Vill också

Vill också: augusti 2011

onsdag 31 augusti 2011

Villaavslutning

Ni kanske sitter där i era kojor och slott och undrar hur det egentligen ser ut på villaavslutning? Jo, så här!











Etiketter:

Middagen som aldrig blev av blev av!

På tredje försöket och nån månad senare kom jag mig iväg på middag till Ravintola Helkan keittiö. Jag hade aldrig varit där tidigare och kan inte för mitt liv förstå varför! Helt galet god mat! Vi åt en havets meny med massor godsaker! I förrätt åt jag också ett litet lamm från Åland men det hann inte riktigt med på bild. 

Jag älskar kött men att äta lamm har jag lite svårt med. Men liksom alla andra lamm jag ätit, var detta ett mycket elakt lamm som bara gick omkring och mobbade alla andra små lamm! Så det så! Men ja gott folk! iväg till Helka med er! De har dessutom samarbete med Artek och har jätte fin inredning. Det finns till och med björkar inne i restaurangen! :) 




Slängde in en kaffe ännu på detta på Café Lasipalatsis terrass! Man ska med våld sitta ute ännu så länge det går :) Och med detta blev det en alldeles perfekt onsdag!

Etiketter:

I tölö just nu

Tog just ett snyggpiller och gick ut genom dörren!

Spoiler alert inför julen :)

Man är ju inte sämre kvinna än att man kan virka grytlappar.


Etiketter:

tisdag 30 augusti 2011

Att skratta ner sig lite :)

Alltså jag dog just en smula! :D Jag tänker såååå börja tillämpa detta! Passar i rätt många sammanhang... :)


Från 22 words

Etiketter:

Våta fötter och duschad på trottoaren

Vad tycker vi?

1) Är det dags att skippa ballerinorna för säsongen efter 3 dagar av hemfärd (dock inte hemifrån-färd) i hällregn?
2) Är det okej som taxichaufför att sikta på den största vattenpölen och gasa på lite extra då jag står vid övergångsstället och väntar på den gröna gubben?

Klafs klafs säger skorna och jeansen blev till korvskinn...

Inte har jag tydligen som 30 åring heller lärt mig klä mig klimatsmart*!

*vilket ypperligt användningssätt för det ordet


Etiketter: ,

OMG

Kolla vad jag parkerat bredvid! Inte nog med ögonfransarna, sidospeglarna hade silver och rosa Swarovski inspirerade plastbitar runt sig och tanklocket lika så! Seriously!

måndag 29 augusti 2011

Mika gör det igen!

Tittade just första gången på "nya" videon till senaste singeln Elle Me Dit. And I L.O.V.E it!!! :) Jag blir ju bara så glad. Oh the energy!

Etiketter:

Brrrrrrrr

Förutom att min hjärna är mer än lovligt måndagströg idag, sitter jag i ett förbenat kallt kontor iklädd för lite kläder... Brrrrrrrr

Etiketter:

söndag 28 augusti 2011

Bloggar skapar HA-begär!

Vi vet ju alla att bloggar skapar ha-begär!

Men det känns faktiskt inte så jobbigt att Emma på bloggen Att vara någons fru, allt som oftast får mig sugen på O'boy! Det känns fint att ha sympati-graviditets-cravings så här över internet... :)

Slurpar i mig en varm mugg efter en skön helg på stugan och dyker in bland bloggarna!

Etiketter:

lördag 27 augusti 2011

Mera kalas åt folket

Sista kalaset är över! Det firades med min familj och de närmsta släktingarna på den bästa platsen i världen! Villan!

Att få fira ännu en gång, på den bästa platsen i världen med några av de absolut värdefullaste människorna i mitt liv. Ja, det blev lätt det bästa med att fylla 30!

Här sitter vi nu och väntar in nästa fest! Ikväll firar vi nämligen villavslutning i Österbotten! Det är lite svårt att beskriva känslan och stämningen, men tänk facklor, raketer, havet, människorna och varma filtar!

Ha en superbt fin kväll alla!

fredag 26 augusti 2011

Lycka...

...är en ostbricka!

torsdag 25 augusti 2011

Fel röst

Ni vet hur man ser ut som sin röst?

I morse i spårvagnen satt ett ungt nyförälskat par bakom mig. De satt och kvittrade och funderade om ditt och datt tillsammans på väg till jobbet. Trodde jag...

Då de steg upp och gick av var det en man och en kvinna i 40 års åldern och avskedet var: hälsa din familj...

Tänk så fel det kan låta...

onsdag 24 augusti 2011

Idag är det ingen vanlig dag...

...för idag är det Evis födelsedag! :D

Hipp hipp hurraaaa!

Om några futtiga små timmar är man då 30! Närmare bestämt kl. 14.09. Tror att det ska gå riktigt bra! Tror nämligen bestämt, att året som 30 blir bästa året hittills!

Varför man ska ha sin syster som tillfälligt inneboende? Jo, därför att hon sjöng upp mig en minut före väckarklockan! Naturligtvis fick jag frukost på säng med varm kakao med vispgrädde i, precis som då vi var barn! Den här dagen kan inte bli annat än perfekt!

tisdag 23 augusti 2011

FESTENS överraskningsbesök

Ni kommer kanske ihåg detta? Jag marscherade upp till Petski på bloggalan (aldrig träffat honom förr) och bad att få ta lite bilder för att göra den bästa julklappen! Snäll som han är gick han ju givetvis med på detta. Min syster tyckte att detta var alldeles underbart och fotoramen står på paradplats i hennes hem. I februari hade hon besök av en vän som tittade på bilden och undrade varför hon har foton på Petski i sitt hem... Denna vän kände Petski och en tanke föddes... :)

Resultatet:

Plötsligt kommer Petski in med en tårta till tonerna av Sankta Lucia! :)

Har nog ärligt ALDRIG blivit så förvånad i hela mitt liv! :)



Dessutom stannade han en god stund på festen och firade mig ordentligt! Och dödade inte ens mig med att smuggla nötter i kakan! Nu är vi bästisar! Typ! :)

Som sagt. Jag har bara världens bästa vänner! :)

Etiketter: ,

Låtom oss börja diskutera FESTEN

Ni vet filmen Horrible Bosses... Jag har inte sett den och jag har inte en horribel chef. Han är dessutom min svåger och jag har känt honom sen jag var mycket liten. He's family! MEN det hindrar inte mig för att lite försöka mig på en "Horrible Bosses" och alltså försöka mörda min chef....

Går så här:

1) Ordna födelsedagsfest
2) Få ett sabreringsvapen av dina systrar och därmed också svåger-chefen
3) Få specialtillstånd av krogen att sabrera en flaska inomhus
4) Alla gäster sluter upp med kameror i högsta hugg
5) Be vänligen svåger-chefen flytta sig lite, men han står så bra där han står så...

Efter att i mitt liv ha sabrerat åtminstone 10 flaskor utan problem MISSLYCKAS jag! Misslyckas till den grad att jag blir med en halv flaska i handen... Resten av flaskan? Tackar som frågar... Den skar upp chefens hand OCH nacke... Som tur är systern a.k.a. chefens fru läkare så hon tryckte lite plåster på... I denna dag har chefen inte riktigt nån känsel i tummen men huvudet hänger kvar, så det räknar vi som en vinst...

Jag föreslog att vi glömmer det här tills vi nästa gång ska löneförhandla...

Före

Det som blev kvar*
*filtrerat skumvin smakar BTW apa...

Etiketter: ,

Lisa Ekdahl



Igår gick jag med några fina vänner till Huvilatältet på Helsingfors festspel och njöt av lite sång av Lisa Ekdahl. Konserten var bra, även om jag blev lite besviken över att det bjöds på så väldigt lite gammalt material.

Något som det däremot bjöds på var ett ordentligt åskväder! Det till och med lite svårt i början att höra vad hon sjöng på grund av allt mullrande. Kolla in den här bilden... Fotografen har stått riktigt nära tältet, så jo, lite regn kom det ju! Men rätt tur med vädret hade vi, för innan konserten hann vi sitta ute och njuta av ett glas vin. Det var lite värre då vi skulle gå hem bara...

Foto: Lehtikuva


Etiketter: ,

söndag 21 augusti 2011

Sista semesterdagen

Ja, eller tekniskt sett är det ju en alldeles vanlig söndag, men det känns ganska annorlunda. Nu är det ju skolstartspirr i magen som gäller!

Har gjort mitt bästa för att komma tillbaka ner på jorden efter världens bästa fest i fredags och idag har jag varit rätt duktig, men mest gjort saker man kan göra om man sitter i en soffa (är ännu lite trött nämligen). Och det vill inte säga lite.

Lider lite av känslan 'shit, det här sku jag ju hinna fixa på semestern' i kombination med 'shit, vad ska jag hinna med innan jag fyller 30?' Inte helt lätt... Men till semesterkategorin hör i alla fall utomhusbio i Helsingfors, dit jag nu är på väg med fina systern.

30 då? Jo 30 fyller jag på onsdag, så hinner ju en hel del innan dess också!

lördag 20 augusti 2011

Uppladdningen

Om man vill återvända till de levande, är detta en bra start! Gå till Santa fe och ät chicken fajitas! Mums!

Så här glad

Så här glad är man dagen efter man firat sin 30 års dag med en bunt härliga vänner! Jodå, ni ska få höra mera och bilder ska ni också få. Men nu just fokuserar vi på att återställa vätskebalansen och lite fett på det! :)

fredag 19 augusti 2011

Man trivs väl i värmen vet ja!

Den nya sängen

Nu är den där den ska va! Min nya säng. Och den är sååå skön! Ska bli alldeles underbart att testsova den. Typ nu! God natt alla fina

torsdag 18 augusti 2011

Mera kryss

Och hallå! Nu har jag monterat en säng också... Jösses... Det finns tydligen ingen gräns för hur duktig man får vara vissa dagar!

Här går det undan!



Ojojoj, det börjar bli en lång dag av det här! Känns som om jag varit vaken i evigheter redan.

Några kryss på "vill göra" listan: Målad vägg - check! Bytt duschhandtag - check!

Bägge sådana saker jag tänkte göra då jag flyttade in* men inte riktigt kom mig för att göra ännu. Ni vet, det här med att projekt blir för stora... Och det är ju verkligen tur att jag dragit ut på det, köpte och fixade duschhandtaget idag och det kostade mig nästan 16 (sexton) euro och tog väl 30 sekunder nånting att få gjort!!!! Puh, säger jag bara. Väggen tog ju också säkert 15 minuter att måla (det är fråga om en mycket liten vägg) så....

Fick häromdagen igen höra ett gammalt smeknamn på mig inom familjen som jag lite glömt... JJ Jansson där JJ står för Jåå-jåå... as in "jag ska bara sa pulvret"






















*lite på 4 år sedan...

Etiketter:

Att komma hem

Här är dom nu! Mina nya brills. Strunta i att mina ögon e små som myrors, okej?

Sällskapet är det bästa Östermalmaren! Och platsen? Mattolaituri, förstås. Vart annars för man en vän då solen skiner?

Vädret

Du vet att det är dags att lämna sommarstugan då det ser ut så här då du vaknar på morgonen!

onsdag 17 augusti 2011

Mysiga sommarkvällar

Mysiga sommarkvällar kan man till exempel tillbringa i dennas sällskap.

Hon, som jag oftast träffar i Stockholm, hade den goda smaken att ha semester lite samtidigt som mig!




Golfaren

Igår återupptog jag golfandet. Jag har inte spelat på över 4 år och visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Men oj va det var roligt!!! Gick 9 hål med pappa och spelade tom 3 riktigt hyfsade. Resten behöver vi inte prata om tycker jag :) nu är det bara att börja öva öva öva.




måndag 15 augusti 2011

Ställer mig till skaran av glädjespridare!


Ett glädjande besked för alla som undrat – Solsidan kommer tillbaka. Och inte bara med en ny säsong, TV4 har beställt tre nya säsonger av programmet.
- Solsidan är en av TV4:s största succéer någonsin. Manusarbetet börjar nu och inspelningar sätter igång år 2012.

Etiketter:

Bok 7

Bok 7 under semestern är nu utläst!

Rum nr 10 av Åke Edwardsson! LÄS DEN!!!!! Jaiks... hade svårt att gå på toaletten emellan, så svår att släppa var den! Helt klart en av hans bästa!!!

Etiketter:

Spam att tycka om

Jag tycker om positiv spam! Nu bryr jag mig inte så värst mycket om vad Frank har för suspekta baktankar med sitt meddelande men jag copy paste'ar det hit som en hälsning till er alla och så trycker jag på delete sen :)


What a nice and sparkling smile. I wouldn't trade that smile for anything... ...I got entangled in that wonderful smile, couldn't stop myself from saying hello. Please always wear that smile.


Så nu ler vi vidare hörni! 

Etiketter:

lördag 13 augusti 2011

Mera aborrfileér åt folket

Visste ni hur galet gott aborrfileér är? Inte för att inte rökta aborrar är goda, men ojojoj stekta fileér!!! Det är mest sånt jag funderar över nu! Ja, och det blev en ny bikinidag för den som undrar!




Den sammanbitne kaptenen!




Herr Aborre




Dagens outfit för de minuter jag inte valsade omkring i bikini...





Kjolen blir så häääär stor!



Etiketter:

Sommarkväll








fredag 12 augusti 2011

Den hårda semesterfiraren

Alltså har ni hört nåt värre? Idag först åkte bikinin på för första gången på min smester! Bok nr. 6 är utläst. Jag har krattat sanden. Jag har lekt timtals med Magiske E & W. Jag har ätit god lunch. Jag har SIMMAT (där fick jag nog kämpa med att hålla god min och leka att vattnet var varmt). Jag tog en "hoppsan så det kan gå" tupplur på stranden. Jo, och dagen började jagmed en morgon kaffe i solen!

Det är just så här som semester skall vara!

Glad fredag alla!

Etiketter:

torsdag 11 augusti 2011

Den som icke arbetar - skall heller icke äta!

Om man är på semester och inte arbetar får man lägga ut siknäten istället!
























Återföreningen

Nu är vi återförenade igen! Och nej, jag blev inte och vänta i Helsingfors på att få den utan de fick flyga den vidare upp i landet och därifrån vidare med taxi till mammas och pappas!

Inte vidare ekologiskt försvarbart men ibland måste man bara prioritera sina egna dyrbara semestertimmar!

tisdag 9 augusti 2011

Bad karma

Alltså hörni! Finland och jag har det lite jobbigt just nu... Jag är som en ny människa efter min vistelse i Geneve. Fylld med energi och har hittat mitt positiva jag ordentligt igen! Och så kommer jag till Finland.

Det gör inte min väska. Första gången jag blir utan väska då jag kommer hem om jag inte missminner mig! Det skulle inte vara nåt problem om jag inte ville åka till stugan genast jag vaknar i morgon. Nu får jag skjuta upp min resa och bli kvar i stan o vänta på min väska istället.

Jag går till bussen, ser att jag missat den med en minut. Går till bussalternativ 2, som står och väntar. Man måste köpa biljett på hållplatsen, det gör jag, svänger mig om och så kör busshelvetet iväg! Jag står alltså en meter från dörren med biljetten i högsta hugg och han bara kör iväg. Chauffören har ännu mage att le då han kör iväg. Lite före tidtabellen anger dessutom!

På riktigt! Jag vill inte tappa optimistjag redan på flygfältet! Kämpa nu lite Finland! Vi älskar ju varann!!!

All alone

Jag är den enda i loungen på Geneve flygfält just nu!

Inget fel på det. Får ju baren och all mat för mig själv!