Vill också

Vill också: mars 2012

lördag 31 mars 2012

Party party

Man klär väl i underliga kläder...

Festen med stort F

Under studietiden hittade jag mitt hem på studentkåren. Väldigt många av de jag helst har omkring mig idag har jag hittat där. Vi ordnade fester nätterna igenom och blev sammansvetsade som få. Varje år är det c. 20 typer som ordnar festerna. Med 2,5 års mellanrum drabbar vi alla samman till en fest som heter duga. I år är det 35 år sen den första gruppen CNiter började ordna fester! Det säger vi grattis till, river på oss CN skjortan och lite busiga lockar till det! Party on party people!




fredag 30 mars 2012

Välj vem du umgås med

Jag har ännu inte riktigt något att komma med... Jag har hittat till Helsingfors och jag ska nu iväg på lunch med några finfina typer!

Den rimlige gubbjäveln skriver idag om energitjuvar. Jag funderar ofta på detta och tycker jag har blivit rätt bra på det här att välja vem jag omger mig med. Men hur är det då? Kan man ändra en tidstjuv?


torsdag 29 mars 2012

Gröna byxor gör dig glad!

Shoppade gröna byxor i måndags! De gör mig ännu lite lyckligare.




Grönt är skönt!

Eller hur?!

Dagens sanning. Lånar Ranelids "så är det".


onsdag 28 mars 2012

Det bubblar

Det bubblar inom mig men jag har absolut ingenting att komma med! HUR störande är inte det?!

Saker jag kan berätta - jag åker till Helsingfors i helgen. En mycket mycket fin typ skall döpas. Mina favoritpersoner flyger in och jag skall tillsammans med många många många underbara typer festa loss på lördag. 

Så mycket att berätta och prata om, men jag är inte kapabel att bilda fullständiga meningar. Sjukt störande!

Oberoende så kan jag berätta att jag fått jobb!!! Inte vilket jobb som helst heller - utan drömjobbet!!! Är så otroligt glad och det riktigt pirrar i fingrarna av att få sätta igång. Jag berättar mer då det finns namn på papper. 

Status på Lilla Essingen just nu, är alltså att jag hoppar i taket av iver medan jag packar väskor och har svårt att prata. Ja ja. Det är som det är. 

Är nog snart tillbaka i full styrka. Heja mig!

Etiketter:

tisdag 27 mars 2012

I helgen

Vi skulle ut på lite fuffens i lördags, så jag tänkte att det var dags att lacka naglarna första gången själv på år och dagar. Det gick jätte bra...




Som tur fanns hjälp att fås runt middagsbordet. ATT det ska va så svårt att bli fin!

Ett bloggtips så här på kvällskvisten

Om ni inte har nåt annat att göra kan ni titta in till "Den Rimlige Gubbjäveln". Han har just börjat blogga och bloggen har potential! Klicka er in vetja!

Etiketter:

Sol och skumpa

Jag har haft besök i helgen. Trevligt att bara gå omkring på stan och turista! Dessutom har vi fått njuta av solen!



Vi konstaterade igår att livet ibland inte behöver hämta mer än sol och ett glas bubblor innan lyckan är total. Så skönt!

Många tankar har snurrat på de senaste dagarna och jag kan lugnt konstatera att det är mycket nu! I de positivaste av meningar.

Det bara bubblar på inom mig! Det är våren upphöjt i tusen på gång.



Älska våren i Stockholm alltså!!!

måndag 26 mars 2012

Måndag

Så mycket att berätta, så lite tid.

Återkommer.

fredag 23 mars 2012

Hur kan det va så svårt

Jag älskar teknik, teknologi och prylar. Jag tycker det är fantastiskt då man kan fixa allt med e-post, då det passar en själv. Lika mycket som jag gillar allt detta hatar jag då det inte går! Har haft slagsmål med finska statens fina e-betjänings tjafs i 2 timmar nu, innan jag fick ge upp, ringa till skatteverket och få lov att skicka in ett rutigt papper med min korrigeringsutredning! Gaaah

Jag skulle aldrig kunna bo i ett byråkratiskt svårt land. Jag skulle gå under av ångest.



torsdag 22 mars 2012

New York, New York!!!

Det är väldigt mycket New York runt omkring mig just nu. Det känns som om alla är på väg dit. Inte jag tyvärr, men vill gärna passa på och ge dem som är lyckliga nog att få åka dit lite av mina tips. Tyvärr har jag på något sätt missplacerat mina NYC bilder så den biten får ni föreställa er.

Köp gudomliga frukostsmörgåsar på Pret a Manger! De finns lite överallt. Optimal frukost intas på Broadway (rätt nära Times Square, minns inte exakt var) där man plockar smörgåsen från Pret och kaffet från Starbucks och slår sig ner vid de små uppställda borden! Helt underbart.


Min bästa matupplevelse genom tiderna är på Jean Georges, 1 Central Park west. Ring och boka bord i förväg till deras lunch. Stället torde ha 2 Michelinstjärnor och man får deras 2 rätters lunch för 38 dolares. Så galet gott! Unna er detta!

Om ni har tid med en dag utanför Manhattan ska ni shoppa på Woodbury Common Premium Outlets. Åk dit i början av resan. Annars gråter ni över priserna ni betalar inne i stan... Registrera er på sidan innan ni åker, och printa ut kuponghäftet! GALET bra rabatter! GALET I say!

Brunch kan man äta på Pastis som ligger i Meatpacking District. Boka gärna bord i förväg och gå hit bara om ni är vrålhungriga! Här serveras nämligen enorma portioner. Duger bra som enda mål mat på dagen.

Boathouse har okej brunch, men här var nog miljön vackrare än maten. Men otroligt fint även på vintern, så jag kan bara tänka mig hur underbart det måste vara där nu!

Väldigt mycket mat här... heh

Gå till Visitors Center på Macy's och få 10 % på allt...

Se Fantomen på Broadway (eller nåt annat men Fantomen är en av mina favoriter)! Skaffa sista minuten biljetter på TKTS.

Unna dig lite taxiåk om du har trötta fötter. Det är typ gratis.

Strosa lite Brooklyn bridge. Gå gå och gå.

Besök MoMA och shoppa fina saker i deras gift shop.

Besök Top of the Rock istället för Empire State building - så ser du den senare...

Ja, detta är lite av mitt New York, vad är era bästa tips och gömda skatter? Jag har säkert glömt massor, men tänker uppdatera detta inlägg i fortsättningen också om jag kommer på mera roligheter!

Ha en alldeles fabulös resa ni som är på väg ditåt!




Etiketter:

onsdag 21 mars 2012

God morgon min sol

Finns det nån härligare känsla än att vakna av att solen lyser dig i ansiktet?

Nej, det här kan inte bli annat än en superb dag! Känner det ända in i tårna!

Inspirationen lägger vi först på det "viktigaste"! En ny playlist! Läs och begrunda!

Tack Maja!

Etiketter:

tisdag 20 mars 2012

St Eriksplan

Just nu känns det som om allt som är placerat kring St Eriksplan är superbt! Var ikväll med Stina på en liten matbit och alltid finns det ju lite att fira så det blev ett glas kir. Servitören kom till bordet och serverade en kir royal (har aldrig hänt mig att den kommit "ofärdig" till bordet förr). Jag sneglade på flaskan och blev nästan tårögd. Det var en av absoluta champagnefavoriterna från detta hus! What are the odds?! Helt underbart! Gissa om jag ska dit igen! Både restaurangen och champagnehuset då...


Google goes Marimekko

Ni har väl inte missat att Google goes vårdagjämning med logo gjord av Marimekko? Tycker den är SÅÅ fin! Här kan ni läsa mera (på finska)!

Våren - nu kör vi!


En underlig dag

Hörni, idag är en underlig dag. Jag får ingen rätsida på den. Det började så här:

Jag vaknade av att dörren öppnas 8.30 och det står 3 killar i min tambur! "Go morron, jasså du VAR hemma. Sov vidare du bara, vi är ute på 5 minuter". Jo tjena! Jag kommer säkert att somna nästa gång om två år då pulsen lugnat ner sig. Jag har nu lärt mig att man genast ska läsa ALL post som kommit då man varit på resa... Speciellt om det ligger ett par nycklar inslängda genom luckan. Det visade sig att alla lås i fastigheten skulle bytas... Heja...

Jag var säkert en vacker syn där jag stod livrädd och yrvaken i nattlinne med håret på ända. Åtminstone log de rätt snällt åt mig, vilket småningom fick mig att inse att jag inte skulle bli styckmördad och placerad i små plastpåsar runt om i Stockholm. Det var i och för sig en helt trevlig upptäckt!

Ja... Sen har kanske inte så mycket konstigt hänt (förutom att jag lider av att jag igår i misstag lyckats ta bort hela min blogglista på bloggen! PANIKEN).

Men ja, känslan av att det är nåt underligt i luften är total!

Etiketter:

måndag 19 mars 2012

Recensionen

Det är mest bara kör i mitt huvud för tillfället, tar väl ett tag innan man kan släppa något som man jobbat för så länge.

Här kan ni läsa den ypperligt fina recensionen! I väntan på att min hjärna innehåller något annat...

Etiketter:

Moln över Stockholm

Äntligen är jag tillbaka i verkligheten! Efter två veckor på vift ska det bli otroligt skönt att bara vara hemma! Helsingfors bjöd på snöslask i morse och Stockholm är mulet. Jag tror jag ska krypa i badet då jag kommer hem!

Nu ska här börjas ladda batterier!



söndag 18 mars 2012

En trött dag

Åh vilken underbar dag igår! Konserten gick bra, feelisen var på topp, middagen var superb, bändet HB/RB levererade och efterfesten på Le Bonk var kunglig.10 poäng alltså! Som pricken på i fick jag dessutom ett förtjänsttecken! I dag är jag en mycket happy camper!




fredag 16 mars 2012

Håret

Alltså, om ni satte kaffet i vrångstrupen, så ser det alltså ut så här som färdigt...

Vad säger vi? Upp - eller lite lockigt och busigt ner? Inga brillor blir det och så båtkrage... Hmm.....hmmmm.... Hmmmm...



Inte helt övertygad

The blonde is back in town. Det sket sig lite hos frisören och jag kom ut med en håruppsättning i stället för lite smålockig som det var tänkt. Men färgen älskar jag och det blir alldeles strålande att bli blondin igen. Jag använder det som ursäkt till allt möjligt nämligen!



Sm ni ser på den otroligt vackra minen var jag inte helt övertygad över projektet ens på plats och nu får vi se vad jag bestämmer mig för då jag vaknar... Håret upp eller håret ner?

Just nu ser jag ut som en sekreterare från madmen... Fast inget fel på det förstås, var kanske bara inte den look jag var ute efter...

Ett inlägg i serien livets stora frågor...

torsdag 15 mars 2012

Tiden tickar

Gårdagens genrep var en succé! Otroligt skönt! Nu ska jag vila rösten i två dagar och sen smäller det! Om ni inte hör till de 300 lyckliga som har biljetter till lördagens konsert i Vita Salen kl. 17 kan ni hojta till, så reserverar jag en biljett år er! Komsi komsi

I övrigt har tröttheten slagit mig! Vaknade inte riktigt när jag skulle igår och har nu ägnat lite tid åt att se vad ni andra bloggare pysslat med så länge skidat och sjungit! Jag är långt från up to date ännu, men jag hinner i kapp, en blogg i taget. Jag tycker ni är fina! Och jag blir glad av att hänga med er, därför kan jag inte hetsläsa fast jag lite skulle vilja! Allt har sin tid liksom, och nu är det tex tid att börja fundera på lunch.

Igår fick jag annars hänga med underbara Lillkillen. Jag och han hade vår första egentid också, då amningshjärnan slagit till och lite besök av kierrätyskeskus hade glömts bort. Han e fin, Lillkillen! Idag får jag träffa en annan lillkille, som kommer att te sig som en jätte i jämförelse. Det blir nämligen snabbdejt med andre gudsonen och hans eminente far idag! Lyx är att omge sig med människor man älskar!

Etiketter: , , ,

Google ser, hör och sparar allt

Nu när jag ändå håller på och länkar fortsätter jag! In hit med er!

Oj göta kanal så skrämmande egentligen hur google har alla mina sökningar sparade sen 2007! Jag är rätt noga med att rensa min webbhistorik titt som tätt. Vad jag gör på nätet (vem jag stalkar) är min business! Men Google har förstås koll på allt!

Om ni inte visste det, så vet ni nu att jag 21 juli 2007 kl. 20.34 googlade Orlando Bloom wallpaper! En lite bättre dag med andra ord... Hade jag månne tänkt tapetsera om eller?!



onsdag 14 mars 2012

Något viktigare

I stället för att hänga här och fundera vad jag ska göra åt håret på fredag ska ni klicka in till finaste Softy och läsa detta! Varför? För att alla måste det!

Lova!



Pippitröja

Prinsessan Alice fick i förra veckan en pippitröja. Den kommer att sitta perfekt i Fjällbacka i sommar!







Etiketter: ,

We have a winner

Vi har en vinnare! Det blir svart, champagne och fuksia på lördag!




Hotellet jag bor på

Det är sjukt bra hotell jag bor på! Då jag kom hit igår, låg ett tidningsurklipp och väntade på mig! Tack Tanja!


Är galet trött efter gårdagens mastodontövning. Nu gäller det ännu att ladda om för genrepet ikväll!

tisdag 13 mars 2012

Att se olika på söndagsmiddagar

Vi som inte kan laga mat ser lite olika på en söndagsmiddag än de som kan laga mat!
I söndags gick vi med Prinsessan Alice och hennes mamma till marknaden i Frankrike. Vi strövade omkring och skulle handla söndagsmiddagen. Det blev inte riktigt som då jag handlar söndagsmat...
Vi gick till kötthandlaren och köpte ett helt jäkla fårlår/höft/övrig kroppsdel med ben, gick till grönsakshandlaren och köpte citroner och jordärtskockor och vitlök och till bageriet efter efterrätten som jag nu kom på att vi glömde äta! Maja- rädda den innan det är för sent!

Så här fint blev det! Gott som tusan. Det blev polenta med tryffelolja till. Maja trollade köttet i fina bitar och fixade allt på nolltid medan jag försökte trassla bort taggarna på jordärtskockorna. Jag är inte direkt världens snabbaste sous chef, men det tar sig...
Så ja, en helt vanlig söndagsmiddag blev det, men enda som ens kom nära att likna nåt som hänt i mitt kök, var kladdkakan som Maja slängde ihop till efterrätt!


Etiketter: , ,

På resande fot

Väskan packades självklart inte i går, utan i panik i morse... Jag sitter nu i flyget på väg till Helsingfors. Jag undrar just när jag ska lära mig packa?

Kanske aldrig...

Snart får jag äntligen träffa Lillkillen igen! Ska sjunga lite först bara!

Skön tisdag på er



Etiketter: , ,

måndag 12 mars 2012

Då var vi här igen

Ja, då var vi här igen. Det skulle vara dags att få packat en väska... Puh, hur jag ska jag lyckas komma ihåg allt som ska med? Tja, det blir som det blir!

I dag har jag tillbringat en hel del tid i tvättstugan. Att lämna en veckas nedsvettade sportkläder att vänta på mig här i ytterligare en vecka, känns inte så mysigt nämligen. Däremot går det hur bra som helst att hänga i tvättstugan...

...det här är nämligen min utsikt därifrån.

Etiketter: ,

Tillbaka till verkligheten

Ojojoj, så var man tillbaka i verkligheten då.

En alldeles fantastisk vecka fylld av skidåkning ligger bakom mig och jag kan inte förstå att det gick så fort! Det blev 1,5 dag med dålig sikt och lite carving och 6,5 dagar med enormt mycket carving. Det blir ett år till nästa gång nu då! Dessutom blev det välbehövda 1,5 dagar med Prinsessan Alice och hennes mamma! Underbart!

Just nu sitter jag i flygbussen och njuter av busschauffören som med stor inlevelse sjunger med i alla låtar som spelas på radion!

Idag blir det att ta sig an tvättstugan för redan om ett dygn skall jag vara tillbaka på flygfältet. Det blir nämligen 10 årsjubileum med världens bästa kör! 2 övningar till bara. Sen ska allt sitta som sten!

En intensiv vecka bakom och en intensiv framför helt enkelt!

I övrigt ser jag fram emot att se vad ni pysslat med under veckan! Bildregn på fina alper och god mat blir det också förstås!

Kram på er! Nu kör vi!



Etiketter: ,

måndag 5 mars 2012

Skidade i snömoln

Idag har vi tagit det lite lugnare iom att vi i princip skidat inne i ett snömoln! Men åååh snön är perfekt! Pisterna perfekta! Ajajaj







söndag 4 mars 2012

Det blir inte bättre än så här

Hej på er fina typer!

Jag är här i paradiset, vi har nu två perfekta dagar i backen bakom oss. Solen skiner och det finns MASSOR med snö! Liftarnas vertikala stigning på två dagar är 18 294 meter. Inte illa! Inte illa alls!

Har tyvärr inget internet tillgängligt men ville bara berätta att jag lever och mår på bästa sätt!

Kram på er

Etiketter:

fredag 2 mars 2012

Turisten i Stockholm

Igår var en galet effektiv turistdag! Jag mötte systern och twinsen vid Vikingterminalen, tog buss till stan, tunnelbana till universitetet, gick på naturhistoriska museet, kollade filmerna universums värsta väder och krockar i kosmos på en supercool iMax bio på Cosmonova. Efter det lunchade vi och kollade på robotdjur, dinosaurier, Sveriges djur och natur, polardjur, under havet och en massa andra tuffa utställningar. Rekommenderas varmt!

Vi åkte in till stan och spanade in kronjuvelerna, livrustkammaren, slottsmuseet och så hann vi ännu ströva runt på slottet efter att vi lekt både kungar, riddare och balanserat ärtpåsar på huvudet för att öva oss på att gå som en prinsessa. Turen fortsatte att vara med oss och plötsligt sken solen i ett vårvarmt Stockholm och så snubblade vi över vaktbytet på slottet.



Vi tog en paus på Chokladkoppen som jag hittade på någons blogg i veckan.


Jag delade en "liten" kanelbulle med magiske W.

Efter detta var vi rätt slagna hjältar, njöt lite av gamla stan, åkte lite mera tunnelbana, tog en middag, stannade i misstag en taxi då magiske W drog en liten show på Östermalm, fnittrade och så hann vi ännu med lite bokrea innan det var dags att lämna av dem vid båten igen!

En allt igenom lyckad dag och otroligt vad mycket man kan hinna med på en dag som turist!

Etiketter: ,

And it begins!

God morgon på er alla fina! Stockholm bjuder på ett sagolikt vackert väder och jag sitter på Arlanda och väntar på boarding! Hur underbart är det inte att solen är up and running redan 7 tiden på morgonen?!

Ibland kan jag tycka att jag är så underbart söt i mina föresatser. Som igår till exempel då jag på fullaste allvar kollade upp och planerade min resa till Arlanda. På riktigt. Vem annan än jag själv skulle tro att JAG skulle åka med buss, tunnelbana och buss i morgonrusningen med skidor, väska och väska? Seriöst. Jag hade redan öppnat dörren och beställt hissen då jag insåg vad jag höll på att ge mig in i. Så jag stängde dörren, beställde en taxi till Arlanda express och har nu varit på Arlanda i ett halvt år redan.

Onödigt dyr lösning, men att i misstag mörda någon eller missa flyget för att man sitter någonstans och gråter över att man har för tunga väskor är bara dumt!

Så... Let the fun begin!


Etiketter:

torsdag 1 mars 2012

Nu är det nya svarta!

Alltså hörni! Det här med att inte kunna packa en väska... Har slösat 30 minuter fullgod packningstid på att se vad ni håller på med, men nu räcker det - jag måste verkligen packa nu!

Jag har ju mottot Just do it som ord på vägen för 2012, men nu hittade jag nåt ÄNNU bättre inne hos finaste Helena!

Nu är det nya svarta! Hör ni mig? NU - är det nya svarta!

Nu kör vi!

Etiketter: ,

Glädjen

Glädjen är oproportionell då det hittas en ny laktosfri produkt i hyllan! 

Det tränade ögat ser texten på finska! Finns den redan i Finland? Är det bara jag som missat? 

Jag älskade Risifrutti i mitt förra liv då jag inte var laktosintolerant*!


*livet före 2003.

Etiketter:

Heja 50 000!!!

Eftersom man aldrig är bättre än sitt förra blogginlägg kan vi inte låta äckliga knän ligga överst...

Märkte nyss att ni har spräng 50 000 besök idag!!! Heja!

Känns helt galet att någon varit intresserad nog att titta in och se vad jag gjort 50 000 gånger på lite över ett år! Helt sjukt! Sjukt roligt förstås, men ja sjukt alltså!

Nu ska jag gå och gråta lite över mina knän!

Jag skulle behöva en Björn (klicka även till hennes föregående inlägg). Ja alltså, underbara Emma som driver bloggen Att vara någons fru håller just nu på att bjuda ut sin chef åt sina läsare. Hon lunchade med honom idag, satte upp en bild och efter det rasade kommentarerna iväg*, så i nästa inlägg konstaterade hon att han faktiskt är en singel man i sina bästa år och nu är budgivningen hårt igång över vem som ska få dejta honom. Haha! Han gillar konditorivaror, goda viner och renoveringsobjekt, dessutom är han skitsnygg och ser snäll ut! Låter inte så illa, haha. Jag har redan bett Emma skicka honom till Stockholm. Får se om det nappar! Galet kul hur som helst!

*Fröken stök slutade till exempel helt plötsligt vara lesbisk hihi.