp små stånd runt Kungsträdgården så man får prova på många små rätter från olika ställen. Sen slår man sig ner i folkhavet och njuter av god mat, god dryck och gott sällskap. 

Vi åt bland annat kantarelltoast med västerbottenost, lax, ceviche, världens minsta hamburgare, ålandspannkaka, röra på svartbröd, renkebab och lite annat smått o gott. MUMS så gott allt var. Bra drag också att försöka integrera en svensk i det finlandssvenska sällskapet och äta mest från Visit Ålands lilla hak. 

Vi drack också rosé i olika format. Är så insnöad på rosé just nu att ojoj.

Bland annat drack vi rosébubbel på burk som var UTSöKT gott! Slut på tips från coachen.

Efter det anslöt en hajkare och så tog vi oss till Djurgården.

Såg kortegens torrträning inför lördagens prinsessbröllop.

Hittade en flagga att vifta lite med.

Såg småttingar i en park och pratade om livets stora frågor.

Efter det åkte vi båt, njöt av Stockholm, lyssnade på glad musik, dansade, tog i land vid Hammarby sjöstad och åt thaimat på en brygga. Och upprepade allt en gång till.

Någonstans här kom vi på att det faktiskt är en vanlig arbetsdag och likt askungen på bal susade vi hemåt i natten för att hinna somna innan det var dags att vakna igen. En alldeles underbar dag. Livet hörni, det är grejer det!

Etiketter: , ,

torsdag 6 juni 2013

99 tips för ett enklare liv - Pirkka niksit kan slänga sig i väggen

Okej hörni! Här kommer en seriös lista med tips för ett enklare liv. Inte bara en aha upplevelse här, nej snarare 99 stycken.

Klicka här. för ett enklare liv.



lördag 1 juni 2013

Snart är det sommar och sol

En av de bästa sakerna med att jobba på en mediabyrå måste ju ändå vara den aldrig sinande mängden av mer eller mindre glassiga magasin man kan bära med sig hem. I morse har jag till exempel ätit frukost i sällskap av Vecko Revyn. Ja, jag är 31 år gammal.
Det gav mig några insikter.
1) Tidningen hade flera bilder på vanliga tjejer i reportage och reklam om sommarens badmode. Jag blev glad!
2) Över 70% av Vecko Revyns läsare använder lite solkräm eller inte alls. Jag blev lessen!
Så här kommer mitt bidrag till medvetenheten. Solen är ingenting att leka med, ta hand om er själva i sommar okej?


Bild hämtad från Cancerfondens hemsida och är en del av deras sommarkampanj, klicka här för att läsa mer.