Vill också

Vill också: februari 2012

onsdag 29 februari 2012

Varning för äckligt inlägg

Förbannat också! 

Jag gjorde just nåt som jag inte gjort på säkert 20 år (då gjorde jag det däremot rätt ofta)! Jag föll. Raklång. På asfalten. Varför? Därför att jag gick och bar på en tung väska och inte höll koll på vad mina skor gjorde. De lyckades snöra ihop sig med varandra och dra krokben på mig. Mycket elakt måste jag säga. Det var en så totalt absurd känsla att jag inte ens kunde gråta* då det sved till. Snacka om att falla handlöst och huvudlöst. Ligg nu där sen mitt på gatan mitt på Kungsholmen. Lyckat. Som tur verkade ingen se mig i mörkret.

Mina favvo jeans från Massimo Dutti kommer att bli till shorts och jag kommer att bli MYCKET arg om mina knän ännu värker i morgon bitti. 

Jo, jag vet att jag har underliga knän i övrigt också...
*jag har normalt väldigt lätt till tårarna.

Etiketter:

Dagens tips

Choko att dö för!





Hjälp finns

Ni som läst min blogg ett tag, eller känner mig - vet hur totalt hopplös jag är på att packa! Vi ska nån gång diskutera hur det gick till då jag packade iväg mig till Stockholm också. Det gick inte så lite fel då heller om vi säger som så. 

Min yngre storasyster som också reser väldigt mycket försöker hjälpa mig så gott det går. Eller vad sägs om dessa fina som jag fick till julklapp i år? 


Små påsar där man kan packa smått stuff som man aldrig hittar!


De är dessutom genomskinliga på baksidan så man ser vad man lagt dit!


En sak som jag saknar riktigt mycket är mitt Pack this -block. Bara att kryssa i och så sparar man till nästa resa av samma typ. Nu ligger det blocket i okänd låda, på okänd ort men jag har i alla fall fjolårets lista med mig. Där har den duktiga resenären dessutom skrivit anteckning efter resan "Mindre t-skjortor, mera kvällskläder". Jag er mig själv ett papegojmärke för packningsinsatsen så här långt.

Aj nej, jag har ju inte gjort nåt ännu... Men 90 % är planering och det är fixat, nu återstår 10 % utförande.

Eller 37 % totalkaos om man tittar in i vardagsrummet...

Etiketter: ,

Packas hit och dit

I morgon får jag besök av magiske E & W och äldre storasystern. De kommer över på en dagskryssning då de har sportlov! Vi kommer att göra ett besök till Cosmonova och se vad vi kan lära oss för nya spännande saker. Ska bli kul! Det blir samtidigt min första dag som turist i Stockholm under Evis 2.0. Hoppas alltså på en fin dag i morgon också! De behöver få lite vårsol och värme!

På fredag åker jag sen iväg på världens bästa skidresa! Vet inte vilken gång det blir i ordningen, men varför bygga något som inte är sönder. Vi har ett perfekt koncept som vi kört nu i ett antal år, det ger oss 8 dagars skidåkning på världens bästa ställe! Som jag ska njuta!!!

Vad som gör det ännu bättre är att jag hinner träffa och kramas lite med prinsessan Alice också! Känns som alldeles för länge sedan. I fjol just denna tid blev jag gudmor till henne och det ska vi förstås fira!

Efter det bär det av till Helsingfors för en vecka för att fira 10 års jubileum med kören och för att krama Lillkillen.

Jag har med andra ord 2 väldigt intensiva veckor framför mig och en hel del väskor som skall packas. Rätt saker ska helst åka i rätt väska iom att Middag med klädsel frack och skidresa har väldigt få genemsamma nämnare...

Okej, let's get to it!

Etiketter: , , , , ,

tisdag 28 februari 2012

Tiden

Sitter och äter "studiemat deluxe" i formen av mac&cheese* och funderar på vart tiden egentligen tar vägen!

Kan nån hjälpa mig här?

Vi har mars för dörren och igår var det julafton. Jag förstår verkligen inte.

Börjar så smått bli rädd för allt jag inte hinner se, göra och uppleva.

*finns det månne nåt mera ohälsosamt?

Etiketter:

måndag 27 februari 2012

Malmö del 3

Många fina broar i Malmö
Tydligen är Malmö en världsmetropol. Här strövar vi till exempel i Malmös egna Central Park. Otroligt vackert och en smula mystiskt. Man kan bara tänka sig hur vackert här måste vara på sommaren.




 

Tjena!

Landmärket framom andra landmärken!

Där borta är bron...
 
Ja, till Malmö måste man definitivt åka igen! Helt klart!

Etiketter:

Malmö del 2

Min gymnasiekompis Emmi jobbar på TV4 och jag som är något av en TV junkie, tyckte ju att det var alldeles fruktansvärt spännande att få gå på besök till hennes jobb!



Where all the magic happens!

Kolla bara så glatt tangentbord!






Etiketter:

Malmö del 1

Jag har inte speciellt mycket nytt att tillföra världen idag, så jag passar på och visar upp Malmö, hur det såg ut där i början av februari. Jag har aldrig varit där tidigare och jag blev väldigt förtjust! Vädret var inte det bästa, men Emmi och jag hade en lång och skön promenad genom hela stan.




 



Etiketter:

söndag 26 februari 2012

Den onödiga dagen

O fy farao så onödig dag jag har haft. Jag har gjort ingenting. Och då menar jag verkligen INGENTING. Tror att all stress från de senaste månaderna släppte taget om mig nu = total kollaps. Skulle facetimea en massa favorittyper idag, men inte ens det har klarat av att få tag i.

Nej hörni, vi kör omstart i morgon!

Etiketter:

lördag 25 februari 2012

Lördag

Oj vilken skön morgon! Jag ligger och myser och läser och samlar kraft att stiga upp! Idag blir en riktigt kul dag. Jag ska ordna den första middagen i mitt hem! Bäst att komma igång med allt som skall fixas!

Mötte med en rekryterare på ett bemanningsföretag igår och oj vilket inspirerande möte det var! Vi var två exakt likadana personer och jag fick så bra känsla för det här, ja eller det hade jag från förr också, men nu ännu bättre!

Älska inspirerande möten!

Nu kör vi igång den här dagen på riktigt!



fredag 24 februari 2012

Fina fredag

Oj vad det kan vara skönt med fredagar. Även nu känner jag fredagskänslorna komma smygande, för jag försöker leva med så "normala" tider som vanligt. Det skulle vara alldeles för lätt att förvandlas till nattugglan jag är och gå miste om allt dagsljus. Jag har därför lagt strikta uppstignings- och sovtider åt mig för att hålla rutinerna i skick. 

På tal om fåglar... Kolla vad facebook för iPhone gjort åt mig idag! Hihi! Jag har hela dagen varit Mighty Eagle Herr Peter Vesterbacka* him self! Jag tycker det är väldigt underhållande och hoppas han hänger med mig ett tag till. Han är en person som verkligen inspirerar nämligen! 

Här ser ni tex Peters delning av namnnyheten! tihi

*Herr Angry Bird om ni så önskar.

torsdag 23 februari 2012

Hur vackert?

Om en vecka och en dag åker jag på den traditionella skidresan med pappa och yngre äldre systern*. Ångesten över min totalkassa kondition slog mig totalt idag, så det fanns inget annat att göra än att snöra på sig skorna. Att påstå att jag joggade är att ta i väldigt mycket, så vi säger att jag tog en lång och rask promenad i stället! Men någonstans ska man alltid börja, eller hur? 

Detta var oberoende vad som mötte mig efter c. 2 minuter. Ni kan inte ens föreställa er hur vackra vyer jag hade framför mig hela turen, jag kilade runt min pytte ö (tog c. 15 min) och begav mig över till grannön där jag snirklade runt en massa gator hit och dit. Ah, så vackert!


*i år får vi även sällskap av min farbror/fadder, min kusin och yngre äldre systerns pojkvän.

Etiketter:

Tures Brasserie & Bar

Igår var jag med Stina och Fredrik på det sista krogveckanbesöket! Miljön fick hög poäng, likaså servicen. Maten var god men ingen WOW-upplevelse.
Toast skagen

Boeuf Bourguignon med tryffelpotatis

Vi bjöd oss själva på kaffe och söt/salt chokladpralin till efterrätt.
Tures får 4 gafflar av 5 möjliga. Extra plus får de för att nya favoritlåten hann spelas två gånger så länge vi satt där och funderade över livets mysterier.

Efter moget övervägande kom juryn fram till att vinnaren av vår testning blev Verandan. Den oslagbara maten toppade de andra ställena som antingen brast i fråga om mat eller miljö! Så nu vet vi det.

Krogveckan som koncept ger vi 5 gafflar av 5 möjliga!

Etiketter:

En snygg reklam

Hittade denna inne hos Malena nyss! Det är vad jag kallar en välgjord reklam.

 

Mina känslor e lite all over the place

Oj va fint att Sverige får en till kronprinsessa! Jag tyckte att Prins Daniels presskonferens var alldeles underbar. Känslorna var "all over the place" och han talade så familjärt till pressen "ni e me på de va" om att de vill ha lite egentid för familjen nu.

Jag läste om att förlossningen var på gång redan igår på Twitter, där Ebba von Sydow tweetade att hon fått uppgifter att det kunde va på gång nu. Roligt att hon fick rätt, för hon fick så mycket skit igår då inga av de stora tidningarna hade infon...

Aaaah! Vad tror vi om namn då? Ebba gissar på Kristina och det skulle vara så fint, jag heter ju Kristina i andra namn. Dags att aktivera drottningnamnet?

Jag ska fira prinsessdagen med att vara riktigt effektiv. Jag vill också meddela att Stockholm bjuder på sol dagen till ära!

onsdag 22 februari 2012

Vardagen

Om jag gör nåt annat än äter på restaurang? Jo, jag söker jobb också.

Det är riktigt skönt att söka jobb, då paniken inte ännu kommit. Jag hoppas verkligen att den inte ska komma heller. Efter många diskussioner fram och tillbaka med mina vänner ser jag det så här:

  1. Man måste söka lika många jobb som det finns sökande på jobben man söker. 
  2. Om man tar varje nederlag som en personlig motgång kommer det snabbt bli väldigt tungt att söka jobb.
Alltså - om jag söker jobb som har 100 sökanden, så ska jag söka 100 jobb innan jobbet blir mitt. Nu tänker jag mig att jag är en alldeles vanlig typ som är duktig, för det är jag, därför är jag nog minst bättre än hälften. Det betyder att jag alltså ska ha sökt 50 jobb och fått 50 nej innan jag har rätt att bli besviken. 

Med den här attityden är det än så länge bara trevligt att söka jobb, att drömma sig bort hur det kommer att vara att jobba där och där, hur långt det är att pendla, fundera över hur kollegorna är osv. 

Ja, det är det som är vardagen just nu.

Saldot so far är 4 ansökningar, 1 intervju. På fredag ska jag dessutom träffa en rekryterare på ett bemanningsföretag, då blir det ett stort steg taget mot jobbet.

Etiketter: ,

Pontus Seafood bar

Igår kväll var det dags för det tredje restaurangbesöket under Krogveckan. Det hade vi bokat på Pontus Seafood bar. Det serverades riktigt fruktansvärt god mat! Sotad lax med blomkålspuré i förrätt och fiskgryta som huvudrätt. Ett glas Riesling till det, och man har en perfekt middag!


En fiskgryta där verkligen alla smaker var på plats.
Pontus Seafood bar skall definitivt besökas igen. Enda negativa var den något stressade personalen som ville ha iväg oss fort som bara den iom att de blivit totalt fullbokade tack vare Krogveckan. Miljön just i Seafood baren var inte heller speciellt mysig eller välkomnande. På grund av den superba maten får Pontus 4 gafflar av 5 möjliga. Något som också måste testas är Pontus matsal. Det ligger i källaren och man ser ner över restaurangen genom en glasvägg. DÄR såg det först mysigt ut. Lite mera åt fine dining hållet men inte hutlösa priser. Allt känns verkligen gratis här då man jämför med restaurangpriserna i Helsingfors.

Efter middagen sökte vi oss till ett café, för det kändes inte som om Pontus ville att vi skulle dricka vårt kaffe där... Dessutom ville jag äta en fastlagsbulle - modigt gick jag fram till kassan och beställde en semla. Ni är nog allt bra konstiga ni svenskar.

Etiketter:

tisdag 21 februari 2012

T/Bar

Gårdagskvällen tillbringades alltså på T/Bar.

Miljön var jätte trevlig, drinken och vinet superbt gott, men maten? Mjaaa, inte den bästa menyn de plockat fram för krogveckan direkt.



T/Bar får nog bara 2 gafflar av 5 möjliga.

EDIT: efter att ha försökt förklara den konstiga huvudrätten googlade jag fram att det var Confiterad grissida. Korven var fänkålskorv och väldigt god. Men grissidan... Tur att jag inte var på dejt för det gick inte att äta det där snyggt! Confityren (kanske ett ord...) var så hård att man måste slänga portionen upp och ner för att alls kunna skära i köttet...

Etiketter:

Dagens vackraste röst

Etiketter:

måndag 20 februari 2012

Krogveckans andra besök

Nu tar Fredrik och jag mig an krogveckans andra besök!

Kvällens middag intas på T/Bar! Blir spännande att se hur det blir!

Kan de toppa Verandan?

Vårkänslorna är här!!!

Vilken dag vi har på gång alltså!

Begav mig ut på väskjakt i gryningen och efter att ha släpat hem en något för tung väska* satte jag igång med att packa upp de sista lådorna. Nej, jag är inte klar än.

Efter det blev det premiär i tvättstugan och fasen - så här borde man ju alltid ha haft det! På 2,5h har jag tvättat tre olika maskiner och dessutom fått torra kläder. Detta utan att behöva höra på hur hela lägenheten skakar eller ha torkstället i vardagsrummet för evigt! Heja!

Efter tvättandet slog jag mig ner för att kolla dagens jobbsidor och hittade ÄNTLIGEN denna låt inne på Emmas blogg!

Jag ÄLSKAR den här låten. ÄLSKAR! Inget toppar den just nu och humöret tvingas till topp då denna spelas! Jag har ju liksom inte riktigt klarat att googla fram låten med hjälp av lyricsen... Så TACK Emma!

Hur det är på lilla Essingen just nu? Det är vår! Balkongdörren står på vid gavel och solen skiner in på mig där jag småfnittrande övar in orden till sommarens största hit! Låt låten gå på repeat och ha en lite skönare dag!

 

*fatta hur långt det är till Slussen från Vikingterminalen med en säkert 15 kilos väska utan axelrem i handen...

Etiketter: , ,

Utsikt från en hållplats

Ibland är det så vackert att jag måste stanna upp och verkligen se! Detta är till exempel utsikten från min busshållplats!

söndag 19 februari 2012

Underbara söndag

Föga förvånande orkade jag inte släpa mig hem from Bromma igår, där jag hos Stina satt och sökte jobb hela dagen. Vi kollade melodifestival, åt texmex, kollade på Sherlock, som måste vara det bästa som sänts på TV på LÄNGE och hade en allmänt prima kväll.

I morse sökte jag lite mera jobb och sen testade vi hur långt det är från Stinas hem till mitt. Det visade sig vara exakt 5 km och i blötsnö med ryggsäck med datorer och stuff på ryggen blev det en ordentlig promenad. Vi belönade oss själva med en god lunch på Rosa drömmar och åkte sen iväg för att bära hit ytterligare en möbel! Stina hade tidigare under dagen på facebook sett att en kompis ville bli av med en byrå och den bor nu hemma hos mig! Det är ju inte så att man inte ställer upp!

Lite ordning till bara så kommer det att bli jätte fint i mitt hem ska ni se!

I morgon blir det tidig väckning för att åka och hämta ännu en av mina väskor (de finns lite överallt runt världen) och sen ska jag mellan 10-13 ta mig an det spännande projektet att för första gången i mitt liv bege mig till en tvättstuga!!! Jag lyckades boka tiden idag, så det känns lite hälften vunnet!

Etiketter:

Miraklet

Han gick vidare. Fasen också, Björn Ranelid gick verkligen vidare. Det trodde nog ingen, antagligen minst av alla han själv. Jag kan inte riktigt beskriva det hela, så jag länkar helt enkelt till Emma. Hon har igen en gång klätt mina känslor i ord.

Klart att han inte ska vinna, det ska Molly eller nån annan värdig musiker! Men att komma vidare, ja absolut, det är bara roligt! Undrar just hur många av rösterna som kom från Emmas bloggevent? Kärleken är ett mirakel.

Ja så är det!

Bild från förra lördagen

Etiketter:

lördag 18 februari 2012

Talang - på riktigt

Alltså, har ni sett det här? Helt galet duktigt! Fin låt också! Tack Stina för introduktionen!

 

Etiketter:

Gick på bio

Gick på bio igår och såg filmen Vi måste tala om Kevin. Fy farao vilken film. Den fick mig att må fysiskt illa, alldeles för välgjord och alldeles för duktiga skådespelare. Jag har sovit dåligt i natt och vaknade upp med en gnagande känsla av hopplöshet... Tur att känslan gick om, den klär mig inte. Jag ska nog hålla mig till rosafluffiga hollywood produktioner, världen är tillräckligt grym utan att man måste se det på film också. HUA.

Idag är det jobbsök för hela slanten som gäller, och Björn Ranelid på melodifestivalen förstås. Det kan man inte missa. Dagens fina Ranelidcitat, som jag hittade inne hos Helena "Människan är en gåta som hon aldrig kan tyda. Om hon hade svaret, så hade hon förlorat meningen med livet. Gåtan är meningen."


Han är verkligen en man med vackra ord!

Etiketter:

fredag 17 februari 2012

Hur det kan gå

Då Emma för ett tag sen länkade alla bloggerskor som var på väg på bloggeventet, gick jag genom dem alla. Det var en lång lista och de flesta bara skummade jag igenom. En blogg och ett inlägg som jag fastnade speciellt för var det här inlägget.

Under middagen, då det börjades byta bloggadresser till höger och vänster visade det sig att jag satt bredvid just denna fina Fröken stök. Jag blev så glad! Tänk så bra det kan gå. Hon skriver så otroligt fint och fångade mig med just detta, att inte sakna något men längta efter allt. Det är jag. I ett nötskal. Så tack för de fina orden!

Samlar de sista tankarna från bloggeventet

Det var ju inte klart med allt det andra fina som jag bloggat om. Nej, utöver detta fick vi två goodiebags. Två. Jag som aldrig fått en goodibag i hela mitt liv. Jag som tycker det är spännande att få gratis tanborstar och sykit på hotell. Jag fick TVÅ goodiebags, fyllda med alla möjliga underbara saker! Jag kommer att berätta mer om de här sakerna, vart efter jag tar dem i bruk! På eventet lottades även ut en massa andra priser, jag vann inga av dessa, så det ni ser nere är BARA vad alla fick. "Förloraren" gick inte direkt tomhänt hem...

Men det finaste av allt, det bästa med lördagen var otvivelaktigt människorna. Jag såg inte en sur/ledsen/arg min någonstans. Emma lyckades samla ihop ett börshus fullt med positiv energi, positiva tankar och ur det föddes en underbar dag med flera skratt än jag kan räkna! Tack alla som var med!

Nu vill jag ännu bara säga TACK Emma. Tack igen för att du gjorde det här möjligt. Inne på din blogg drömmer du redan om att köra All in och ta nästa event på Cinderella, med Persbrandt, en hel helg. Jag kan inte annat än applådera din person! Underbart!




 Klicka er in till Emmas blogg här, där har hon listat vad allt vi fick och av vem. 

Etiketter:

torsdag 16 februari 2012

Verandan och historien om sillen som blev min vän

Verandan var vacker och tom en tidig kväll som denna.
Okej, ni som känner mig - håll i er! Ni andra förstår inte riktigt vikten av det följande:

Jag har ätit sill. 



Jag har frivilligt beställt in sill, ätit sill och GILLAT sill. 

Nästan så jag måste viska det här. Jag som HATAT sill i över 30 år. Något pinsamt det här! Jag har alltså kallt dragit alla fula fiskar över en kam och ansett att Sillen och Ansjovisen är polare! Det är de ju inte alls det. Ojdå.

Förlåt främst mamma och systrar som tappert försökt mig att inse detta...

Krogveckan uppmanar folk att gå ur husen och äta på restaurang, våga bryta mönster, våga gå till ställen man annars inte går till, VÅGA prova NYA smaker. Det var just det jag gjorde och innan jag visste ordet av hade jag beställt in en tallrik med sill!

Till huvudrätt blev det Wallenbergare med mos och rörda lingon. Så. Gott.


Jag ger Verandan 4 gafflar av 5 möjliga!


Vi avslutade kvällen med vackra drinkar på grannhotellet Lydmar. Är emot drinkar man "förstör" champange med, men den här var RIKTIGT god! Lite vodka och vanilj på bottnet. Inte så illa för en torsdag!

Etiketter: ,