Vill också

Vill också: juli 2011

söndag 31 juli 2011

Evis goes glasögonshopping!

Det är i sammanhang som dessa man kan använda uttryck som 
"men det bjuder jag på!" :) 

Var alltså och shoppade nya glasögon idag. Jag släpade med mig fashonistan, fotografen och fotocollageskaparen Mo (TACK!!!) för att få ärliga kommentarer och smakråd! Mo är som tur inte en yay-sayer, utan hon är ärlig och uppriktig! Alltså exakt de egenskaper man ska ha vid glasögonshopping! 

Nu ska vi alltså leka leken hitta vinnaren :) Ni har 1 chans på 17 att lyckas. 

Tips 1: det är jag som bär dem
Tips 2: också vinnaren sattes på min näsa med kommentaren "snälla, snälla, snälla prova de här också" :) 

Det tog några timmar, men med livsvisdomen från Clueless "I never trust the mirror, I only trust polaroids" i minne fanns kameran med som hjälp. Och vet ni, utan den skulle jag nog aldrig ha kommit till ett beslut! 

I sista hand stod jag med två finalister och det blev omröstning i butiken. 2 st ur personalen fick också vara med, men vinnande rösten fick faktiskt Sami, min optiker. Han var på semester men det vinnande argumentet blev alltså "jag vågar nog också säga att detta skulle vara Samis favorit" och jag menar... VAD kan nu vinna det argumentet? Speciellt som vinnarna var 159 gånger dyrare än nr 2orna, vilket ju gör försäljarna totalt opartiska... 
Vi var nog faktiskt OVANLIGT snygga idag! :)



God lycka i gissningen!

Edit: Mo hade mycket roligare beskrivning av dagen, så ni kan klicka här för att läsa den. :) 

Etiketter: , ,

The Barnster's got it!

Alltså. ÄLSKA HIMYM! Inget nytt där. Men hade lite glömt hur fyllt med visdomar serien är!

I dag fick Barney stå för livsvisdomen! Jag skakade av mig gårdagens äckliga känslor av ensamhet, släpade med mig en vän ut på stan och jagade glasögon i MÅNGA timmar :) Och oj vad roligt vi hade! Bildbevis kommer imorgon! :)

Just det. En sänggavel-to-be blev det också shoppat!

Etiketter: ,

lördag 30 juli 2011

Tomheten

Wow. Jag har slagit alla möjliga rekord idag... Detta måtte vara tidens tommaste lördag. Eller dag som dag faktiskt. Jag har inte haft kontakt med någon människa överhuvudtaget idag. Inte ens per telefon.

Här sitter jag i mitt hem, på toppen av mitt liv, en vacker sommarlördag och ruttnar bort...

Jaa-aaa. Nåt fiffigare kunde man väl ha gjort med sin dag? Men vad kan man? Ibland blir det bara så här...

Etiketter:

Minskad frustration

Ser man på! Enligt Frosta design är det bara hemåt att virka! Jag kanske inte behöver känna mig som en tant längre? Jag får ju minskad ångest och frustration! :) en typisk win win situation!

fredag 29 juli 2011

Du vet att din pappa ska gå i pension när...

...systern kommer från sommarstugan bärande på blåbär som pappa plockat som gåva! Vi har alltid mycket blåbär på gården, men det brukar nog minsann vara så att man själv plockar det man vill äta!

Jag gillar detta nya! Jaja! En pappa med extra tid... Låter inte dumt. Inte dumt alls!

Ja, jag erkänner!

Det var jag som dansade runt på gatorna i Helsingfors just till tonerna av glow! Is perfect!

Nu släpar jag yoga mattan för lite svettande... Mycket möjligt att det blir det enda vettiga jag gör på semestern ;)

Första semesterlåten... HJÄLP

Jag håller på att bli riktigt nervös... Det är snart semester, bara några futtiga timmar kvar! Stressen. Paniken. VILKEN låt skall få ringa in semestern?! Det är ett stort beslut och mycket hänger på den låten... Den sätter ju hela stämningen för semestern! Tänk om det går fel?!?!?!

Just nu ligger min röst på Glow med Madcon! Ta er lite tid och titta på videon! Love it! Den är från Eurovisionsfinalen i Oslo och efter en tung vecka fylld av usligheter både inom familjen och ute i världen är dett just vad som behövs! The world needs to dance! Meddela gärna om ni kommer på nån annan låt jag borde beakta i kampen!!! Kraven är positiv feelis och energi!

Etiketter:

Hur det går till då jag går till frissan

VAD ska jag hitta på????

Trött och uppgiven säger jag (som alltid) "jag litar på dig, gör så det blir snyggt!
Folie klär mig annars...

Så här inför semestertider släpar jag med en bok och blir serverad ett
rykande kallt (det heter väl så om det är så kallt att glaset immar?)
glas underbart gott vitt vin!

Sen kommer jag hem och funderar "shit, vad har jag gjort" i några minuter...

Tills jag så smått börjar känna igen typen i spegeln...

Och då känns det inte längre så farligt.

Etiketter:

torsdag 28 juli 2011

Det blev ett nytt hår

Kan ju inte tossa omkring som blondin i all evighet heller... :) Det blev dags att krypa lite närmare min egen färg. Den där blondinen gjorde alldeles för mycket hyss!

Vill också Blogga mot hunger!

Eftersom tjugo miljoner människor på Afrikas horn svälter, har Karin Erlandsson startat kampanjen Blogga mot hunger. Kampanjen uppmanar alla som bloggar att skänka minst 5 euro/50 kronor till en valfri hjälporganisation som verkar i det drabbade området.

Gör så här:
1) Skänk minst 5 euro/50 kronor till valfri organisation.

2) Kopiera följande text i ett inlägg på din blogg:

"Jag deltar i insamlingen Blogga mot hunger genom att skänka minst 5 euro till en organisation som verkar på Afrikas horn. Samtidigt uppmanar jag andra bloggare att också delta i kampanjen.

Kopiera den här texten i ett inlägg på din blogg om du också deltar i insamlingen."

3) Meddela, om du vill, på kampanjens Facebook-sida att du deltagit och ange bloggens namn. 

Röda korset Finland: http://www.redcross.fi/
Röda korset Sverige: http://www.redcross.se/
Radiohjälpen: http://svt.se/2.94437/


Häng med ni också och sprid ordet vidare! Tillsammans kan vi nog bidra med en stor hop hjälp skulle jag vilja påstå!

Vad är det jag har glömt???

Nej nu! Nu är det nåt skumt på gång! Det kan ju inte stämma att jag skulle hinna få klart allt jag tänkt mig innan SEMESTERN med en hel dag + lite till tillgodo???

Vad är det jag glömt?!?!?!?!?!

Etiketter:

Där vi en gång gått

En av mina absoluta favoritböcker genom tiderna är Där vi en gång gått av Kjell Westö. Boken handlar om Helsingfors, om fina, intressanta människor, om svåra och också om ljusa tider. Och så lite kärlek på det. Jag läste den runt omkring på caféer i Helsingfors och drömde mig bort. Aldrig tidigare har en bok förflyttat mig så komplett in i en annan värld. Läs den, om ni inte redan gjort det!

För kanske ett år sen kom den underbara (hoppas jag) nyheten att boken skulle filmatiseras. Det läste jag på dörren till mitt eget hus, i och med att delar av filmen skulle spelas in i mina kvarter! Jag hängde ut genom fönstret på 5e våningen och befann mig plötsligt i 30-talets Helsingfors! Alldeles underbart klädda människor vandrade omkring på min gata.

Första teasern fick vi se idag och det ser lovande ut!!! Den 28 oktober blir det bio premiär! Har för mig att det också kommer att bli en miniserie. Kan knappt vänta!!!

Etiketter: ,

onsdag 27 juli 2011

Hälsosamheten själv

Idag blev det tydligen kladdkaka och kaffe till middag...

Etiketter:

En mindre

Vaknade upp idag till en morgon med nyheten att jag förlorat en kusin.

Vi var inte nära, men familj är alltid familj och nu tycker jag att det räcker! De senaste åren har det funnits alldeles för många begravningar i mitt liv. Dessutom har samtliga av dessa begravningar varit sådana där människan i fråga knappt hunnit halvvägs genom livet innan det abrupt tagit slut.

tisdag 26 juli 2011

Ingen sommar utan grillfest!

Så mycket hände under helgen och jag hade ingen kamera med :( Bara en telefon som envisas med att bli utan batteri vid de mest olämpliga av tillfällen... Jag måste verkligen ta och hitta mitt reservkort till kameran snart!

Min systers kompis har en tradition att alltid bjuda till grillfest under Jakobs dagar. I år var jag med för första gången och där fanns massor med gamla bekanta, som man inte sett på år och dar och också en del nya bekanta! Länge leve grillfester! Det var hur roligt som helst! Där fanns också två vänner som för tillfället bor på andra sidan jordklotet, så det var skönt att hänga lite med dem och se att allt är bra! Älskar då människor bjuder på sig själva och bjuder till fest! Mera fester åt folket! Speciellt sådana där solen skiner från en klar blå himmel.

Etiketter:

Den sociala median levererar

Som så många gånger förr levererade den sociala median i söndags. Jag petade in en liten location på facebook och vips visade det sig att två vänner med sin söta dotter befann sig en väldigt kort bit ifrån, på en annan stuga i skärgården och VIPS så fick vi besök! :)

Utmärkt säger jag till det och konstaterar klokt vidare att allt inte var bättre förr!

Etiketter:

Att öva sig på att ha semester

Årets goda gärning! Det finns numera en hängmatta på trappan till min och min systers lilla stuga!
Gissa vad jag tänker göra på min semester?


Idag är jag sista dagen i Ekenäs före min semester! :D

Ha en produktiv och vacker dag alla! 

Etiketter: ,

måndag 25 juli 2011

Huuto.net

Har äntligen tagit mig i kragen och sitter och matar in stuff* på Huuto.net. Jag kommer att bli miljonär om någon förbarmar sig och köper lite av mitt dåliga samvete... Jag är något av en expert på att inte "våga" göra mig av med saker, men jag känner väldigt starkt för tillfället, att jag behöver en utrensning bland alla mina saker.

Jag har för mycket! Värsta I-lands problemet på gång här alltså...

*mest kläder, skor och väskor...

Etiketter:

Vad skulle DU göra om du nyss fått byggt en diskmaskin?

Baka en supersmarrig kladdkaka och bjuda en vän på besök givetvis!


Etiketter: ,

Sjöholmshakan...

Förutom att träffa Janne i fredags, sprang jag på dessa fina människor i vimlet. Den ena råkar vara min syster och de andra tre är våra kusiner (ingen av dem är syskon BTW). 

Vi har ett rätt lätt igenkännbart släkttecken, kolla hakan peeps! :) 

Etiketter: ,

Då jag mötte Janne...

Förlåt, jag bara måste få göra en sån rubrik för att ge mina vänner tanken "oj nej! Vad har hon nu gått och gjort"... Där andra väljer killar att bli intresserade av, tex på basen av någon egenskap hos personen ifråga, tenderar jag nämligen att välja personer som har ett visst namn... Eller alternativt kan jag gå så långt att namnet rimmar på ett visst namn... :) Men känn ingen oro! Detta handlar inte om nåt sånt.

Detta handlar helt enkelt om att jag träffade Janne Grönroos i Jakobstad i lördags. Det är konstigt hur det känns som om man känner varann då man springer på varandras bloggar och twittrar och har sig! Jag såg på Jannes blogg att han skulle till Jakobstad på Jakobs Dagar och jag meddelade att jag ska vinka åt honom i vimlet. Jakobs dagar fyller Jakobstad med folk och det är "morjens morjens" till höger och vänster, men att stämma träff med någon är hopplöst,då man har fulla problem med att hitta sig själv i yran. Så döm om min förvåning då jag snubblar på Janne det första jag gjorde, då jag kom innanför dörren till krogen (eller alltså terassen) vi siktat in oss på... Naturligtvis måste jag ju gå fram och presentera mig IRL också! Jag har dock inte bestämt om det är en bra eller en dålig sak att spontana reaktionen var "nämen, inte ser du ju ut sådär" :) Men hur som haver så var det kiva att ses Janne!  

Etiketter: ,

Fruntimmersveckan

Jag har just firat fruntimmersveckan och därmed ökat några kilo i vikt...

Enligt någon vis, gammal tradition firar vi i familjen fruntimmersveckan genom att namnsdagsbarnet måste bjuda på något kaffebröd, annars får man låsa in typen på utedasset, och det vill vi ju inte så det blir rätt mycket tårtor och kakor i fruntimmersveckan då det inte vill sig bättre än att vi har 1 Margareta, 2 Johannor, 1 Lena och 2 Kristinor bland systrar, mor och systersdottern...

Margareta bjöd på bärpaj.

Johannorna bjöd på denna utsökta jordgubbstårta med blåbär och dajm på.  Den var galet god!
 Lata Lena (that would be me...) bjöd på glass med nyplockade blåbär!


De två Kristinorna bjöd på lingonrutor! Mums säger jag bara! Och som tur behövde vi inte låsa in nån på dasset... I övrigt bjöd fruntimmersveckan på mycket regn och bästa rötmånadsväder, som sig bör!
Blommor får man också om man har namnsdag!

Handplockade buketter är nog bara sååå sommar!

Diskmaskinen

Jag vet inte riktigt när min diskmaskin gick sönder. Det är dessutom lika bra att spekulationer uteblir, för det är rätt patetiskt länge det tagit för mig att få en reparation inbokad... Sent omsider fick jag trots allt den inbokad efter att jag försökt med alla tricks och knicks jag hittat i handboken och på nätet, utan att jag fått den att fungera.

Nååååå... tiden har ringts och bokats om otaliga gånger, så  många gånger att jag till slut lyckats boka en tid, klockan 8.00, på en måndag, då jag dessutom är ledig... Suck...

Well... Hur gick det då? Jo, gubben kom hit, tryckte på två knappar och diskmaskinen tog in vatten som aldrig förr... Sällan känner jag mig så korkad... Stå nu sen där och svara på frågor som "hade du på vattenkranen?" och "stängde du luckan ordentligt?". Morrr... jag förklarade tålmodigt hur jag putsat än det ena och än det andra och dessutom rebootat hela skräpet... Nåja, hans ton ändrade lite och han förklarade att det ibland är lite stockningar som kan lösa sig själva med tiden. Han upplyste mig också vänligen om, att hans besök kostade 100 euro, men att de har en månads garanti på servicen, så om något nu går sönder kommer de gratis på nytt... Nu ska här banne mig diskas tills den går sönder!

Etiketter:

Tillbaka till verkligheten!

Hallå snyggingar! I'm back!

Jag vet inte riktigt var jag ska börja för att komma fatt mig själv med bloggandet. Men jag börjar här.

Jag är väldigt tacksam för att det är just den här helgen jag varit lite nedkopplad. Den information jag fått berättat åt mig om allt vad som hänt i Norge, är redan den alldeles för svår att ta in. Jag vet inte hur jag skulle ha hanterat detta med mitt normala nyhetsknarkande! Så jag gör som så många andra - hanterar INTE informationen, utan tar in små, små portioner i gången och går vidare!

En sak bara! Hur kan man göra något så djävulskt?

fredag 22 juli 2011

Vilse i rean

Igår efter jobbet gick jag och äldsta systern lite vilse till vår kusins butik som hade lagertömningsrea...

Jobbigt... :) Bland annat denna fina fick jag shoppat med mig - 50 %! HEJA!

Etiketter:

Lunchcaféet

Det är inte så taskig lunchservering på det här kontoret... :)

Etiketter:

Bästa sovsällskapet


Här på sommarstugan får man ofta det bästa av sovsällskap! De kan dessutom bära allt själva, för de är nästan 6 år*!

De kom igår kväll dessutom med sanningar då jag försökte förklara att det inte är riktigt samma regler som gäller för barn och vuxna. På det svarade de i kör 'men du e ju inte vuxen! Bara halvvägs!' Just det! :) Kloka syskonbarn jag har! :)

*läs, man får inte hjälpa till fast täckena ligger utspridda på det våta gräset...

Etiketter: , ,

torsdag 21 juli 2011

Sä oot silkki

Helt tydligt kan man köra lite god feelis på finska också! Det skulle vara med lite sol nu hörni!

Etiketter:

onsdag 20 juli 2011

Är det värt det?

Är det värt att hoppa i bilen efter jobbet och köra 5 timmar norrut?

Jo, alla gånger!

Här närmar vi oss havet...

Nu tar vi och avslutar den här dagen med lite sömn och så kör vi två arbetsdagar väldigt nära sommarstugan! Sånt gillar vi!

Min stad Ekenäs

Om man pendlar och jobbar i en stad lite längre bort, blir den här staden lätt ett nödvändigt ont. En stad man kanske inte vill hänga eller turista i. I bland, speciellt på sommaren kan man få sällskap med sig i bilen på morgonen och då arbetsdagen är slut kan man hitta dem på ett, för mig nytt, café! 

Så, se hit alla Ekenäs-farare! Alla till Café Sillen! Hopi hopi!








På riktigt! Var annanstans får du kaffe för 1,20 som inkluderar påtår????

tisdag 19 juli 2011

Då man önskar att man hunnit fixa nytt minneskort till kameran...

Om man ligger och läser i soffan och råkar kasta ett getöga ut genom fönstret... Ja, då är det ibland så här vackert!

Notera luftballongerna (det är alltså inte skräp på linsen...)

Etiketter:

Postguden levererar

Då man inte lever i de bästa av tider är det desto mer överväldigande att komma hem och hitta detta innanför dörren!

Ett stort fett kuvert från Canada som kommer att innehålla många sidor tjejsnack från en av de mest värdefulla människorna! Jepp, vi har återgått till att skriva lappar åt varann. Precis som i gymnasiet... Ja eller lappar och lappar... Vi talar ju om hela häften här! :)

Fina bordsnummer

Då man slår sig ner på manalas terass för en liten måltid, kan man få så här fina bordsnummer så att rätt måltid hittar till rätt bord.

måndag 18 juli 2011

Ledig måndag

Att bjuda sig själv på en mani&pedi, är ett utmärkt sätt att spendera en ledig måndag!

söndag 17 juli 2011

Söndag = bra dag

Det är söndagar som denna som botar mycket!

Två bruncher och ett riktigt jobbigt träningspass på det. Där emellan klämmer man in två långpromenader i solen.  Det är nästan så jag tycker att jag varit äckligt driftig idag... Kompenserar dock blott gårdagens ide.

Promenad till Siltanen. Kalla mig galen, men detta är en vy jag ÄLSKAR i Helsingfors... 

Ett gäng snygga tjejer hade jag med mig! En syster, en jag själv,
en fellow Tölö-bo och en som äntligen hittat hem från en resa långt långt borta!

Också en tjej på besök från andra sidan av världen fick vi med oss!
Hon flög in från London igår och stannar här tom onsdag,
då hon åker tillbaka till London för att resa vidare runt i Europa.
Hennes bagage undrar ni? - jo det sände dom till Sevilla.
Lite konstigt kan man ju tycka...

Mera vyer i serien Älska Helsingfors!

Etiketter: , ,

Succé

Så här gör man för att få till en succé då man ska ut på fredagsfuffens!


Gå till Grill It och ät lite gott... 

Biff ska det va om man ska orka hela natten!

Två glas Veuve för 20 euralier, det tackar man inte nej till!
Som tur var vi flera... 
En helkväll med andra gudsonens far och guddotterns morbror!
Det är vad jag kallar kvalitetssällskap! :)

Känner ni igen det här stället? Nej det är ju knappt så man gör det!
Så här tomt har det nog aldrig varit på  Apollo!
Som tur är det man själv som gör festen! Jag var bara mer än lycklig
över att för en gångs skull få ha dansgolvet för mig själv! :) 
Senare joinade också en till morbror, en syster och en vän...

Det finns kanske inte en enda vettig bild på oss två... Men det gör inte så mycket.

Solen sken tydligen jätte starkt där inne...

Live musiken var som vanligt en succé! Och vi visade världen våra moves!

Till slut var det också några andra på plats...

Så kan det gå, då man drar ut på fredagsfuffens. Ett "lindrigt" fall av FoMo* slog till och jag hamnade på efterfest... Jag kom hem alldeles för sent** för att göra någonting av värde igår, så jag bestämde mig för att gå i ide. Det var riktigt skönt att ta en liten time out från allt och bara dyka in i en Åke Edwardson deckare... Lite HIMYM maraton "hann" jag också med.

Idag däremot lägger jag upp mig igen på den sociala kartan och har redan avverkat en tjejfrukost med Princessan Alice och hennes mor. Next blir det brunch med ett annat gäng fina filurer! 

Ha en underbar söndag hörni!

*fear of missing out
**tidigt...

Etiketter: , ,