Vill också

Vill också: maj 2012

torsdag 31 maj 2012

Underbara vardag

Hej underbara vardag. Jag har saknat dig. Minns inte när jag senast skulle ha varit hemma kl 18.00 och utan planer. Tänk vad mycket roligt vi ska hitta på i kväll du och jag !

Etiketter:

onsdag 30 maj 2012

Loreen välkomnas till Stockholm

Mycket musik nu. Igår välkomnades Loreen hem till Stockholm. Ni kan se det på SVT Play här. Så länge vi väntade på Loreen fick vi Dansa Pausa, samma band som uppträdde på Stockholm Media Week festen alltså.


Loreen tittar ut över folkhavet. Vi var en del som tittade tillbaka.


Klart man ska ha nåt att vinka med.
 
Titta titta en myra. Inte så stor nytta av mobilbilder nu... 
Efter att vi fått höra två underbara liveuppträdanden av Euphoria gjorde vi ett lyckat vägval och gick rakt in i Loreens bil. Vackert så. vi det här laget hade jag dock IGEN fått min telefon tömd på energi, så Stina fick sköta fotograferingen. För att avsluta dagen gick vi hem och passade på att utforska staden. Det blev inte direkt den kortaste vägen, men 7 kilometer senare var jag hemma och nöjd. 

Loreen stiger in i sin fina Mercedes. Tack Stina för bilden.


Etiketter:

måndag 28 maj 2012

Darin och att vara som hemma

Hur mycket jag gillar fester med hemliga gäster? Jätte mycket faktiskt! 

Förra veckans musikaliska upplevelse stod Darin för. 
I torsdags var det fest med sol, skratt och något glas rosé. Älska dessa underbara terrasser alltså! Vi parkerade oss bredvid (ockuperade är närmare sanningen) grillen och tuggade i oss ett galet mört kött. Ännu en kväll då det skrattades mycket och dansades en del.

En av de roligaste sakerna med kvällen var ändå att springa på en tjej som jag träffade på en annan fest via jobbet för några veckor sen. Kretsarna är nu alltså officiellt små. Känner mig som hemma som finlandssvensk.


Etiketter:

Bästa Euphoria covern

Ni har väl inte missat bästa Euphoria covern?



Där skulle man ha varit!

Etiketter:

söndag 27 maj 2012

Eufori

Det är eufori i Stockholm just nu. Små klungor av människor som går och sjunger Loreens underbara låt! Rätt låt vann, helt klart.



Mr Lordi fick leverera Finlands röster.

fredag 25 maj 2012

Inte ens Facebook vill att jag jobbar


Etiketter:

Ni vet hur det är...


Slutar jobba lite tidigare idag då det är serverunderhåll på gång. Ett glas i solen kanske?

torsdag 24 maj 2012

Problem

Stötte igår på mitt första problem sen jag flyttat. Jag gick till systemet för att shoppa lite till min inflyttningsfest i morgon och hittade ingenting. Helt annorlunda sortiment förstås och sån uppställning i hyllorna att jag fattade noll. Hade lust att ställa mig mitt i gången o ropa "var i h-te är Frankrike?!"

Det hela slutade med att jag fick ta den civilklädde butikschefen i handen för att hitta nåt. Suck. Om rosén inte e god, tog tre olika för säkehetsskull, skyller jag alltså på Sverige.



tisdag 22 maj 2012

Grattis och tack!

YouTube fyllde 7 år och vi fick tårta av våra vänner på Google. Titta så fin! Den passade utmärkt till dopet som vi kollade lite på på lunchen.


Sensommarvärme

Tog en liten AW på terrassen på Anglais med Fredrik idag. Alldeles underbart väder och sällskap. Det var hett som en sensommarkväll och utsikten var magnifik. Jag har aldrig varit där tidigare. Lite litet kanske, men mycket sol. Idag var det det viktigaste, jag formligen törstar efter sol den här tiden på året. Och rosé.



Terrassen på Anglais. Du hittar den på vån 7. Gå dit!

Etiketter: ,

Vacker tisdag

Alltså det här med att ständigt vakna till vackra dagar! Jag älskar det och jag vill bli van vid det.

Att komma upp ur tunnelbanan och känna hur solen värmer samtidigt som det blir låtbyte och Peppe stämmer upp med sin trumpet och Bo Kaspers Orkester kör igång med vi kommer alltid att leva! Magiskt är vad det är!

måndag 21 maj 2012

Måndagmorgon

God morgon! Helgen var lång som få, men känner mig ändå inte redo för måndagmorgon. Känner mig ytterst oskarp faktiskt. Skoskav har jag också, man (jag) lär sig tydligen aldrig.

Jag menar, vem är så korkad att de inviger barfotasäsongen och nya skor samma dag? Jag uppenbarligen. Jag mår, som så ofta, som jag förtjänar.


Nej, nu är det slutklagat! Blir nog en fantastik dag det här också ska ni se.

söndag 20 maj 2012

Går vidare

Blev inget brons tyvärr. Men vi går vidare, inte mycket för att stanna upp och gråta.

Nej, istället drar jag Wallan på mig och beger mig ut i solen.



Jag möter många panikerade löpare som ännu önskar nå beach 2012 formen, 2 tjejer har till och med inlett badsäsongen där de ligger i bikini med blött hår.

Själv söker jag mig istället till Mälarpaviljongen för lite sommarchill. Det är vad som behövs för att kröna den här helgen!

lördag 19 maj 2012

Man kan inte alltid vinna...

...men det lönar sig alltid att försöka! Bronsmatch nästa!



Gillar läget





Underbara lördag

God lördag alla!

Vaknade till strålande sol efter en god natts sömn! Jag känner mig alltid som en vinnare om jag får till 8 timmars sömn nuförtiden.

Jag parkerade mig med min frukost och en bok på balkongen och njöt som bara den.


Nu ska jag banne mig ge mig ut på en liten tur kring Lilla Essingen och sen drar det ihop sig till semifinal! Ååååååh spänningen!!!

fredag 18 maj 2012

Lejonkärlek

Ajajaj va det var bra match igår! Jag är alldeles till mig för att jag ännu är i liv. Så där länge med så där hög puls kan bara inte vara bra. Men det som räknas är att det levererades bra hockey i 10 avgörande minuter. Nu vill vi se resten på den nivån tack!

Såg hockeyn med svenska och finska vänner på Retro nära Odenplan. Det gjorde också ett gäng sverigefinnar och jag har nu vid behov nån att prata finska med i den här stan. Vackert så. Kan också konstatera att få saker förenar så mycket som finsk hockeyvinst i sverige.

Hepp på fredagsmåndagen eller vad det nu heter!



Etiketter:

torsdag 17 maj 2012

Lillkillen blir döpt

På tal om tidsresor...

För ett tusen år sen döptes finaste Lillkillen och kolla vad fin tårta han fick! Så ja, vi kan döpa om Lillkillen till Kasper! Måste ännu stå ut i två veckor. Sen får jag äntligen träffa honom igen, då hans pappa ska springa Stockholm maraton, och hela familjen kommer på besök.


På dopet fanns den största delen av mina favoritmänniskor och förutom fiaskot då jag skulle sjunga med den här fina vännen var det ett fint dop. Anyways, här fick ni nu lite bilder också. Ett tusen år senare.


Etiketter: , ,

onsdag 16 maj 2012

Halvdag igen

Så var det halvdag igen. Jag tillbringar eftermiddagen med att uträtta ärenden och går omkring och älskar Stockholm.

Går omkring och dumflinar och möts av leenden trots att det duggar lite. Leenden smittar så lätt!

Ikväll blir det häng på en soffa i Bromma som jag sett alltför lite av och imorgon blir det hockey hela kvällen!



tisdag 15 maj 2012

Tidsresan

Vill också fortsätter tydligen att ibland bjuda på tidsresor. Jag gillar det inte, men det är så det är. Just nu är det bara att gilla läget.

Jag har inte ännu hittat tid att leva vardagsliv, smälta intryck eller sova. Jag ångar på, lever på luft och kärlek till livet, tänker att jag kan sova sen*, i ett annat liv. Att slänga hemska nyheter en dag och underbara nyheter på mig nästa dag är nästan lite orättvist. Finns nämligen ingen chans att jag skulle kunna ta till mig allt. Så jag går in i nåt mellanläge då jag kommer hem. Orkar inte ge uttryck för vad jag själv känner, klarar av Twitters** krav på 140 teckens prestationer, men vad gäller bloggen är jag lite mera mottagare än givare för tillfället. Men jag ska inte klaga. Jag GILLAR ju verkligen läget! Tids nog ska jag också lära mig uttrycka precis hur mycket.

Tidsresan vi ska göra nu går till förra veckans torsdag, dagen då det var prisregn på jobbet. Vi kammade bland annat hem Årets Mediebyrå och Årets Nätverksbyrå på Stockholm Media Week.

Det blev champagne i köket.

Vi drog iväg till Café Opera och Stockholm Media Weeks fest för att fira. 

Alla var glada, både live och på Twitter&Facebook.

Jag var där bland annat med min kollega Maya.

Mera champagne åt folket.

Låten "Dansa Pausa" gör sig bättre på radio än live...
Det blev en otroligt rolig kväll med ytterligare lite nya vänner, eftersläpp på Riche och lite eftersnack nere vid 7 eleven på det. En perfekt kväll alltså. Mera sådana åt folket!

*Jag kan alltså inte riktigt sova för tillfället.
**Jag heter Evisvillocksa om ni vill hänga med mig där!

Etiketter: ,

Jobba gratis?

Hittade denna inne hos min kollega Helen* idag. Jag är ju inte den som har talanger eller färdigheter jag förväntas jobba gratis med, men för er som har det var det här ett bra hjälpschema att ta till!

*Fatta annars hur roligt det är att plötsligt sitta på samma kundmöte som en vars blogg man sprungit på!

Etiketter:

lördag 12 maj 2012

Tar en lördag i Nykarleby

Idag har vi tagit det sista avskedet av vår fammo. Det har varit en tung dag, men samtidigt väldigt fin. Mycket sång och vackra tal. Många timmar senare sitter hela familjen ihoptryckta i soffan och bara är. Det är ju faktiskt det vikigaste, att bara vara. Speciellt en dag som denna.

Före vi började bara vara, åt vi så här gott!













Etiketter: ,

torsdag 10 maj 2012

Ekonomen

Det är rätt sällan livet går på plus men igår var en sån dag. Jag shoppade inget på Tommy Hillfiger eventet med Plaza Kvinna. Däremot fick jag ett glas bubbel och en liten goodiebag.
Efter det gick jag och mötte upp en tjej som jag sålt en älskad Karen Millen åt och tog emot en liten hög pengar. Heja!



onsdag 9 maj 2012

It had better be worth it...

Ska på shoppingkväll till Tommy Hillfiger.

Det regnar.

Har köat 10 min och det går trögt.

Hoppas det är värt det.




tisdag 8 maj 2012

Problem

Snart blir det väl problem att ta sig till jobbet...



måndag 7 maj 2012

Viktigt

Idag delar jag mest ut order på de sociala nätverken märker jag. Förlåt för det, men alla MÅSTE klicka sig till Softys inlägg här

Inga svar. Bara frågor.

Etiketter:

Älska talangfulla människor alltså!

Etiketter:

Bio antirekommendationen

I torsdags gick jag och Heidi och några från jobbet på förhandsvisning av Get the Gringo. Jösses sån film. Visst hade den sina humoristiska stunder, men för det mesta var den bara rå, brutal, fördomsförstärkande och allmänt äcklig.

Det skulle vara action/drama men kändes mera som komedi/parodi. Vissa scener var så fruktansvärt brutala á la dataspel att alla bara satt och skrattade. Det blev liksom alldeles för mycket och överdrivet.

Inte en film ni måste se alltså.


Etiketter:

Only on school nights

Det blev en hel massa bloggande här helt plötsligt. Bäst att tidsinställa lite så ni inte drunknar.

Det här med att ha goda vänner som dessutom är singlar är underbart. Det gör att man på kort varsel kan hitta på nåt en lördag kväll om man inte har nåt annat för sig. Men det är också just det som är problemet. Där satt vi, Fredrik och jag, på en mysig italiensk restaurang, åt god pasta, drack gott vin och konstaterade att jaha kanske man inte blir nåt annat än singel heller om vi bara ska hålla på och gå på dejt med varandra på helgerna. Nej, vårt häng får nog så lov att bli till enbart school nights om det här ska bli till nåt.

Men roligt hade vi och det är väl det som räknas.

Grappa kan man äta god lammpasta! Mums.

Etiketter: ,

söndag 6 maj 2012

Läsutmaningen bok 8 - Elsas mode

Glad av att äntligen hittat tillbaka till min läs mojo slukade jag i mig Elsas mode den här veckan. Väldigt passande tid att läsa den som ny i Stockholm. Lätt och simpel, bra chick lit rakt av alltså. 


Nu återstår den stora frågan vilken som blir bok nr 9. Följande Harry Potter som jag av någon orsak inte riktigt kommer in i? Mobergs 3e som jag tyckte att jag måste läsa innan jag såg Kristina från Duvemåla? Eller kanske Sofi Fahrmans 2a bok för att säkerställa att jag inte tappar min flow? 

Ja, frågorna är stora här på Lilla Essingen just nu.

Etiketter: ,

Läsutmaningen bok 7 - Frostnätter

Lika dålig som bok 6 var, var bok 7 bra! Jag älskar Arnaldur Indridasons deckare. De är lugna, karga och har ett fint språk. Här har vi en duktig översättare i farten. Tror det är 6e deckaren av honom som jag läst. Läs den för lätt underhållning från Island.


Etiketter: ,

Läsutmaningen bok 6 - The Beach Street Knitting Society and Yarn Club

Ligger väldigt mycket efter i mitt bloggande just nu, finns så mycket att blogga om och så lite energi att få det gjort. Mitt hem skulle behöva en blogghörna, just nu känns det nämligen som ett evighetsprojekt att få till ett inlägg. Får bli bättring på det! 

Jag ramlade riktigt rejält efter i min läsutmaning för i år här ett tag och har använt mig av diverse dåliga ursäkter för det. Största skurken var mitt evinnerliga problem, att jag inte kan sluta läsa böcker även om de suger. Som den här till exempel. Det var uppladdat för riktigt bra chick lit - dramatisk start, livsomvälvande flytt och övertagande av en gammal släktings handarbetsaffär vid kusten. Sen hände... inget... Inget alls faktiskt. Det var kanske den mest meningslösa bok jag någonsin läst. Läs inte den, kan vi säga.


Etiketter: ,

Klart att ni ska få vara med!

Tro inte att jag är så elak att ni inte också ska få njuta av storheten i detta ögonblick. Luta er tillbaka och njut! 


Etiketter:

Något underklädd eller fredagskvällen del 2

Lite förkyld och utan koll på vad det var för hemlig fest vi skulle på* rev jag på mig mina älskade gröna jeans från H&M, mina röda Converse och en svart t-skjorta till jobbet i fredags. Jag hade ingen aning om vad som väntade, men hade hört att festerna med det här företaget brukade vara mera vilda än uppstyrda - och för fredagskvällen del 1 var min klädsel perfekt - för fredagskvällen del 2 not so much.

Jag hade på morgonen fått sms av en kompis som tydligen var i stan och vi kom överens att höras senare under kvällen. Jag tvekade lite över att joina sällskapet som varit på smokingmiddag, men att träffa gamla bekanta är ju alltid roligt så vem var jag att tacka nej. Det visade sig rätt snabbt att det var drinkbord på V som gällde... Whats up sthlm skriver så här, och det beskriver också bäst hur otroligt felklädd jag kände mig:

V är en klubb-i-klubben på Sturecompagniet. Vissa kallar det för deras vipklubb, men det är inte riktigt sant. Detta är verkligen en egen klubb, men ingången ligger inuti Sturecomagniet. Den har egna vakter, egen lista, egen dj, egen bar och kanske Stockholms snyggaste inredning. Dock råder här fullt fotoförbud, varför du inte har sett några bilder av stället. Hit kommer kändisar, modeller och internationella jet-set. Listan är stenhård, och du ska besitta fina kontakter för att ta dig in.

Stockholms utan tvekan mest glamourösa nattklubb. 

Ja, jag var väl mest kvalad för internationella jet-set kategorin då jag åtminstone är internationell. Heh.

Men otroligt roligt hade vi, jag och c 10 män i smoking. Ingen tittade ens desto konstigare på mig. De undrade säkert mest vad jag var för superstar som hade attityd nog att komma klädd så till V, bland alla klänningar, hårupssättningar och 12 cms klackar... Vi var antagligen en rätt lustig syn där bland kristallkronorna och sammetssofforna. Men allt gott tenderar ta slut och efter ett tag skulle V stänga. Vi ville festa vidare, då en liten bit av svenskfinland för en gångs skull hittat till Stockholm, så vi trängde oss in i två taxibilar och åkte hem till mig för nån timme till av chitchat. Ett gott tag efter att solen stigit upp åkte mina gäster iväg och en otroligt otippad och kul kväll var slut.

*hata fester med noll koll på klädsel!

Etiketter:

Var ska jag börja

Söndag. Igen. Känns som om det varit söndag rätt ofta den här veckan. Har försökt ladda ur lite för att mota bort en förkylning som försöker få det bästa av mig, men nu ska jag försöka samla mina intryck från i fredags. Det var så roligt och otippat knasigt att jag inte vet var jag ska börja.

Vi skulle alltså från jobbet på Tailsweeps 5 års kalas. Mycket passande visade temat sig vara barnkalas, komplett med värdar (och nån enstaka värdinna) i pyjamas... Vi blev hämtade av en partybuss vid Anglais, fick godishalsband och vuxensaft och gav oss iväg i en lugnt sagt stimmig buss till tonerna av äkta svensk schlager.

Få saker klär snygga män som rosa pyjamas eller?

Rökmaskin, discoljus och glada kollegor.
Festen visade sig vara på Tailsweeps kontor. Där blev det pizza, drinkar, nya vänner och mycket dans. DJn blandade allt från A till Ö och jag hade såå roligt.
Bieber...
Ballonger...

Kroppsmålning.
Tailsweep gänget.
Mitt i festen ramlade den hemlige gästen in och det var ingen mindre än Christer Sandelin! Ingen förstår kanske riktigt hur stort fan jag är, ni var kanske inte många som köpte "nya" skivan då den kom här för nåt år sen, men det gjorde jag. Just så Style-förtjust är jag. Och att få lyssna till alla superba låtar first hand, ja det var stort. Stockholm välkomnar mig verkligen med allt hon har! Jag känner mig som hemma.
Hon har ett sätt som får alla män...
Tyvärr slutade festen abrupt med en olycka och jag sökte mig vidare ut på stan, då de flesta andra redan försvunnit. Jag lider tydligen inte mindre av FoMo i den här staden... Mera om fredagskvällen del 2 i nästa inlägg.

Etiketter: , , ,

torsdag 3 maj 2012

Det nya livet

Jag som aldrig jobbat på ett ställe där det desto mera ordnats och bjudits på saker känner mig som en prinsessa, alternativt som kusinen från landet, då jag förtjust (mentalt) hurrar och klappar i händerna för allt som ramlar in i mejlboxen.

Jag har redan hunnit på utförsäljning av modellexemplar på PEAK i ett hamnmagasin i världens ände och i kväll blir det förhandsvisning på en film. I morgon ska vi från jobbet på en hemlig vårfest på hemlig ort. ORKA fundera ut HUR man ska klä sig!

Nästa vecka väntar en shoppingkväll på Tommy Hillfiger och en till fest då det är Stockholms medievecka.

Love it!

Och på jobbet går det också bra.

onsdag 2 maj 2012

Stockholm önskar god morgon

Vardagen är tillbaka och Stockholm tar i med allt hon kan för att få oss att glömma trängsel i bussar och stressade medmänniskor.

Hon lyckas rätt bra!