Vill också

Vill också: augusti 2012

fredag 31 augusti 2012

Matsemestern

Tillbringar fredagskvällen med bloggen, andras bloggar och WhatsApp - långdistansarnas bästa vän. Jojo, klart att kärleken hittats på fel sida om vattnet också. Men praktiska saker är bara petitesser. Jag sitter också och går genom 100tals bilder och hittar många fina stunder.

Detta blev tydligen en rätt matorienterad semester den här sommaren ser jag då jag tittar på bilderna...

Det blev plättar


Det blev grillat






Det blev kräftskiva







Det blev grillat igen





Snygg-Mo matchar till och med grillinnehållet.
Det blev tårta


Det blev lyxbrunch






Det blev festivalburgare


Det blev glass


Detta är dessutom bara den mat som fastnat på bild! Det blev också lax, abborre, lyxfrukostar, soppor och pizza.

Ja, mon dieu så det har ätits! I de bästa av sällskap dessutom!

Etiketter: , ,

En mil hit eller dit

Om Gud vill, springer jag tjejmilen i morgon. Min mentala styrka är stark som bara den - min fysiska, inte riktigt på samma nivå. Men jag ser faktiskt riktigt mycket fram emot det här. Dessutom har jag ju kolhydratladdat i hela mitt liv för den här stunden. Så på det sättet är jag ju hur förberedd som helst!

Min inte så blygsamma målsättning är att kunna springa hela vägen. Ja, alltså - med springa menar jag "inte gå"... Faktum kvarstår dock att jag aldrig i hela mitt liv har sprungit mer än 5,85km, så det här kan gå hur som helst faktiskt.

Jag måste åtminstone nå 5km för där ska jag vifta med den här:



Är nämligen med och kampanjerar med Plan.

Nån till som är med i morgon? Lycka till på oss!

Ut i svampskogen

Plötsligt kom hösten och jag går i gummistövlar och nya höstjackan till jobbet.



Jag myser i den stora huvan och ser mest ut som om jag är på väg it i svampskogen. Jag har också nästan gått in i 2 lyktstolpar och en cyklist.



Så här ser annars TRAPPAN ut i hösttappning! För er som undrat.

Ha en underbar fredag. Det tänker jag ha!

torsdag 30 augusti 2012

Dagens kärlek

Håll i er nu! Breaking news på gång här! Okej - sitter ni?

Dagens kärlek går nämligen till killen som igår skrev och frågade om låten har med honom att göra, då jag postade låten I Feel Again här på bloggen...

Och det har den ju - helt klart! Jag är nämligen så där nästan äckligt kär just nu. Det bästa är att killen i fråga också är det. Vi talar alltså hjärtan, rosa moln och fjärilar i magen för oss båda för hela slanten. Och nu skriver jag det dessutom här, och finns det på Internet finns det på riktigt!

För första gången på väldigt många år har jag träffat en person som är värdig titeln pojkvän! Tänka sig! Ja, vissa i vänskapskretsen påstår för visso att han måste kallas pojkvänsaspirant tills han har godkänts live - men jag ljög då jag höll med...

Förstår ni hur skön den här känslan är? Då allt känns rätt? Då man kan klara vad som helst? Kan mest använda superlativ faktiskt! Den bästa känslan är ändå att det för båda känts solklart från början. Inga konstigheter. Plötsligt stod han bara där och så var det inget mer med det.

Det är många av er som jag skulle ha velat berätta det här åt lite mer personligt, men det blev så här nu. Inget att gråta över.

Slut på viktigt meddelande.

Såja, nu kan ni börja hurra! :) Se, jag unnar inlägget till och med en smiley - så glad är jag!

onsdag 29 augusti 2012

Dagens låt

Dagens kärlek går till One Republic som äntligen är här med en ny* singel!



*tar inget ansvar för annat än att den är ny för mig. Jag kan vara trög också...

Etiketter:

Odessa baby!

God morgon på er! Hur lever livet? Här börjar det bli business as usual igen. Jag jobbar, träffar vänner, stressar över att jag snart inte har någonstans att bo och avverkar min nästan never ending vill göra lista.

Saker jag inte gör är till exempel att förbereda mig inför Tjejmilen som jag anmälde mig till i en svag stund av brist på självinsikt tidigare i år.

Igår klarnade äntligen destinationen för höstens konferensresa! VDn insåg väl att ingen kommer att jobba innan vi får veta det. Vi satt nämligen alla och gissade och försökte lösa rebusar och sände c 50 mejl för att få reda på mer. Så nu bär det snart av till Ukraina! Whoop whoop



Etiketter:

måndag 27 augusti 2012

Solnedgångsbloggen

Det finns nya solnedgångar i mitt liv. Platser där jag inte har något emot att sitta och titta in i solnedgången från en annan vinkel än jag är van vid. 


Tid finns det inte så mycket av just nu, så mitt bloggande fortsätter att ligga efter med hästlängder. Men just nu finns det andra saker och personer som är viktigare. Mängden bilder att gå igenom har också blivit överstor, så jag behöver lite mera tid och energi än jag har just nu för att få ordning på allt.

Men jag ska berätta vad jag håller på med. Snart. Just nu får ni dock nöja er med att jag firat min 31a födelsedag i fredags och året som 30 blev perfekt! Jag kan rekommendera den åldern åt alla - vad som är ännu bättre är vad som väntar som 31 åring!


Etiketter:

torsdag 23 augusti 2012

Mitt liv på ett flygplan

Så var jag här igen... Ibland hålls jag på ett ställe men sen bär det av igen. Det här har varit sjukaste bokningsveckan i mannaminne faktiskt. Bokade precis en tur-retur till en gammal hemstad. Tidigare i veckan har jag bokat inte mindre än 2 tur-returer till en ännu äldre hemstad. Heja flygrea liksom. Kvar på "att-boka" listan står inte mindre än 2 tur-returer till ställen där några av världens bästa människor råkar befinna sig. Det här blev visst igen en månad då lönen är slut samma sekund som den nuddar kontot. Slurp säger det bara! Och så blir det igen en höst då jag åker utomlands (eller räknas Finland som utomlands egentligen?) några gånger per månad. Hur skulle det vara om du skulle hållas på en plats lilla flicka?

Etiketter:

Pontus!

Augusti är födelsedagsmånaden! Inte bara för jag har födelsedag imorgon, utan också för att magiske E och W har födelsedag på lördag. Men inte ens detta är tillräckligt! Idag är det nämligen världens bästa Fredriks trettionde födelsedag! Hipphipphurraaaa!

Igår råkade hans storebror aka andre gudsonens pappa vara i stan, så vi passade på att fira lite.
Vi slog på stort och gick till Pontus! Matsalen och åt. Och som vi åt!






Det var kantarelltoast.


Jag fick underbar foie gras på en vacker tallrik.


Det var hamburgare.


Det var carpaccio med tryffel och fikon som bara smälte i munnen.



Det var perfekt biff.



Och det var till och med kalvkind.

Det var en perfekt middag med andra ord. Väl framme vid efterrätten skrattade jag så mycket att jag inte fick mera bilder. Dessutom blev min telefon beslagtagen för ett litet förhör... Jag åt en bit tryffelpecorino - galet god.



Ja, de här bröderna Söderman - det är prima exemplar av människor och vänner! Stina också för den delen, men hon rymdes inte på den eminenta bilden ovan!

Etiketter: , , ,

onsdag 22 augusti 2012

SJUKT störande

Jag har riktigt bra ansiktsminne och så har jag riktigt dåligt namnminne.

I helgen träffade jag en kille jag VET att jag träffat tidigare, då han sa sitt namn stämde det också överens, jag HAR träffat honom tidigare. Problemet är bara att jag inte för mitt liv kan komma på var eller i vilket sammanhang.

Han kände också igen mig och det hela utvecklades till 4 dagars molande irritation. Hur vi än nystade kom vi inte fram till något. Närmsta gemensamma nämnare vi hittade var hans rötter i Hangö...

Detta är så fruktansvärt störande. Vi hade ingen gemensam vän på Facebook heller. Så om nån vet VAR jag har träffat denna Emil - hjälp mig snälla innan jag blir galen.


Etiketter:

tisdag 21 augusti 2012

Bästa dansen på länge

Sjuuuukt länge sedan jag berikat er med nån ny fin musik. Men se här. I helgen på SSWC dansade jag i en lada otaliga gånger till denna hysteriskt roliga låt!


 OOooooooooooppa Gangnam Style!

Etiketter: ,

Där man finner ro

Det är inte direkt första gången jag skriver det här - men det finns inget ställe som jag älskar så mycket som vår sommarstuga. Titta nu bara - så vackert att man kan gå av på mitten. Detta är hemma för mig! Så vackert att jag var tvungen att boka ett flyg till till helgen. Jag kan inte missa villa-avslutningen! Kan inte.
















Etiketter:

Då internet går sönder

Jag håller på att bli alldeles galen på min laptop. Inte nog med att den 100% av tiden måste vara ikopplad i väggen, vilket gör den något mindre bärbar. Nu har den dessutom bestämt att det är den som bestämmer när internet ska fungera. Jag håller på och fixar en massa saker som nu är stuck på skärmen i mejlutkast som inte sparas, blogginlägg som inte sparas, dokument jag inte får sänt vidare osv osv.

Jag drar nu iväg på jobb och hoppas innerligt att allt byggt sig av sig självt tills jag kommer hem igen! Sannolikt? Knappast...

EDIT: Internet HADE byggt sig själv!!! Jihoo

Etiketter:

måndag 20 augusti 2012

Tillbaka till kolgruvan

God morgon alla fina! Nu är semestern slut på riktigt och jag är på väg till kontoret.

Det känns som ett år sen jag senast var på jobb och det ska bli kul att ta itu med allt igen. Bara jag vaknar till är jag övertygad över att det här kommer att bli en bra dag! All inspiration och pepp jag fått på SSWC ska nu lyckas omsättas i praktiken.




Igår gick hela dagen till att åka tåg! Vi startade hemresan vid 12 och var framme i Stockholm 21.28. En lagom lång tågresa kan man tycka. Speciellt trevligt som det antagligen var sommarens hetaste dag och vi åkte chartrat historiskt tåg utan minsta form av ac.

På tåget sov vi, läste, tweetade med killen i bänken bredvid, svettades och tryckte i oss godis och ja - visst kan man ha lunch beat i form av tåg beat också.

Lunch beat är för övrigt den trevligaste upptäckten på länge. Det betyder helt enkelt att man dansar bort lunchen. Perfekt sätt att ladda om för eftermiddagens sessions och ännu bättre knep för att undvika paltkoma.






Självklart ska jag berätta mer om alla sessions, inspirerade människor, allsången i geek-tappning och en lite annorlunda dance off men nu ska jag bestiga TRAPPORNA för att ta mig till jobbet. Hua.

Nu kör vi!

fredag 17 augusti 2012

Turist i sin egen stad

Mitt på äng i ett tält ligger jag och lyssnar på gitarrspel. SSWC har börjat riktigt riktigt bra. Tar en tidig kväll för att orka med alla sessions i morgon.

Den här bloggen är lika yr som jag själv just nu, så jag kan lika bra hoppa omkring bland allt jag har att berätta. Lite semestertillbakablickar alltså.

Nykarleby är som vi alla vet* den "lyckligaste staden" och "småstad som bäst". Trots detta är det inte vidare ofta jag tar mig tid att turista där. Denna semester fick jag otippat nog orsak att göra det. Kolla nu så fin hon är.









*eller hur?!

torsdag 16 augusti 2012

Vi har det bra

På SSWC tåget har vi det bra!
















Etiketter:

onsdag 15 augusti 2012

SSWC

Jaha, så var semestern slut för den här gången. Ni kommer att få höra till lust och leda på den och lite bilder ska jag förstås peta upp, men det får bli till nästa vecka.

Nu ska jag nämligen ut på ett lite udda äventyr. Sweden Social Web Camp för att vara mer exakt! Jag vet inte riktigt vad det går ut på, men jag och två kollegor ska åka tåg, länge, sen ska vi bo 3 nätter i tält... Vi ska lära oss nya saker, twittra och vara sociala - typ. 100-tals sociala nördar (vet inte vad annat vi kan kallas) från hela Sverige samlas för att lära känna varandra och lära av varandra helt enkelt.

Just nu håller arrangörerna på att bygga mera internet åt oss, så det känns som my kind of camping!

Spännande spännande!



Etiketter:

Ibland är man en åsna

I fredags träffade jag Andre gudsonen för lite häng i esboskogarna. Jag fick vara åsna.



Hans lillabror har för övrigt ett coolt bälte jag ALDRIG skulle bära - ett måttband minsann!




Lilla familjen är för övrigt på Stockholmssemester nu, så passade på att träffa dem för lite kvalitetshäng på Josefinas då de en gång var i stan. Och sen lekte vi döda stenar. En utmärkt lek som deras fammo hittat på...

Etiketter:

tisdag 14 augusti 2012

Stjärnhimmel

Om man väljer nedre sängen i högsängen på stugan kan man sova under stjärnhimlen.




Nu är jag tillbaka i Stockholm och försöker landa i vardagen igen. Kvällen har jag tillbringat med att se på alla bilder från senaste veckorna. Vi kan lugnt säga att det hänt en hel del under den här semestern.

Imorgon hinner jag ännu ha lite semester. Mest är det saker som ska fixas, men tänker också hinna med besök till Junibacken och lite tacomys på en soffa i Bromma.

måndag 13 augusti 2012

Långsamt

Det är så mycket semester och så lite internet. Jag ligger i solen och ritar hash tag Semester i sanden.

I morgon ska jag tillbaka till Stockholm. Men idag är det ännu idag.



tisdag 7 augusti 2012

Tisdagskvällar på semestern

Semesterfiraren fortsätter njuta, trots att vi upplevt horisontella novemberskurar idag. Det här kommer i sanning att bli mesta semestern någonsin. 

Ibland blir det helt enkelt bara bättre än man tänkt sig. 

Etiketter:

Vi kan sova tryggt

Njuter av den skönaste och mest överraskande semestern på länge. Har redan hunnit med mycket av det jag tänkt mig och oändligt mycket mer än jag hoppats.

Jag är redan så bortkopplad att jag knappt vet vad jag heter. Havet har helt tydligt den effekten på mig.

Nu är klockan 3.25 och jag har säkerställt att solen går upp också imorgon, så nu kan jag gå och lägga mig!



Det här är semester som heter duga vill jag bara berätta!

lördag 4 augusti 2012

Tiden går fort då man har roligt

Medan Prideflaggorna vajar över Stockholm ställer jag mig iväg på klassträff på andra sidan vattnet.
De som vet bättre påstår att det är 15 år sen jag gick ut högstadiet. Det låter bara sjukt i mina öron! Sjukt.
Visst känns det ju som en livstid sedan- men seriöst, 15 år? Det är väl ändå att ta i.

fredag 3 augusti 2012

Det regnar här i Stockholm idag

Regn var det här! Hoppas på bättre väder i Fin-landet! Om jag kommer så långt att jag kommer på planet. Har en liten "packningssituation" som kan leda till en lite dyrare resan, om jag orkar få väskan till Arlanda alltså.

Någon måste ha lagt stenar i den då jag sov. Jo, så är det nog.

Ha en bra dag!


torsdag 2 augusti 2012

Behöver jag ens skriva det här?

Men alltså. HUR. svårt. kan. det. vara. att. packa. en. väska.

Vet inte ens om meningen förtjänar ett ? på slutet. Jag är dömd att misslyckas redan från start.

Är i alla fall halvt en vinnare, för har hittat ett roséglas... Kanske jag behöver lite lösgodis också?

Ska packa för

  • Kusinträff - inkluderar det ena och det andra
  • Klassträff - vad har man på sig på fest nuförtiden?
  • Strandhäng
  • Stugmys - inkluderar böcker och sticksömmen (underbara ord)
  • Hängmattshäng - mera böcker
  • Brasmys - mera sticksömmar (har man någonsin sticksöm i plural?), mest böcker
  • Träning - jepp, kan inte skjuta upp laddningen inför tjejmilen så mycket längre... Kan ju inte gärna börja träna för loppet först efter loppet.
  • Bokslutsfixande - inkluderar dator och massor papper
  • Tjejlunch - inkluderar presenter tänker jag mig
  • Tjejmiddag - lite sommargåvor kan hända?
  • Andre gudsonshäng - vete tusan vad man packar för det?
  • Flow festival - oj oj oj
  • Evivaöverlämnng - ännu mera papper 
  • 2 bilturer á 6 timmar
  • 2 flyg
Se där - nu har jag plötsligt en packningslista. 

Dessutom vill jag inte ha nåt i väska iom att jag har en hel del saker jag vill frakta hit sen - känns som en rimlig ekvation.

Etiketter:

Vej-kej

Tjohooo! Här var det semester! Det här ska bli den mesta semestern någonsin!

Nu ska jag packa en "liten" väska, kanske dricka lite rosé, kanske fixa saker, kanske spotta i taket - vem vet. Det kan gå hur som helst!

Semester -enhet ett är inledd!

Den här bilden har inget med något att göra, men jag hade väldigt roligt åt en kollegas lunchshopping idag.




Etiketter:

onsdag 1 augusti 2012

Skillnaden mellan 29 och 31 om ni undrar

Ni kanske undrar vad skillnaden är mellan att vara singel som 29 och som 31? Här kommer svaret, tur att jag mentalt bara är 25 ännu, trots att födelsedagsmånaden inletts idag och 31an närmar sig...



Tack Stina för tipset!

Etiketter: