Vill också

Vill också: maj 2013

torsdag 30 maj 2013

Då livet slår till

I bland gör sig livet påminnt genom att påpeka att det faktiskt inte är vi som har makten över allt. Vi får inte och kan inte alltid ha kontrollen.

Kan ni snälla krama om de ni älskar lite extra idag? Och håll alla tummar för att en som är sjuk ska få bli frisk!

onsdag 29 maj 2013

Dagens inspirationsbild





söndag 26 maj 2013

Ett kärleksbrev till Stockholm och sommaren

Igår var en alldeles underbar sommardag. Jag har inte riktigt förstått ännu att det verkligen snart är sommar. Idag har vi till exempel vanligt finskt sommarväfer, med 15 grader och spöregn. Men igår. Ajajajaj

Det blev några timmars jobb som vanligt men sen fick jag fnatt och gick och spontanklippte mitt hår. Det blev lugg och lite kortare. Jag var uppenbart i behov av förändring. Efter det slängde blev det långpromenad med Elvis och så slängde vi oss ner på en gräsplätt och läste i solen. Redan det hade alla element för att bli en fantastisk dag. MEN då kom Christian från jobbet och så susade vi iväg till Karlsbergsslott för en båtutflykt. Då först började egentligen dagen.







 
 



 


 
 

 Hur vackert? Jag förklarar härmed min sommar öppnad.

Etiketter:

torsdag 23 maj 2013

Läsutmaningen 2013 bok 9 - Vänaste land

Ojojoj ännu en dålig bok är läst. Jag har storgillat Åke Edwardsons böcker och har läst en hel hög av dem, men den här... Alltså, de var ju bara svammel. Den innehöll ingen historia om karaktärerna och knappt en historia om ett mord. Lägg inte er tid på den här boken. Så, ännu en bok sågad.

Etiketter:

Där de coola kidsen hänger

Ni vet de här konstigheterna som stureplan kidsen sysslade med för nåt år sen, de vaskade champagne flaskor för att visa hur de INTE brydde sig om pengar och så.

Nu finns det annat att vaska. Jag höll på och skratta ihjäl mig förra veckan då jag så detta. Klicka bara om du har för mycket bredd på  bredbandet.

Varsågod för veckans mest onödiga inlägg! Men ändå lite roligt.

Etiketter:

tisdag 21 maj 2013

Fröken krysslista

Igår var en alldeles underbar dag. Raka motsatsen till söndagens soffochtvkoma alltså.

Jag har länge stampat på stället med att reda upp min Vill Göra lista. Jag vill så mycket men det finns noll och ingen energi att göra något av. Igår däremot var det andra bullar. Viss skillnad om man är hemma och färdigjobbad klockan 17 istället för 20 om vi säger som så.

Vi började med att laga middag och bära ut den i solen - hur skönt?! Efter det grävde jag ner mig i mina pappershögar och redde upp en massa gammalt tjafs. ATT jag kan gå igång på att gå genom kvitton, reda upp och slänga. Call me crazy.

Nu gäller det bara att hålla fast i känslan. Det är en bit kvar att gå om vi säger...

Och nu över till något orelaterat.



Den här fina skylten hittade jag på kvällspromenad i onsdags. Höll på att kissa på mig av skratt.

Ha en bra tisdag!

Etiketter: ,

måndag 20 maj 2013

Helgen som gick och en beskrivande bild

Ja, vad ska man säga. Ingen speciellt rolig TV helg för finländare den här. Finland spöades av Sverige i Semifinalen. Vi såg matchen ute på stan vid ett svenskt-finskt bord, så vi beställde in både segeröl och trösteöl då matchen var slut.
 
Senare på kvällen gick det alldeles för dåligt för Krista i Eurovisionen. Enligt mig var hon betydligt bättre än vad resultatet visade, men schlagersoffan på Storgatan hade förvånansvärt många rätt i topp 6an i alla fall. Det blev tidig morgon innan vi hade pratat av oss och söndagen var inte direkt aktivaste i mannaminne.
 
Vi skulle ut på stan och se både bronsmatchen och finalen, men ont i håret som vi hade, valde vi att stanna hemma och dega på soffan. Kanske lika så bra.
 
Men vi gratulerar Sverige och går vidare. Detta i samband med den mest beskrivande bilden på länge.
 
Sverige vinner mästerskapet - Finland vinner mästerskapet

Etiketter:

tisdag 14 maj 2013

Komsikomsi solen

Vi har landat tillbaka i vardagen och i Stockhholm. I ett Stockholm som nu vill regna. Jag lyssnar på Värvet med Per Gessle i morgontrafiken och försöker få dygnets timmar att räcka till.

På jobbet är det en mötesdag som väntar men också en spännande vecka. Det är nämligen igen dags för Stockholm Media Week och vi har flera nomineringar. Det blir alltså fest på torsdag, håll tummarna för att vi kammar hem lite vinster för allt vårt jobb.

I övrigt är det hockey, schlager och underbart besök från Finland i helgen. Får äntligen tid att tillbringa lite tid med andra gudsonens pappa.

Ja, kanske dags att planera lite så inget roligt glöms bort. Otroligt hur maj är ett sånt kaos varje år.

Ha en underbar dag alla!



söndag 12 maj 2013

Läsutmaningen 2013 bok 8 - En dag till skänks

Förra helgen då jag strövade omkring i Stockholm med Pia handlade vi lite böcker. Lite som i rätt många vill säga.
Bland annat shoppade jag 4 pocketböcker till priset av 3. För övrigt kan jag inte räkna de gånger i mitt liv jag gått på det försäljningstricket. En av böckerna var hur som helst En dag till skänks av Anna Gavalda. Jag formligen älskar hennes böcker och denna hade jag missat, kanske den är ny?



Boken var väldigt snabbläst och språket var som vanligt i hennes böcker väldigt målande. Jag rycktes in i boken på sida 1, läste ut den under en take off och en landning och då den var slut ville jag veta mer om de olika karaktärerna, jag ville veta vad som hände sen. Syskonskaran som boken handlar om, och deras stulna dag tillsammans målades upp som en film i mitt huvud och jag funderar vidare. Vågade lillebror öppna sitt hjärta. Hur reagerade den jobbiga svägerskan på lappen? Vad hände med hunden? Hittade storasyster tillbaka till sig själv?

Ja, det får vi aldrig veta så jag hittar på min egen fortsättning. Gillar verkligen då böcker blir kvar. Så läs boken! Och allt annat av Anna Gavalda för den delen.

Etiketter:

lördag 11 maj 2013

Boulangeri, karusell och sushi

En till underbar dag är slut. Har lite lust att börja fylla en tacksamhetsbok som min kollega faktiskt, för dagar som den här gör det extra lätt att inse hur bra man har det.


Vaknade till ett dignande frukostbord.


Åkte in till Geneve för att åka karusell.


Busade med guddottern Prinsessan Alice i en fontän.





Njöt av Geneve.


Matade svanar.


Återvände hem igen för en underbar sushilunch.

Här är bilderna för dagen tyvärr slut, men vi hann också med shopping, afternoon tea på balkongen, tjejsnack och världens godaste italienska middag.

Jeeesh så vi har ätit den här helgen förresten. På västfronten intet nytt med andra ord.

I love my life.

Etiketter: ,

fredag 10 maj 2013

I Geneve är livet som det ska

Att jag kan älska Geneve. Eller mera exakt mina vänners hem. Eller ännu mera exakt människorna i det. Jag mår alltid fruktansvärt bra då jag är här på besök. Full stop.



Här kan man titta på olika träd.








Lyssna på våren.





Äta lunch på små underbara bistron.


Titta på människor man tycker väldigt mycket om.


Man kan också tillreda efterrätt.


Eller kanske gömma sig i en gardin.


Man kan duka flott -


- och naturligtvis äta gott.

Ja, detta är några av de saker man kan göra då man umgås med sina favoritmänniskor, i en favoritby, i ett vackert land.

På tal om land...

Har ni sett så fina skyltar Maja gjort för sina odlingar.






Tips från Pinterest.

torsdag 9 maj 2013

Miniweekend i Stockholm

Jag fortsätter inte blogga i realtid och jobbar på, röda dagar eller halvdagar spelar ingen större roll. Jobbet ska bli gjort.

Men tänkte berätta lite om förra helgen. Åh va underbar helg det blev igen en gång. Pia var på besök från Bryssel och hundallergiker som hon är tog vi in på hotell. Dels för att inte dö allergidöden och dels för att ohämmat kunna tjejsnacka utan att skada Christians öron.

Vi möttes upp efter jobbet och förde väskorna till hotellet. Jag hade naturligtvis inte hunnit boka bord någonstans men på väg till hotellet snubblade vi över Bestick Bistro. Maj gadd va god mat de hade!







Jag menar, titta bara på förrätterna.



Jag var glad och lycklig. Som om inte maten och sällskapet var tillräckligt perfekt, var toaletten sevärd redan bara den. Gå dit!

Hotellet var nästa succéhistoria. Vi bodde på Nordic Light Hotel och det var ett underbart designhotell med fin inredning och ursköna sängar. Efter en lång dag kröp vi ner i de stora sängarna, drack rödvin ur tandborstmuggar och pratade strunt tills vi somnade.



Toaletten hade Iittalas kartioglas som tanborstmuggar. Bara en sån sak.




Frukostbuffén var to die for och hade de sötaste små Kalles Kaviar tuber. Allt var ekologiskt och laktosfritt, ville helst gå och krama någon i köket. Måste boka in brunch där något tag. Mums




Efter en lång natts sömn gav vi oss ut på stan, shoppade, fikade, promenerade och njöt. Efter att ha lyft upp den svenska ekonomin lite åkte vi hem, njöt av en god middag och fortsatte prata. Ja, ni hör ju. En perfekt helg helt enkelt!

Och vi fortsätter i samma tema. För just nu sitter vi nämligen i ett flyg på väg till Geneve för att ha en lika underbar helg till.

söndag 5 maj 2013

Läsutmaningen 2013 bok 7 - Eld

Jag gav alldeles felaktig information om bok nr 7 i läsutmaningen för en tid sen. Boken Eld var riktigt riktigt bra.

Problemet var som vanligt, att det tog nästan 300 sidor innan den fångade mig. Det är i de här stunderna som jag är tacksam över att jag inte klarar av att lägga bort en bok mitt i. Efter de 300 sidorna satt jag nämligen fastklistrad och nu ser jag väldigt mycket fram emot bok nr 3 som är på väg. Har jag fel då jag påstår att ungdomslitteraturen inte var så här bra förr? Hur som helst rekommenderar jag den här boken varmt, men läs Cirkeln (bok 1 i det jag tror är en trilogi) först annars fattar man inte så mycket.

Jag fortsätter ligga efter i lästempot men tror ändå hårt på att jag kommer lyckas med läsutmaningen i år.

Med önskan om sköna lässtunder.

Etiketter:

Över ytan

Jamen hej på dig du världens kanske mest negligerade blogg. Tror aldrig jag varit utan att blogga så här länge. Gillar det inte. Inte alls faktiskt. Mest för att det är ett direkt resultat av att jobbet kom i vägen för livet.

Men så kan vi ju inte ha det, så efter att ha trampat vatten väldigt länge, känns det nu som att jag har en sten att stå på. Jag är inte helt på det torra än men jag är helt klart på väg mot rätt håll och har huvudet stadigt över ytan. Dessutom har jag inte jobbat så mycket som en minut den här helgen. Förutom om nätterna då. Drömmarna har dock blivit rikitgt roliga. Inte ens nära på att vara stressdrömmar. Jag ger alltså mig själv 3 papegojmärken av 3 möjliga. Vi går i sanning mot ljusare tider nu!

I dag har jag gjort så lite att det inte ens går att beskriva. Igår däremot var vi ute vid Drottningholmsslott och njöt av solen hela dagen. Jag har aldrig i mitt liv varit där (vad jag minns i alla fall) och där är ju så otroligt vackert! Åk dit om ni är har vägarna förbi Stockholm nån gång! Där ute finns också Hundöarna- två öar där hundarna får springa fritt. Gissa om Elvis levde livet, med alla nya kompisar och simturer, säkert bästa dagen i hans liv so far.

Ett litet bildregn på det.
 


 




 

Hur skönt kan man ha det? Dagen avslutades med några glas vin, pizza och soffhäng. Alldeles alldeles perfekt dag.

EDIT Inlägget skrevs 28 april...

Etiketter: ,