Vill också

Vill också: januari 2012

tisdag 31 januari 2012

Nu är det sluuuuuut!

Hej hej hej!

Nu är sista arbetsdagen i bagaget!

Alltså älska den här känslan! ÄLSKA!

Ja, eller helt slut är det ju inte, tiden räckte naturligtvis inte till, så lite konsultuppdrag blir det som väntat. Men vem bryr sig på riktigt om några dagars jobb för ett projekt som har deadline i April? På riktigt?!

Inte jag i alla fall! Om jag så skulle jobba en minut per dag skulle jag lätt hinna bli klar i tid! Folkets jubel!

Vad som är ännu bättre? Det kom ett jobberbjudande från konkurrenten som svar på "tack för gott samarbete"- mejlet! Tack, men nej tack! Säger vi till det, stänger ett kapitel på 3,5 år och öppnar ett nytt kapitel i livet!

Etiketter: ,

måndag 30 januari 2012

Sista måndagen

Jo tjena! Med 2 arbetsdagar kvar gör min dator väldigt konstiga saker. Jag hoppas innerligt att det här inte är slutet, för vi kan ju lätt konstatera att jag inte är nära på klar ännu!

Fritt fram att fylla i valfritt starkt fult ord här!

söndag 29 januari 2012

Äntligen

Underbara söndag! Jag har fått så fantastiskt mycket gjort idag!

Jag tänker absolut inte gå så långt som att påstå att läget är under kontroll, men åtminstone har vill göra listan fått sig en ordentlig omgång idag! ÄNTLIGEN!

Det är verkligt länge sen jag haft ro att en hel dag sitta och peta i olika papper, bolag, bokföringar och annat trevligt och vi kan lugnt konstatera att det syntes bland pappershögarna.

Men nu är jag on top igen och tar mig i morgon an sista MÅNDAGEN på det här jobbet!



Sover i mitt flickrum för tillfället och det har sin charm. Till exempel kan man drömma sig bort till sommaren 1997, då jag var på Humlefestivalen... Nån annan som var där?

Etiketter:

lördag 28 januari 2012

Stickbloggen goes bananas

Det är mycket action på bebisfronten hos mina vänner just nu. Tyvärr räcker inte tiden till för att alla ska hinna få nåt stickat, men dessa två tröjor packades in förra veckan. Tröjan med grodan finns snart på en Omppelur nära dig!






Etiketter:

God lördag

God morgon på er alla!

Vaknade för ett tag sen med sedvanligt ont i håret. Ofta ett tecken på en bra kväll. Så också denna gång! Började kvällen med lite after work med ett gäng fina vänner och drog sen vidare till Le Bonk för att få dansa lite.

Och jag säger då det. Där var INGEN annan.

Det här med att köra en vit januari håller verkligen folk hemma. Ja, eller inte hemma, för jag har försökt gå på bio denna månad och blivit utan biljetter... Men, på krogen är folket inte. Det var jätte skönt att ta sig en lonkero och dansa runt på ett näst intill tomt dansgolv. Heja!

Dessutom fick jag än en gång komplimanger för mina glasögon! En kille kom kom fram och sa att jag har helt galet snygga brillor! Sånt blir man glad av.

Nu ska jag packa ihop mina saker för n:te gången och styra lilla bilen norrut för sista gången! Tar en sväng via killarna i Esboskogen först. Tror att det går lättare att köra 5+ timmar om man först får busa med andra gudsonen lite.

Have a good one!




Etiketter: ,

fredag 27 januari 2012

Läsutmaningen bok 3 - Harry Potter and the Chamber of Secrets

Bok nummer 3 är utläst, vilket gör mig hoppfull inför framtiden. Jag borde alltså lyckas klämma in 2 böcker per månad för att klara min utmaning och det kommer ju att gå som en dans med den här takten! Nåja, sen är det ju lite skillnad vad man läser också... 2 ungdomsromaner-ish och en chick-lit är kanske inte på den tungrodda sidan direkt, men 2 av dem har ändå varit på engelska.

Det är helt tydligt bara en fråga om prioriteringar att hinna läsa mera! Om det sen är moget att prioritera bort just sömnen är sen en annan fråga...

Påbörjade igår Anna Karenina... Lite annat med 1500+ sidor rysk tegelsten. Taktikerar dock och läser den på paddan tror jag - eller orkar jag läsa den på engelska? Nå, vi får se. I'll keep you posted!

Harry Potter and the Chamber of Secrets (Harry Potter, #2)

Etiketter: ,

Over and out

Säger tack och adjö till bästa kontoret mitt i stan! Kommer att sakna dig!

Och en utmärkt ny Rihanna låt på det!

Etiketter: , ,

Dagens sanning

Sista dagen som...

...jag jobbar på kontoret i Helsingfors idag!

I kväll blir det old school AW och lite rajraj. Det är vi värda efter den här veckan!

I morgon ska jag chilla med några fina pojkar och sen kör jag upp till mamma och pappa, återlämnar bilen, jobbar två sista dagarna på huvudkontoret och sen är det där.

Nytt kapitel! Men dit är det ännu några dagar alltså.

Jag har lämnat Tölö, lämnade över mina nycklar till hyresgästerna igår! Spännande tider!

Nu bor jag hos en snäll typ på Eriksgatan i en vecka eller så!

Etiketter: ,

Flitens lampa

En gång lyste flitens lampa. Då trollade jag fram den här åt en av de bästa typerna. Det är nämligen kallt ute i Bromma socken!

Har aldrig stickat en pippitröja förr, det var ju hur kul som helst! Förutom då garnet tog slut...

Jag ber verkligen om ursäkt för den taskiga bilden. Det blev bara lite bråttom till posten och halvvägs in i paketerandet hann jag stoppa mig själv och ta en bild!

Mitt i allt kanske mottagaren levererar en livebild, eller så tar jag en själv, vi ska ju nämligen snart bli typ grannar!




Etiketter:

onsdag 25 januari 2012

Magiske E & W

Ni kanske förresten undrar vem Magiske E & W är?

Det är min äldsta systers* underbara barn. Tvillingar är de, 6 år gamla har de hunnit bli och de är en tjej och en kille. Killen är min första gudson.

Vad det är som gör dem magiska, undrar ni? Jo vet ni, det är så här. Från den första gången jag träffade dem, i slutet av augusti 2005 då de var en vecka gamla och stora som russin ungefär, tills nu (och säkerligen långt in i framtiden också), har de alltid - oberoende av humör, energinivå eller allmänt tillstånd - lyckats skapa tid! För varje minut spenderad med dem får jag nämligen cirka 3 nya i utbyte, i form av energitillskott.

Det är magiskt tycker jag.

Ifall jag skulle tvingas rangordna människorna i mitt liv, vilket jag vägrar och inte heller klarar av, är de här två typerna placerade väldigt högt upp.

*vi har en mitten syster också

Etiketter: ,

Jobbiga vänner

Ni som tror att ni har jobbiga vänner - testa vara 6 år gammal.

Magiske W meddelade häromveckan att han inte är kompis med X längre. Varför inte det - undrade jag. "Därför att X bara biter mig i armen hela tiden."

DET först kallar jag att vara en jobbig vän!

Etiketter:

BlogPress

It hjälp sökes... Nån som använder BlogPress appen på paddan? VARFÖR händer inga radbyten nuförtiden???

I serien - saker som är sjukt störande!

Hotell

Jepp käpp

Befinner mig alltså i Tallinn för tillfället och kom just till hotellet. Tog taxi från jobbet och insåg väl framme att de inte tar kort. Efter många om och men fick jag chauffören att ta emot 100 SEK i betalning i stället för 6 euro. Det var det eller 10 SEK, enda som fanns att ta till... Jo, tjena! Men vad gör man inte för att inte bli bortrövad och såld för sin njure...

Nånej, han var inte hotfull alls. Känner mig mest korkad.

Nu undrar jag om jag ska fortsätta vara lika ekonomiskt begåvad och beställa mat till rummet... Betala 6,40 i serviceavgift för en rätt som kostar 5,50? Det luktar lite rutten sill över den här prissättningen!

Som intressant info kan jag berätta att mitt hotellrum har BADKAR!!! Dit ska jag och Harry* bege oss senare! Men först mat alltså... Hmmm...

Och vad är regeln? Jobba först och bada sen? Eller totalnolla bollen i ett bad och sen jobba, eller har man spolat ut alla hjärnceller då redan? Anyone?

*Potter

Tidstjuven

Den där elefanten ni såg igår? Det är mitt projekt som jag måste slutföra innan jag slutar. Det där som skulle vara lätt fixat...

Jo visst, men när det nu har gått 3 arbetsdagar utan att dokumentet ens öppnats.

Går det då bra? Vem vet - det kanske skriver på av sig självt här i burken? Jag kan ju inte veta då jag inte tittat - oh dessa existentiella frågor!

Vi kan ju i varje fall hoppas på det.

Hälsningar från Tallinn förresten!

Och för att göra det här inlägget om möjligt ännu lite mera lösryckt, kan jag berätta att jag i natt sov SISTA gången i mitt egenhändigt köpta hem på minst ett år!!! Med det inte sagt att jag INTE köper ett nytt hem inom ett år, men i just det där hemmet!

Första hemmet efter "den stora separationen". Första på riktigt EGNA hemmet. Utan sambor, pojkvänner eller annat tjafs. Här skulle den emotikonlösa bloggaren vilja slänga in en glad gubbe med glimt i ögat så det inte blir fel...

Nivån på sentimentaliteten är hög. HÖG I say!

Etiketter:

tisdag 24 januari 2012

Men om man vill RIKTIGT mycket att det ska gå då?

Bästa låten

Om ni undrar, så är det den här låten som bär mig just nu.

Etiketter:

Kolla strumporna

Så länge jag tappar hoppet, efter att min minuttidtabell för sista veckan på jobbet igen en gång kastats omkull, kan ni njuta av de fina sockorna jag stickade i höstas! Köparen levererade bild på sina snygga ben här om dagen! Tack!
Någons snygga ben

Etiketter:

måndag 23 januari 2012

Skuggan

Ojojoj... Jag är en blek skugga av mitt riktiga jag just nu! Jag försöker tanka på med så mycket sömn som möjligt men jag är ändå dödstrött redan klockan nio. Men sen kan jag inte sova. Jag har alldeles för mycket tankar som snurrar omkring just nu! Jag tvingar mig dock att ligga kvar och inte hopp upp och fixa nåt. Must. Sleep. Now. Men snart kommer jag tillbaka med full kraft! Och då kommer ni att vara riktigt nöjda över att jag tog det lite piano här ett tag, så ni fick lite lugn och ro! Haha! I'll be back!* *jo, den frasen kan bara uttalas på ett sätt!

Sista gången som...

Jag sysslar med en hel del sista gången som... för tillfället. Idag är jag sista gången på "mitt" tvätteri i Ekenäs. Det vill säga tvätteriet jag anställdes för att sköta om hösten 2008.

Mycket har hänt sen dess. Jag har lärt mig MASSOR och gråtit och skrattat en hel del. Men nu lämnar jag tillbaka nycklarna och pendlar dessa förbannade 94ish kilometrar ännu en sista gång.

Om det är något jag INTE kommer att sakna, så är det just dessa kilometrar!

Tack och hej Ekenäs!

Etiketter:

söndag 22 januari 2012

Valdags

Ni har väl alla kommit ihåg att rösta?! Om inte - har ni ännu 47 minuter på er.

Sen blir det valvaka för hela slanten! Blir spännande att se hur det går!

Jag har laddat upp inför valvakan med lite gott att mumsa på och soffan börjar bli uppvärmd och lagom insutten! Snart kör vi!

lördag 21 januari 2012

Brunchdags

Om man ska "körjobba" kan man lika bra göra det i gott sällskap med god mat! Ha en skön lördag alla!



Etiketter:

fredag 20 januari 2012

Det väl utförda arbetet

Då jag i oktober sa upp mig, "accepterade" mina chefer detta, på villkor att jag stannar och slutför ett projekt.

Jag har kanske inte bloggat om vad jag gör, men i huvudsak sysslar jag med kvalitetssystem. Jag har under min tid på företaget byggt upp och sertifierat kvalitetssystem på 3 industriella tvätterier och innan jag fick åka vidare i livet skulle ett 4e också fixas.

Idag var det äntligen dags för sertifieringen av det 4e. Och fasen så bra det gick alltså! Vi använde oss denna gång av en annan firma än tidigare, och han som var och granskade hade aldrig gett så höga poäng åt någon på en första granskning. Han var imponerad av hur avancerat vårt system var och gav oss bara några små detaljer att fixa till! Helt strålande alltså!

Svarstiden är 13 veckor men jag har nu 7 arbetsdagar kvar, så det blir att stå i! Men Heja mig alltså!

Jag belönade mig själv med ett glas rött och lite hemgjord choklad innan jag fick rusa till flyget och nu väntar mig en middag i Helsingfors i eminent sällskap! Sämre fredag kunde man lätt ha!

Etiketter:

torsdag 19 januari 2012

Trångt om det goda i livet

Skulle gå och bada. Samma tanke hade slagit en del andra.



Etiketter: ,

Gofika

Gofikan som intogs i bilen i lördags i brist på parkeringsplatser.

Den traditionella Festis Cactus Lime och en kokosboll givetvis!

onsdag 18 januari 2012

Läsutmaningen bok 2 - Something blue

Bok nummer två är utläst. Helt okej chick-lit men smått störande då man sett filmen och liksom vet delar av storyn. Kanske ännu mer störande, då filmen just är en del av den här boken och delar ur andra böcker, och inte hela historien... Hmmm... Nån som upplevt samma? Lönar det sig att läsa fler av böckerna?





Etiketter: ,

Feministen i mig vaknar

Har världens flyt på gång och det är SÅ skönt efter gårdagens mos i hjärnan!

Så länge jag uträttar lite mästerverk kan ni klicka in er hit och spana in lite Disney prinsessor.

Jag är inte den aktivt feministiska typen, jag har inte ännu hittat energin att brinna för också denna orättvisa. Visst ryter jag till och stampar ner foten ibland, men där blir det också ofta, tyvärr.

Men det här... Inte är det ju konstigt att vi blir lite snedvridna... Så här då man ser det samlat på ett och samma ställe.

Älska Nathalies sinne för affärer

Nathalie på Karlbergsvägen, henne tycker vi om!

Det gick till så här:

Nathalie vill sälja sin säng och sätter upp den på blocket. 500 kr vill hon ha för en kvalitetssäng á la Jensen. Man får också förhandla om priset om det blir snabb affär. Två dagar senare ser jag annonsen och vill köpa sängen.

Nathalie bor på en gata där höghusen har fina järngrindar ut mot trottoaren.

Jag knackar på dörren en trappa upp, assistenten Stina bär ut bäddmadrassen och Nathalie erbjuder sig att bära ut sängen i trapphuset med mig. Väl där säger hon "Äh, jag var ju till gymmet i morse, jag kan lika bra bära ner den med dig".

Detta var dagens sista affär och eftersom jag gjort så bra affärer hade jag gått in med avsikten att erbjuda henne 400 kr för sängen. Man är ju affärskvinna vetja. Men efter att vi burit ner sängen - ni vet precis hur trevligt det är, hade jag inte mage att erbjuda annat än fullt pris:

Jag - Det var visst 500 du ville ha för den?
Nathalie - Näh, de går bra med 300, du kom ju så snabbt och hämtade den.

Ja, Nathalie på Karlbergsvägen. Henne tycker vi om.

Etiketter:

tisdag 17 januari 2012

Dagens Melissa Horn

Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Etiketter:

Gårdagens Melissa Horn

Jag går bredvid men halkar efter...

Etiketter:

Ny form av välgörenhet

Ni vet Emma, hon med den enligt mig bästa bloggen? Hon vill att vi alla drar våra strån till stacken och gör en kokbok tillsammans! Vinsten kommer oavkortat att gå till välgörande ändamål.

Själv är jag ingen mästare i köket direkt, utan håller mig tvångsmässigt till andras recept och får panik av ord som lite, en gnutta, tills det blir bra eller det värsta hittills, som jag stötte på nu till jul - en doft av..., men jag vet att många av er som läser min blogg är rikligt begåvade med köksliga talanger, så alla klickar in sig till Emmas blogg här, och så får detta bli mitt sätt att hjälpa till!

Årets Österbottning

Suck så störande. Jag är verkligen inte årets Österbottning idag. Jag är så trött av att ha kört 5 timmar i snöyra igår kväll, att allt jag tar mig an slutförs i snigelfart. Ja, eller slutföra är ju verkligen inte ett ord som passar i den meningen. Jag slutför inget just nu... Verkligen tur att inte alla dagar är så här!

Så länge jag väntar på att vakna till ny energi* kan alla klicka här och rösta på årets Österbottning! Du kan tex rösta på fina kusinens fina fru Pernilla, hon som trollar fram Ewa i Walla kläder åt Emma! Eller så kan du rösta på Leo Komarov, ni vet, han som är Leo Lejonkung av Nykarleby, eller så kan du rösta på Ted, som jag tycker är hysteriskt rolig! Här kan ni läsa varför tex Janne Grönroos nominerade honom, eller så kan ni rösta på Sara, som skrivit Wannabe!

Jag tycker att de alla kunde vinna, men det fungerar kanske inte så?

*kaffekaffekaffe

Söndagens Melissa Horn

Etiketter:

måndag 16 januari 2012

I bilen igen...

Att dricka redbull måste väl ändå vara motsatsen till att detoxa? Men oj så gott det är!

Lördagens Melissa Horn

Ibland undrar man faktiskt hur det ska gå. Då blir man gladare i sin undran av den här låten!

Etiketter:

Ger mig själv 10 kokosbollar av 10 möjliga!

Fatta så bra det gick med flytten! Vi hann göra allt vad jag ville ha gjort, och femton gånger mera än jag trodde vi skulle få gjort. Vi tömde mitt flyttlass in i lägenheten, stack sen till Bromma och väckte upp en fellow kråka* för lite soffhäng, blocketsurfande och kaffedrickande.

Då klockan slutade vara okristligt tidigt, började jag ringa runt och jaga möbler.

Sen hoppade vi i bilen och började köra. Jag shoppade:

  • Ett matbord och 4 stolar från Grevgatan
  • En lässtol från Renstiernas gata
  • 4 bokhyllor från Bondegatan
  • Ett TV bord från Birkagatan
  • En säng från Karlbergsvägen
Allt detta för 1850 kr. Förstår ni hur lite pengar det är???? 

Dessutom körde vi till Storgatan efter mina nycklar + 3 väskor, lånade en TV, hämtade en väska och lite lådor från Tallbacksvägen och en "liten" resväska från John Ericssons gata.

Dessutom hann vi med långlunch med lite andra kryssningsdeltagare (på annan båt) och lite gofika, som tyvärr måste intas i bilen pga parkeringsplatsbrist. OCH körde 4 möbellass till lägenheten och hann visa upp den för lunchsällskapet.

Efter det körde vi Stina till ambassaden så att hon kunde gå och rösta i presidentvalet, och så körde vi till hamnen, där vi checkade in med 4 minuter till godo! 

Effektivitet är bara förnamnet. Helt sjukt!

*får döpa henne till Stina så ni hänger med!


Etiketter: , ,

Fredagens Melissa Horn

Glad måndag på er! Här kommer fredagens Melissa Horn!

Etiketter:

söndag 15 januari 2012

Om ni undrar var det är jag ska bo...

lördag 14 januari 2012

Good mooooooorning STOCKHOLM!

Hallå!!! Nu är jag här! Ja, eller tekniskt sett sitter jag ännu på båten och beundrar infarten till Stockholm city! Vi var så ivriga att komma igång med pappa, att vi yrvakna inte förstod vad klockan var och stod och ryckte och tryckte på bildäcksdörren en timme för tidigt. Utmärkt. Det är sånt man gillar att göra halv sex på lördagmorgnar om ni inte visste... Lägg till en 25 minuters försening på det och man känner sig som en kung! Men nu är vi redo att ge oss ut i den sovande staden! Första anhalt - nyckelhämtning hos "Stockholm". För att inte göra det här komplicerat får vi nog döpa om honom till Fredrik här... Det kan bli svårt annars. På tal om det fyllde andra gudsonens lillebror ett år igår. Och på tal om det frågade andra gudsonen i söndags om jag och Fredrik bor ihop. Nej... Inte riktigt. Inte är det alltid så lätt det här med mänskliga relationer.

Etiketter: ,

torsdag 12 januari 2012

Ett liv i en släpvagn

Det går rätt bra det här.

Nu är mitt liv packat in i en släpvagn, som ivrigt väntar på att åka iväg till Stockholm. Fick skippa dejten med syster med familj i kväll, för det tog lite längre än väntat att organisera sig. Men bra gick det. Endast 5 lådor av mitt liv finns kvar i Helsingfors, och vad är nu egentligen sannolikheten för att det är just livsnödvändigheter som finns där? Kanske rätt hög, men vem bryr sig?

Kvällen har jag tillbringat med att hänga på blocket.se. Jag hyr ut mitt hem i Helsingfors möblerat och hyr omöblerat i Stockholm. I och med att jag har hyreskontrakt för 6 mån och inte har en blek blå om vad som händer sen, känns det lite dumt att shoppa en massa möbler nu just. Men kan ni fatta hur många det finns på blocket som vill skänka bort sina möbler? Heja, säger jag bara! Nu gäller det "bara" att vara först till kvarn...

Och ett annat litet MEN... Jag har inte fått nyckeln till lägenheten än... Min stackars överste nyckelhämtare är sjuk och jag försöker nu ivrigt iscensätta plan B. Konstigt hur ingen vill ha besök 7.00 en lördag morgon...

Och ett till pikilitet problem... Oväder i antågande...

Men om jag fixar dessa ska det bli riktigt spännande det här. Tur att det är länge till jul, för min käre far kanske inte kommer att vara superivrig över att få ratta runt i Stockholm city med släpvagn och jaga blocket möbler och resväskor som jag spritt ut över stan de senaste månaderna. Fast han har faktiskt en ny bil som han fått idag, bäst att sätta den hårt intest genast. Eller nåt.

Etiketter: , , ,

Dagens Melissa Horn

Ingen har väl missat att underbara Melissa Horn kommer till Helsingfors? Den 1 februari är hon på Korjaamo på Svenska talande klubben! Alla med!

Jag ska lära er känna henne lite bättre här i Bloggen. Här kommer därmed dagens Melissa Horn! Sommaren 2010 gjorde jag inte mycket annat än lyssnade på hennes musik faktiskt... Underbar röst till underbara texter. Lyssna och njut!

"Men ska jag falla - då ska det finnas tid att falla fritt!"

Etiketter:

onsdag 11 januari 2012

Party party

Vet ni vad jag lyckats med? Jo! Jag ska åka på världens bästa bloggevent!

Jag missade biljettsläppet och biljetterna tog slut på nolltid! Emma fick till och med byta lokal för att kunna ta emot 70 % fler än hon tänkt! Men sen släpptes några biljetter till och då råkade jag sitta på nätet och nappade direkt! Nu är också flyg bokade och jag hittade till och med en soffa i Malmö att sova på, och kan alltså kombinera detta event med att catcha upp med en gymnasiekompis! Utmärkt på alla vis!

Är så ivrig att jag jag nästan går i taket!

Det mest skrämmande är att jag inte känner NÅGON där! Eller är nån på väg som jag känner? Anyone?

En viss bebis som har beräknad dag just den här dagen, kan gärna låta bli att födas just på den beräknade dagen! Tack.


Etiketter: ,

Om ni undrar vad jag håller på med

Den outtömliga energikällan

Min enorma uppladdade energinivå tog exakt 2 dagar att göra slut på... Grejt.

I stället för att försöka komma med nåt fiffigt lämnar jag er med ett skratt.

Etiketter:

måndag 9 januari 2012

Uppochner anyone?

Jag kan inte sova. Jag har duktigt försökt nu i över en halv timme, men nu ger jag upp lite en stund... Tror faktiskt att det först nu på riktigt slog mig vad jag håller på med! Helt fantastiskt. Ett beslut som fattades i gyllene oktober håller så smått på att realiseras! En liten dröm som kan bli till en stor verklighet. Några pusselbitar till bara! Hoppas hoppas hoppas att de faller på plats! Det är banne mig min tur nu! Det här ligger jag och tänker på en natt som denna. Och så är jag hungrig... Så här går det sen då man vilar upp sig i en vecka. Nu har jag energi för flera personer och förstår inte att jag måste sova nu. NU. nu om jag ska vakna pigg och sådär i morgon bitti! Så nu vill jag bara säga "våga drömma, jobba hårt för din dröm och plötsligt - plötsligt kan den faktiskt bli verklighet".

Etiketter: , ,

Till alla mammor eller kompisar till mammor eller andra med "åsikter"

Alla klickar här, läser och begrundar!

Speciellt sådana som jag, som VET allt*.

Vad gäller mig personligen, får ni också JÄTTE gärna säga till på skarpen åt mig OM/NÄR jag blandar mig. Jag tror att jag inte blandar mig ovälkommet, men med mig vet man faktiskt aldrig.** Jag vill nämligen absolut inte vara den där skitjobbiga kompisen som lägger sig i allt.

*egna barn: 0 st
**om jag fortfarande bloggade med emotikoner, skulle här finnas en leende gubbe - alternativt en leende gubbe med glimten i ögat.

söndag 8 januari 2012

Tråkbloggen

Alltså jo, jag vet. Det här är den tråkigaste bloggen i mannaminne just nu, men jag SKA bättra mig! Jag lovar! Det händer bara inte så mycket nu just i mitt liv. Måste komma ihåg att trycka bort pausknappen imorgon, så kanske det börjar hända något igen! Nu är i varje fall sov- och chillkontot fullt för en god tid framöver! Nu kör vi!

Etiketter:

Fredagsmums

Det är skillnad på var man äter det som råkade finnas hemma! Hemma hos mig kan det innebära pasta med ketchup. Hemma hos Linda, där jag tillbringade fredagen, kan det innebära pasta carbonara, frusna bär med hemgjord kinuskisås och varm kakao med marshmallows! Behöver jag ens säga MUMS?

Bion

Ett litet telefonsamtal rådde bot på tristessen.

Jag och MoG drog iväg på bio och sen på en. New Year's eve - se den!

Blöta som vi är, fick filmen oss både att skratta och gråta! Precis vad som behövdes!

Etiketter:

lördag 7 januari 2012

Tristessen

Äntligen! Jag har stressat fram och tillbaka de senaste kanske 2 månaderna, men nu den här veckan var det äntligen tid att vila. Och som jag har slappat! Jag har legat på en soffa i en veckas tid nu, jo visst har jag jobbat också, men sen genast gått hem tillbaka till pyjamasbyxorna och soffan. Ja, eller till mitt tillfälliga hem alltså. Mitt eget hem är tömt och städat och väntar på att hyras ut. Det tog längre tid än vanligt det är, att nå tristessen! Men nu är den här. Jag är så uttråkad att jag snart dör. Jag fullkomligt älskar att bli uttråkad, för det är ju först då batterierna är tömda totalt och är reda att fyllas igen! Nu ska här tankas positiv energi igen! Jihoooo!

Etiketter: , ,

Julklappen

En av de finaste julklapparna ser ni här. Underbara Maja har gjort en inspirationspärm med olika tidningsurklipp om karriären. Där finns allt om networking, hur man ska sköta förhandlingar, hur man blir mer effektiv och organiserad och så vidare. Vad som rörde mig till tårar på julafton (jo, jag är lite soft) var denna inledande sida.* Denna sida innehåller 81 påståenden i formen "Evis är...". Att läsa detta är som att få en stor kram och jag kan när som helst känna att allt kommer att bli okej! Och det blir det också! TACK Maja!


*Förutom faktumet att den arbetande mamman till en ett-årig Prinsessan Alice tagit sig tid att göra detta.

Etiketter:

fredag 6 januari 2012

Läsutmaningen bok 1 - Wannabe

Bok nummer ett är utläst! Jag tyckte den var välskriven men tyckte ärligen att huvudpersonen Tove var skitjobbig. Kunde inte sluta irritera mig på henne.

Det är väl i sig tecken på ett gott författarskap, att skapa en karaktär man hatar eller älskar. En person som slinker förbi är kanske inte lika bra gjord, eller vad vet jag?

Nu är jag i alla fall igång!

EDIT: läs SvD Kulturs recension här.

Etiketter: ,

torsdag 5 januari 2012

Reparationen

Vad behöver man för att ladda upp igen efter besvikelsen av att inte få ett jobb man verkligen ville ha? Man går på after work med ett gäng fina typer, får nyheter om att en bebis kommit till världen, får en hel drös fina kommentarer på facebook, mejl och twitter och som pricken över i, ser man att det öppnats möjlighet att komma med på Världens bästa bloggevent! Lite godis på det och jag blev nästan som ny!

Skräpet

Ajajaj. Äsch då, fick inte jobbet jag var på intervju för. Det fanns en intern kandidat som nappade jobbet i stället för mig. Tydligen var jag inte bäst denna gång.

Vart ska jag nu gå med min portfölj då kalendern svänger till februari?

Etiketter: ,

Nya tider

Har min wingman sista dagen på kontoret idag före hon beger sig iväg på mammaledighet.

Skrämmande det här med nya tider. Fast hemskt spännande!

Etiketter:

onsdag 4 januari 2012

Bubblan

Välkommen in i min jullovsbubbla! Här sitter jag och stickar 6 olika saker samtidigt i ett hav av kuddar, iklädd pyjamas! Blås på bara Emil! Ikväll stör du mig inte.



Etiketter: ,

Heja bloggen!

Hahaaaa! Jag behövde bara så mycket som trycka på Publicera på förra inlägget så damp det in två mejl!

1) Lägenhet i Stockholm - check! JIHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
2) Ny visning bokad på min lägenhet på måndag 16.15 - måste ha lite till tålamod här då! Men heja mellanrapporter för att förhindra galenskap!

Etiketter: ,

Tålamod

Nån som har en hink tålamod att dela ut - alternativt sälja???

Ni minns att det är stora saker på gång i mitt liv just nu. Orka ha TÅLAMOD att vänta att det ska droppa in mejl och telefonsamtal. Jag är så ivrig att jag snart går upp i limningarna*! Jag blir snart galen. G-A-L-E-N.

*hjälp sånt uttryck alltså.

Etiketter: , ,

tisdag 3 januari 2012

I år VILL jag läsa!

Riktigt högt upp på Vill göra-listan ligger "läs mera". Men jag får aldrig riktigt till det- om jag inte har semester förstås, då brukar jag sluka böcker.

Inspirerad av Malins inlägg om att hon läst 100 böcker i år, ska jag nu ta mig kragen och prioritera läsning i år! I går kväll uppdaterade jag en gammal registrering på goodreads.com - gjorde en målsättning på att läsa 24 böcker i år. Tyckte att 2 böcker per månad lät som något man MÅSTE kunna fixa. Vi ska se hur det går. Nu har jag alltså gjort upp en läsutmaning åt mig själv. Utan att blinka radade jag upp 21 böcker i hyllan "Böcker jag vill läsa 2012", har ni tips på böcker att läsa nu då läslusten skall återtas? Tipsa mig jätte gärna!!! Tror till och med att det i läsutmaningen skall ingå att blogga om allt jag läser! Jo, det ska det nog.

Först på tur står Wannabe, som jag fick av tomten. Andra i tur är Korpens sång, som jag vann i en tävling på just Malins blogg! Tror det blir mycket ungdomslektyr i år, för på listan står också Harry Potter (har bara läst första) och Twilight - blir väl 10 böcker bara där... Oj vad ivrig jag blev nu!

2011 läste jag nästan bara deckare och nu blir det då sagor. Måste försöka jämna ut det med lite annat smått och gott också. Tips tas alltså tacksamt emot. Murakami står också på listan redan.

Mera lästid åt folket!

Etiketter: , , ,

Mottot för 2012

Etiketter:

måndag 2 januari 2012

Bättre sent än aldrig

Det står mycket klart för mig att idag inte är dagen då jag återgår till att träna. I morse slog mig tanken, att jag denna vecka äntligen skulle ha tid och möjlighet att börja träna igen. Kommer inte ens riktigt ihåg när jag senast skulle ha tränat, men vi snackar månader... Men, men, men... Jag stressade ju mig genom hela december, så nu tar jag jullov istället! Filten upp till öronen, lite glögg och en bok kanske?

Etiketter:

I väntans tider

Här går jag i väntans tider. Den här veckan väntar jag på 3 livsviktiga besked.

1) Var jag bäst på intervjun? = Har jag fått jobb?
2) Vill nån bo i min lägenhet? = Har jag fått min lägenhet uthyrd?
3) Har hyresrättsföreningen vett i huvudet? = Har jag fått lägenhet i Stockholm?

Såå... Inte så små saker på gång här just nu. Skitjobbigt då jag inte längre kan göra något för att påverka. Jag kan bara VÄNTA. Orka vänta liksom...

Ja, allt detta borde falla på plats denna vecka. Stora saker, livet.

Etiketter: ,

söndag 1 januari 2012

God morgon 2012

Lyxmiddag intogs. Det blev både hummer, champagnesorbet, ankbröst och nån sorts chokladpannacotta typ. Älska att ha en syster som älskar att kocka! Flaskorna sabrerades, raketerna sköts, facklorna brann, snön singlade ner och nyårslyckorna stöptes. Får ta till en ny analys av min lycka idag, men lyckades också få min lycka stöpt över en kvist, ett svärd, vilket fick några att tro att jag kommer att dubbas i år. DET skulle va nåt! Lite sällskapsspel på det och nyårsaftonen var komplett. Nu vaknade jag just, alldeles för tidigt, i ett alldeles tys hus. Välkommen 2012! Vi kommer att trivas utmärkt ihop!