Vill också

Vill också: september 2012

söndag 30 september 2012

Tillbaka vid gaten

Innan man hann säga hepp var det söndag igen och jag sitter vid gaten och väntar på att boarda flyget tillbaka hem.

Det har varit en alldeles fantastisk helg med nya vänner, gamla vänner och bästa vänner! Jag har skrattat mer än på länge och sovit mindre än behövligt. Helger som dessa kan man leva länge på.



Herr Brahe flög mig till Helsingfors.



Nya snälla vänner hämtade mig från flyget och bjöd på mat.




Det dracks drinkar, dansades och skrattades i Helsingfors nattliv. Vi fick sällskap av fina Elly som var på besök från Kanada. Att träffa någon och spontant börja gråta av lycka av att ses - det är kärlek! Vi sprang också på Nykarlebybor som råkade vara i stan och försökte få folk på stan att dansa Gangnam Style!

Lördagen blev en lite stressig dag då jag fiffigt nog ställde väckningen på den telefon som inte ställts om från svensk tid alls. Vi missade därmed en frukost totalt, kom 45 min sent till en brunch, hann ännu klämma in en kaffeträff och tillbringade sen resten av dagen, kvällen och natten i Kånala hos Björn och Ola med Elly. Det blev en kväll av kacklande, skrattande och sjungande. Ansiktsmusklerna har träningsverk och leendet har fastnat på läpparna.



I huset bor också en stilig katt!



För att citera värden hade vi rött till middagen och vitt för att dricka!



Efter youtube singalong (tveksamt singstarsubstitut) på småtimmarna snodde vi åt oss några timmar sömn innan vi hoppade på tåget till Grankulla för att hinna kramas lite till med Kasper och Linda. Hösten hade också kommit dit med vackra träd.



På Eriksgatan finns en snygg cykelparkering.

fredag 28 september 2012

Ett logistiskt mästerverk

Ja, eller ibland leker jag att jag är det. Sitter nu vid gaten och väntar på att få kliva ombord på flyget till Helsingfors. Känner jag mig själv rätt kommer jag att somna inom 5 minuter efter att jag satt mig. Det har varit 2 lite väl intensiva veckor för en liten själ.

Men nu blir det Helsingfors där jag ska träffa inte mindre än 15 viktiga människor i mitt liv. Jag har spritt ut dem på 5 olika träffar och räknar med mycket kvalitetstid med samtliga.

Sova kommer jag inte hinna, det är viktigare att umgås. Sömn är för loosers. Typ.

Ha det gott!


torsdag 27 september 2012

Äntligen torsdag

God morgon världen! Jag är redo för dig!

Mötet igår gick bra, stressen har släppt och som belöning blev det gofika, förhandsvisning av filmen TED (kanske 2 nallar av 5) och middag på Anglais med finfina typer. Ordningen känns återställd.

Nu ska det bara jobbas två pluttenuttiga dagar och sen bär det av till Helsingfors där jag bland annat äntligen ska få träffa ett litet nytt liv och underbara Elly, min fina juvelerare som är på besök från Kanada! Oj va det ska bli roligt!!!

Men först ska jag jobba undan det som ligger på hög. Idag blir ytterligare en check, check, check dag - men jag ska le betydligt mera. Eller ja, genast jag slutar gäspa åtminstone.


onsdag 26 september 2012

Bloggtrollet här hej

Ja, otippat nog är det lite så jag känner mig just nu, så jag väljer att hålla mig borta från diverse sociala medier. Ingen vits att skriva samma sak varje dag, hur oändligt trött jag är, hur mycket jobb som ännu ska rymmas den här veckan, hur kaotiskt det är hemma, hur mycket som finns ogjort på vill göra listan, ja ni förstår... Behöver jag nämna att det regnar?

Jag hushåller med energin så gott jag kan och tror mig klara en dag till, sen finns det inte mer vatten att vrida ur den här trasan. Men det betyder också att det inte finns någon som helst energi att packa upp lådor och hitta en plats för var sak. Det i sin tur leder till än mer trötthet då jag bara vill att allt ska vara klart. Nu. Eller helst igår. Bläbläblä just nu alltså. Ett enda gnällande.

Men ni vet, universum öser ju aldrig på mer än man kan hantera, så som kompensation för allt detta är jag så kär, så kär och älskar känslan av att varje dag känna att någon tycker om mig riktigt, riktigt mycket.

Lite bilder på det kanske?



Ett lite kaotiskt vardagsrum, det ser som tur lite bättre ut i dagsläget.



I söndag tog jag och C lite paus från flyttkaoset och gick lite på stan. Kolla vilken fin rea vi hittade på MQ. Vi upplyste den stackars söta försäljaren att allt kanske inte var så bra med den här dealen, men jag är inte helt säker att polletten trillade ner...



Vi körde en riktig turistsöndag och strosade runt i gamla stan. Vi gick på gränder där vi inte hittade andra människor, däremot hittade vi otippat en alien.



Hösten är för övrigt på intåg och det här trädet bor nära mitt nya hem.

Då det här blev mest splittrade inlägget någonsin kan jag ännu påpeka att C är fantastisk. Jag skulle aldrig ha klarat flytten utan honom, dessutom dyker det hela tiden upp nya saker som gör att jag tycker om honom mer och mer. Sånt gillar vi.

Ha det bra hörni!

fredag 21 september 2012

Sjung med mig!

Idag är det ingen vanlig dag - För idag är det Evis flytta från Lilla Essingen dag!

Jag kommer att sakna Lilla Essingen mycket - men lägenheten jag är på väg till är mycket mera ett hem! Och sånt gillar vi i mina böcker! Så, idag kommer ni inte att se så mycket av mig.

Ni kan flytt-peppa mig i tanken!

Hepp

Etiketter:

torsdag 20 september 2012

Som julafton

Alltså hallååå - som magiske E skulle säga.

Här babblar jag på om allt och inget och så glömmer jag det viktigaste! C kommer ju hit i morgon!!! Han är ungefär snällast i hela världen och kommer för att hjälpa mig att flytta (ja, ja 3 andra vänner är också jätte snälla och är på väg, men C är lite mysigare)! Det gör mig så glad, så glad att få en helg med honom igen.

Annat viktigt jag skulle berätta är att det här finns 5 minuter från mitt nya hem




Okej, NU kan jag sova.

Sista kvällen på Lilla Essingen

Sista kvällen på Lilla Essingen har jag tillbringat med att jobba. Det är nämligen den tiden på året då också hela nästa år ska byggas. Det leder till långa dagar och korta nätter. Och nånstans där emellan försöker jag packa och fixa. Det går inte alls om jag ska vara ärlig. Men i morgon är jag flyttledig, så då ska ni få se att det händer! Tjoff bara så har jag ett tomt och städat ex-hem.

Mitt i all stress idag pallrade jag iväg mig till NK. Fredrik hade nämligen fått en väldigt exklusiv Ralph Lauren inbjudan, vi läste mest bara "champagne och snittar" och tänkte att det vill vi ju ha. Typ gratis AW.

Där stod jag sen upp i varv, i lite smutsigt hår i mina slitna röda Converse (som jag tidigare i veckan funderade om jag borde slänga) och smälte sällsynt dåligt in bland alla andra som de facto såg ut som klippt och skurna ur en Ralph Lauren katalog, mitt sällskap medräknat.

Snabbt som bara den släppte stressen. Det är ett under vad vänner, bubbel och lite levande stråkmusik kan göra för ens nerver. Precis vad som behövdes alltså. Sen begav jag mig hemåt och lekte lite med Facebook.

Goodie bagen var väldigt spännande. Jag var ju ändå på ett Herrkollektions event. Vad skulle det finnas där inne?



Jo! Ralph Lauren spelkort. Inte bara en packe, utan två! I ett vackert etui, inlindat i silkespapper!

Som Fredrik sa "ja, RL spelkort hade man ju faktiskt inte". Nej, men nu ska här börjas spelas klöver 8!

onsdag 19 september 2012

Veckans fråga

Veckans fråga kommer från äldsta stora systern som mejlade och frågade "varför man inte kommer ihåg orsaken till allt?"




Ja, man kan ju undra. Känns på nåt sätt som om Magiske E&W skulle kunna vara inblandade...

Etiketter: ,

tisdag 18 september 2012

Det här med att flytta...

Ni vet det där skedet i en flytt då man mer eller mindre öser ner random saker i påsar?

Jag är där nu.

Etiketter:

måndag 17 september 2012

Glädjen är stor

Ibland undrar jag hur det kan rymmas så här mycket glädje i en så här liten typ.

Jag har nu ett kontrakt på mitt hem och vet ni vad? Jag gick såååå köksvägen in i mitt hem första gången.

Idag var det inte alls nåt deprimerande betonghelvete, det var solsken, gröna skogar (okej, träd då), vackra egnahemshus och inte alls på omöjligt avstånd från jobbet! Jag gick 13 minuter (kan bytas till buss i dåligt väder), åkte buss i 18 minuter och gick 5 minuter till! Helt klart en vinnande lösning.

Dessutom lokaliserade jag en enorm videouthyrning/godisbutik på 5minuters avstånd och en garnbutik på 9 minuters avstånd.

Nu ska jag hem och packa vidare. Ikväll kommer dessutom Henrik på besök! Henrik vill nämligen köpa min fåtölj, så jag slipper flytta den och det tycker jag han ska få!

Det går bra nu!

Det var bara det jag ville säga.



Vad gör man en måndag morgon

God måndagmorgon på er! Helgen var lika underbar som väntat och jag är fylld av energi och inspiration.

EasyJet flög mig hem igår och det är skönt att välkomnas av denna vägg.

Den känns som hemma nu.

Ikväll ska jag och titta på mitt blivande hem igen och skriva kontrakt. Mycket trevligt.

Ha en bra dag!

lördag 15 september 2012

Den bästa av helger

Jag befinner mig på en av de bästa platserna just nu. Jag har fått god mat, champagne, kramar och skratt.

Imorgon väntar väckning av guddottern och sen en hel dag fylld av inspiration. Vi ska göra upp livsplaner, vision boards och fight plans. Vi har fått förberedande uppgifter och har för flera veckor sedan valt färg på våra papper.

Nyss tilldelades vi också varsin pärm med allt vi kan behöva! Papper, egna limtuber och inspiration. Dessutom fick vi fina champagne biljetter som vi får använda om nöden blir stor och vi tycker att det serveras i fel takt.

Det bådar för en alldeles alldeles underbar dag kan jag berätta!

Det är över ett år sen i senast satt och klippte och klistrade och ja... Det har ju hänt en del sen dess!




fredag 14 september 2012

På väg

Lilla röda ska ut på resa!




Ha en underbar fredag hörni!

torsdag 13 september 2012

packapackapacka

Det här med att jag läser bloggar då jag borde packa... Är det okej?! Och varför ser det EGENTLIGEN ut så här då jag packar ihop ett liv? Kunde jag inte först packa ur ett skåp eller en låda, stänga och gå vidare? Nej här byggs det pussel och spelas det Tetris i avancerat format och då måste ibland en gaffel pusslas in mellan tallrikar och glas... Jaja... Inte mycket att göra åt.


Mellan varven leker jag också att jag packar inför helgens resa till Geneve, men ja, ni kan ju gissa hur det går.

Andra saker jag undrar över idag är:

1) Borde jag duscha oftare då chefen idag frågade om jag varit till  frissan, bara för att jag tvättat håret och använt borste?

Flickan som borstade sitt hår.

2) Kan det anses normalt att gilla en Justin Bieber låt?

Ja men ni ser ju själva, ingen fason på mig och mina tankar idag! Just det, dessutom fick jag precis mera underbara bebisnyheter! Heja!

Etiketter: ,

Dagens låt

God torsdag på er!

Tiden rusar iväg, jag jobbar, går hem, packar, sover och börjar om igen. Inga konstigheter.

Men i helgen åker jag till Geneve för att träffa några av världens i särklass bästa människor, bland dem Prinsessan Alice. Det ska bli så roligt att se hur stor hon har blivit!

Idag trallar jag för övrigt mest på den här låten. En ny favorit, trots att den helt tydligt funnits sen i maj. Jag har tydligen blivit lite trög att snappa upp ny musik. Kan ha något att göra med att en av musikbloggarna jag läser har 107 olästa inlägg på Bloglovin för tillfället... Bra där.

 

Etiketter: , ,

onsdag 12 september 2012

Att hitta hem

Åååh - lägenheten jag kollade på igår var riktigt riktigt fin! Och den blir min! Jag blir så glad!

Tyvärr får jag rätta mig i leden och flytta ut ur Stockholm och in i Solna, men det ska gå bra. Bara jag får vänja mig vid tanken... Det innebär också betydligt mera pendling till och från jobbet men Internet är ju uppfunnet... Så ja, nu har jag ett hem att flytta in i!

Whoop whoop

Etiketter: ,

tisdag 11 september 2012

Ett hem kanske

Efter en härlig helg med prat, skratt, god mat och gott sällskap är jag crashad i vardagen och har på allvar börjat packa ihop mitt liv.

Jag ska titta på en lägenhet idag efter jobbet och jag hoppas innerligt att det är mitt hem! Flytt blir det nästa nästa helg.

Låt livet i lådor börja!

Igen.




lördag 8 september 2012

SingStar

För att fortsätta överösa Internet och mer specifikt den här bloggen med pluttenuttsaker, så kan jag konstatera att det är rätt skönt då man hittar nån som är lika knäpp som en själv.

Hälsar hon som haft SingStar duell till halv fem i morse...



Lyxen

Det här bemötandet kan jag gott tänka mig vänja mig vid!




God fredag hör ni!

EDIT: internet gick lite sönder så det är jätte mycket lördag då jag postar detta!

torsdag 6 september 2012

Snart snart snart

Bara jag nu går och lägger mig, somnar, vaknar och går till jobbet får jag sen träffa den här fina människan! 

Tackar min syster spionen för fotograferandet.

Han med stort H, eller snarare C, kommer nämligen hit i helgen. Jag ska äntligen få visa honom mitt Stockholm och tillbringa hela helgen med att bara lära känna honom bättre och prata prata och prata lite till. På lördag ska han dessutom granskas och godkännas av 4 vänner... Som tur rör det sig om väldigt snälla vänner.

Stöket - det här inlägget är för dig förresten! 

Det finns en charm i att lära känna någon då man är i semestermode på sommarstugan.
Man har inget annat val än att bara vara sig själv och framför allt finns där inga spel. 

Andra fördelar med att träffa någon då man är borta från sitt eget hem, är att det bara är att släpa med denna någon till familjemiddagar på direkten. Helt bortkastat att hypotetiskt fundera om han kunde passa in i mitt liv. Det är ju bara att modigt bjuda in honom och bra gick det.

Familjens nyaste medlem Eddie fick bekanta sig med det nya sällskapet.
Och tänk - hunden heter Elvis. Bara en sån sak.

Etiketter: ,

onsdag 5 september 2012

At Work

Det smusslas i korridorerna, man hör VDn spontanjubla, man hör high fives. Det går väldigt bra just nu. Det ramlar gåvor över oss och klart vi höjer en skål! Sen krigar vi vidare nästa dag!





tisdag 4 september 2012

God tisdag

God morgon på er alla fina bloggers o non-bloggers. Igår var det visst måndag, men dagen rusade på i sånt tempo att jag inte hade minsta chans att hinna med.

Det helt klart bästa med gårdagen var beskedet om att en efterlängtad liten tös kommit till världen. Det här att nära vänner blir föräldrar, det är en väldigt speciell känsla!

Och idag bär jag knästrumpor. Känns lite höstigt.

söndag 2 september 2012

Titta hit alla mammor

God söndag på er!

Här händer så sjuka saker att det inte är klokt. Igår sprang jag Tjejmilen och idag har jag tvättid 7-10. Hur tänkte jag där? Jag känner inte igen mig själv längre.

Så länge jag byter maskiner måste alla mammor läsa det här. Bästa Att vara någons fru skriver igen så klokt! Alla måste läsa och alla måste sluta stressa.

Ha en underbar dag! Vi hörs senare då jag kommit över chocken över att vara vaken!

lördag 1 september 2012

Lyckan av att lyckas

Jag e så otroligt glad just nu! Jag klarade loppet! Klarade dock tyvärr inte målsättningen att springa hela loppet. Fick ge mig och gick kanske 200m efter skylten för 9km, det gick helt enkelt inte längre. Efter de några metrarna fick jag så lov att börja springa igen trots att mina ben trodde att de skulle gå av. Jag gick nämligen förbi ett band som just då spelade We Will Rock You, så jag sjöng med lite - som man ju gör. Då ropade sångerskan "om du kan sjunga orkar du också springa" så ja, vad skulle jag göra?

Men jag räknar det som en fullgod insats i alla fall. Nu har jag också en tid att förhålla mig till. En otränad jag kan springa milen på 1.12.57. Tänk vad en tränad jag skulle kunna prestera. Jag är lite imponerad av mig själv just nu faktiskt.










Tjejmil i regn

Här har vi de bästa förutsättningarna. Jag har sovit för lite, är hungrig och så regnar det.

Jajja - men peppen! Peppen är total! För varje hållplats stiger det på fler löpare. Vi ska bli 32 000 stycken, så jag är i alla fall i gott sällskap!



Hepp hepp