Vill också

Vill också: mars 2013

fredag 29 mars 2013

Några frågor var det här

Fick för en tid sedan en Blog award inne på bloggen Days of our lives. Alltid roligt att få frågor och höra lite vad ni vill läsa om. Fritt fram att fråga mera.

1. Vilken är din bästa egenskap?

Oj vilken svår fråga. Min bästa egenskap. Hmmm... Jag skulle kanske säga att jag är väldigt optimistisk och positiv. Livet blir mycket finare så och jag tror också att detta kan smitta av sig på andra och göra deras liv lite finare. 

2. Vad gör dig arg?

Jag blir rätt sällan arg. Men blir jag arg brukar jag vara det länge. Jag släpper inte saker så lätt. På gott och ont. Jag blir tex arg om någon sårar någon jag älskar, bryter löften eller helt enkelt irriterar mig tillräckligt länge. Men jag blir också arg om någon försöker skämta med mig för tidigt på morgonen. Fast i de fallen går det ofta om rätt snabbt.

3. Vad är ditt bästa reseminne?

Jag har alltid prioriterat resande i mitt liv och jag har väldigt svårt att jämföra resor mot varandra. De är alla så olika och kan inte tävla med varann. Om jag däremot ska plocka ut ett speciellt minne så väljer jag resan till Ville Franche sur mer på Azurkusten i Frankrike juni 2007. Jag reste dit med mamma och pappa och åt så god mat, drack gott vin, turistade lagom mycket, läste fruktansvärt många böcker (för att vara jag), sov hur mycket som helst och åt frukter på balkongen på hotellrummet och slogs mot duvor om samma frukter. Vi hade en så fin vecka som var perfekt på alla plan så den har helt klart fastnat i minnet.

4. Vilken är den sämsta film du sett?

Sämsta filmen är det många som tävlar om. Men ofta är de så dåliga att jag förtränger dem på studs. Filmer som bara känns som förlorad tid i mitt liv. Senast i raden är This is 40 som vi såg på bio förra veckan. Den var alldeles för lång och lyckades inte fånga mig överhuvudtaget. Den skulle kanske ha kunnat vara bra om den var 1 timme kortare men nu blev den bara fel.

5. Vilken är din favoritårstid?

Jag är helt klart en sommarmänniska! Jag hatar att frysa, älskar kjolar och tycker det bästa som finns är att gå hemifrån utan jacka och vill helst leva livet barfota.

Jag vill gärna ställa följande frågor till Fröken Stök, Ett ögonblick, Jordgubbar & Champagne, Pia på kontoret och   Epicentrum:

1) Vilken är den bästa boken du läst?
2) Om du bara fick använda ett klädesplagg i resten av ditt liv, vilket skulle det vara?
3) Om du fick en veckas betald semester vart som helst - vart skulle du åka?
4) Vad rekommenderar du? (Får vara vad som helst - stjälv frågan från podcasten Värvet)
5) Vad äter du helst?

Etiketter: ,

Påskmat

Vi kämpar hårt med att äta all mat som ska hinna ätas. Påsklimpa, påskägg och memma - check på den.




Det var inte gott i år heller.

Etiketter:

Påskledigt yo!

Shennnaaaa!

Efter en natt på båt, med för få timmar sömn, för tidig väckning, många 100 km bakom ratten, någa besök och en del jobb mår jag så här:



Men nu tusan är det ändå ledigt och jag ligger i mitt flickrum nånstans på Österbottens slätter. Så värt det! Oh yes!

fredag 22 mars 2013

Vad hände med måndag-torsdag?

Fredag? Igen? Får backa tillbaka så vi vet vad som hände där.

Igår var jag hela dagen på seminarium och sen i Älta på födelsedagsmiddag. Skrattade så pannan slog i bordet i ett skede. Underbart värdpar. Elvis fick också komma med och träffade en äldre tjej och visste varken början eller slut på sin kärlek.

I onsdags kom Mo G på besök. Jag har nämligen den stora äran att få henne som kollega och landsman igen. Jo, och så åt jag pizza.

I tisdags då?! Jag antar att jag mest bara jobbade iom att jag inte minns något. Och måndag var väl samma lika.

Lite så var den här veckan.

Just nu njuter jag av den vårvarma solen. Känner ni?!




söndag 17 mars 2013

Läsutmaningen 2013 bok 6 - Du gamla du fria

Bok nr sex blev Liza Marklunds senaste - Du gamla du fria. Den här boken läste jag på skidresan och jag blev alldeles galen. Jag läste nämligen ut Hungerspelen första kvällen och väl vid stugan visade sig det Internet jag köpt för hela veckan för 30 euro vara totalt världelöst. Och då menar jag totalt värdelöst. Jag kan ännu irritera mig på det här. Det innebar hur som helst att jag inte kunde låna någon ny bok till min iPad och jag hade inte heller med någon annan att läsa. 

Så vad gör man? Jo, man kopplar upp sin mobil för ett ögonblick och lånar en bok till mobilen. Du gamla du fria har jag därmed läst ur mobilen. En väldigt tur att det var en otroligt medryckande bok om vi säger som så. Men ja, läs boken! Men läs den för guds skull INTE ur mobilen. Och vidare - ladda alltid ner böckerna INNAN du åker på din resa! Mycket tips på en gång här.

Glad och nöjd är jag över att precis ha Googlat fram att Liza Marklund är mitt uppe i skrivandet av sin nästa bok om Annika Bengtzon. Bara att vänta på nästa då. Jag gav Du gamla du fria 4* av 5 möjliga.


Etiketter:

Läsutmaningen 2013 bok 5 - Hungerspelen

Jag fortsätter min läsutmaning, trots att det för tillfället stampar lite på stället. Jag är så trött på kvällarna att boken inte hinner suga in mig i handlingen innan jag somnat ifrån den. Men enligt Goodreads är jag ännu On track mot årets målsättning på 30 böcker. Vackert så.

Femte boken då? Jo, det blev Hungerspelen och den boken formligen slukade jag -till skillnad från boken Eld som jag läser nu. Jag har alltså bara läst första delen av hungerspelen ännu och jag gillade den. Den blev faktiskt ännu äckligare än filmen för mig. Jag tänker däremot se till att jag läser de två andra delarna innan jag ser de filmerna för man blir ju så otroligt begränsad av hur karaktärerna och miljöerna är skapade på film. Jag vill att min egen fantasi ska få bygga fritt helt enkelt. 
Hungerspelen fick hur som helst 4 * av 5 möjliga.


Etiketter: ,

Veckans skratt

Jag har ju inte hunnit uppdatera er med veckans skratt ännu.

Jag fick videoklippet per SMS av Stina i veckan och klickade upp det i bussen på väg hem från jobbet en kväll. Okej, jag var kanske lite trött också, men jag höll på att dö av skratt.

Enjoy!

 

Etiketter:

Älska våren och en skön lördag

Hej på er! Hur mår ni där ute?

Äntligen börjar det kännas som vår hörni. Det har varit så fruktansvärt kallt här hela veckan. Mars är tydligen 8 grader kallare än i fjol... Men nu, nu känns det som om våren kanske skulle våga komma. Gick ut med hunden i morse och satt till och med en stund ute på gården efteråt. Det händer verkligen inte varje dag. Mmmmm

Det här ledde också till att jag har energi nu. Energi! Fatta. Min Vill göra lista kommer att decimeras idag minsann. Jag ville redan igår, men låg som en urvriden trasa i soffan. Fast nej, var rätt duktig igår också, kockade, handlade, städade - sånt. Men inget jag kan kryssa av på listan. Tyvärr.

Kvällen tillbringades i soffan med vin, god mat och goda vänner över appen "Jag har aldrig". Ni vet, leken där man säger ett påstående som börjar Jag har aldrig... och den som har måste dricka. Appen hade färdiga påståenden men vi fick också själva hitta på lite. Alla blev plötsligt 20 år gamla och försökte gräva fram hemligheter om varann. Vi hade sjukt kul och många mer eller mindre konstiga saker kom fram. Vi kom lite närmare varann helt enkelt.

Efteråt drog vissa vidare ut på "stan" och jag är nöjd och glad att jag fattade att krypa i säng i stället. En sån lördag. Men idag alltså - Energi!

Nu kör vi!

Etiketter: ,

onsdag 13 mars 2013

Vill så mycket

Just nu vill jag så mycket men hinner och orkar så lite. Inget nytt alltså. Har tankeprocesser igång som slukar all energi som inte jobbet far iväg med. Det är högintensivt på alla fronter nu.

Idag flyttar vi dessutom på jobbet. Vår avdelning ska byta till grannhuset och måste igår packa ihop våra saker och lämna underbara Borgen för att ge våra kollegor lite mera levnadsutrymme.

Nu blir det alltså ljust och fräscht i stället för gammalt och mysigt. Förbered er också på underbara Stockholmsvyer framöver.




Annat jag har gjort i veckan är att tappa min handduk i toaletten. Sånt man blir glad av vetni. Och det var i måndags. Jepp.

fredag 8 mars 2013

Fredag ändå

Idag är det rätt fredagsmysigt. Förutom i trafiken som är helknasig. Jag missar AfterWork med AfterSki tema på jobbet och åker istället hem för att tillbringa helgen med Christians två bröder och mamma+man.

Det blir museum, 3-kamp på O'Learys och sen ännu Rock of Ages på China teatern. En fullspäckad och kul helg alltså.

Men ikväll tar vi en välförtjänt hemmamiddag! Elvis* kommer att vara i extas!

Ha en skön helg hörni!

*hunden



torsdag 7 mars 2013

Dagens skratt

Alltså HUR rolig är inte den här?! Titta om ni inte redan sett den här!

Etiketter: ,

Dagens Grumpy Cat

Bilden i inlägget har inget med mitt humör att göra. Men den här är ju bara för fantastisk!
 

onsdag 6 mars 2013

Vågar vi hoppas?

En fråga. Vågar vi hoppas att det är färdigt med vintern nu? Det är ännu kallt och snö på marken. Men ändå. Bara vägar, fåglar som kvittrar, jag har inga vantar på mig (med i väskan).

Jo, kanske ändå. Komsi komsi våren! Jag är redo!



måndag 4 mars 2013

Morgonrusning var det här

Jag tror att skidresor är den bästa semestern. Jag är totalt utvilad och det känns som om jag varit borta från jobbet i ett halvt år. Undrar just om jag kommer ihåg hur man gör överhuvudtaget. Men - lunchlåda check och morgonrusning check. Så kanske det ska gå bra det här.

Ha en fin start på veckan alla!


söndag 3 mars 2013

En vecka i underbara Mottaret

Hej igen världen!

Jag sitter i ett flygplan på väg tillbaka från en underbar semester och ska försöka börja landa i vardagen. Det är alltså den årliga skidresan med familjen som håller på att ta slut. Ni som följer mig på Instagram, Twitter eller Vine har knappast missat detta. Internet har för övrigt varit totalt världelöst där vi varit, så jag har hållit mig till små bilduppladdningar för att inte tappa förnuftet.

I år deltog jag, Christian, pappa och min äldre stora syster med familj i skidäventyret. En syster saknades, hon är för tillfället i Panama och tycker tydligen att det är för långt till Méribel-Mottaret.

Första helgen körde damerna Världskupptävlingar 
i Meribel. Både slalom och störtlopp.

Förutom några fåundantag skidade vi i 50 nyanser av blått.

Christian njöt.

I Courchevel kan man landa med sitt lilla plan mitt i
backen om man har lite mera pengar.
Jag njöt av att äntligen få se solen.
Vi åt underbart god mat.
Liften upp till skidsystemets högsta topp hade äntligen 
uppdaterats med ny sköna bänkar.

Vi förundrades över att man äntligen kommit med 
uppdateringar i vissa lifter. Så enkelt men ändå briljant.

Alperna var lika vackra som vanligt och pisterna lika underbara.
Det här att resa enligt samma mönster varje år är så otroligt lyxigt. Vi välkomnas av stora leenden på restaurangen och i skidbutiken (och får duktiga rabatter). Vi kan liftsystemet*, vet var det lönar sig att äta lunch (och framförallt var det inte lönar sig). Vi vet hur vi ska boka för att få 8 fulla dagar i pisten på en semestervecka och var vi ska boka stuga för perfekt ski-in ski-out upplevelse. Några års trial and error har lett till det för oss perfekta konceptet. Att dessutom få njuta av allt detta med sin familj, ja - det är guld värt!

51 veckor kvar tills nästa gång då...

*världens största.

Etiketter: